Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Örnek Olay İncelemeleri 1919-1922

Milli Mücadele Dönemi İstihbarat Faaliyetleri

Serdar Yurtsever

Milli Mücadele Dönemi İstihbarat Faaliyetleri Gönderileri

Milli Mücadele Dönemi İstihbarat Faaliyetleri kitaplarını, Milli Mücadele Dönemi İstihbarat Faaliyetleri sözleri ve alıntılarını, Milli Mücadele Dönemi İstihbarat Faaliyetleri yazarlarını, Milli Mücadele Dönemi İstihbarat Faaliyetleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, istihbaratın önemini, “Yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufku görmesi kafi değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi gerekir” ile “Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek ve almak gerekir. Felaket başa geldikten sonra dövünmenin faydası yoktur.” sözleri ile belirtmiştir.
İstihbarat örgütlerinin, ulusların kaderini veya tarihini tek başlarına tayin etme durumunda olmadıkları da açıktır. Askeri, ekonomik, politik açıdan istihbarat, önemli olmakla birlikte, başarıda veya başarısızlıkta tek başına belirleyici değildir.
Reklam
235 syf.
8/10 puan verdi
·
17 günde okudu
Konuya Giriş Mahiyeti de Taşıyan Bir Eser
Kitap istihbaratın ne olduğuyla alakalı en temel meseleler ile başlıyor. Esas konuya girilmeden önce istihbarat kavramları sözlüğü ile teknik terimler okuyucuya sunuluyor. Daha sonra Milli Mücadele döneminde görev yapmış gizli teşkilatları inceliyoruz. Bu teşkilatların kuruluşları, teşekkülleri, hizmetleri, yanlış işleri, dağıtılmaları veya açığa çıkmaları ile ilgili bilgiler ediniyoruz. Sonraki iki bölümde de hem Milliyetçilerin hem de Milli Mücadele karşıtlarının karıştığı örnek istihbâri olayları izliyoruz. Her olaydan çıkaracağımız birçok ders mevcut. Yazar da bu olayları aktarırken istihbarat bilimine (veya teorisine) göre yorumlamalar yapıyor. Bu kitap okunur.
Milli Mücadele Dönemi İstihbarat Faaliyetleri
Milli Mücadele Dönemi İstihbarat FaaliyetleriSerdar Yurtsever · Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları · 20135 okunma