Halit Ziya Romanında Modern Osmanlı Bireyi

Zeynep Uysal
Mayıs 2014
İletişim Yayınevleri

2019 11. kitabı
Halit Ziya romanları üzerine yazılmış en iyi inceleme bence. İlk romanı Sefile'den Kırık Hayatlar'a kadar yedi romanını inceliyor. Bütün Halit Ziya romanlarında merkezi yer tutan kavramın "arzu" olduğunu tespit ediyor. Ayrıca her romanında benzer örüntüleri çeşitlendirerek yeniden kullandığını belirlliyor. Özellikle modern edebiyatımızla ilgilenen herkes okumalı.
Metruk EvZeynep Uysal · İletişim Yayınevleri · 201411 okunma

Zeynep UysalYazar · 3 kitap
1969 yılında doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1999 yılında Marmara Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı’ndan doktora derecesini aldı. 2001-2003 yılları arasında Oxford Üniversitesi Şarkiyat Enstitüsü’nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. Makaleleri çeşitli dergilerde yayımlandı. Olağanüstü Masaldan Çağdaş Anlatıya: Muhayyelat-ı Aziz Efendi adlı kitabı 2006 yılında çıktı. Edebiyatın Omzundaki Melek: Edebiyatın Tarihle İlişkisi Üzerine Yazılar adlı derlemesi ise 2011 yılında İletişim Yayınları tarafından yayımlandı. 2001 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesidir.