The New Psychology of Success

Mindset

Carol S. Dweck
"No matter what your ability is, effort is what ignites that ability and turns it into accomplishment." (Yeteneğiniz ne olursa olsun, bu yeteneği ateşleyen ve onu başarıya dönüştüren şey çabadır.)
Gelişim zihniyetine sahip kişiler, temel yeteneklerin çaba ve azimle -özveri ve sıkı çalışma- geliştirilebileceğine inanırlar. Bu yaklaşım, öğrenme isteğini ve kararlılığı artırır.
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Sabit zihniyette olanlar, başkalarının kendileri hakkında ne düşüneceğine odaklanırken, gelişim zihniyetinde olanlar kendilerini nasıl geliştireceklerine odaklanırlar.
Sabit zihniyetteki kişilerin sürekli kendilerini kanıtlama çabasının, aslında gelişim fırsatlarını kaçırmalarına neden oluyor. -Daha iyi olmak varken neden ne kadar harika olduğunuzu defalarca kanıtlayarak zaman kaybedesiniz ki?-
Gelişim zihniyetinin temel özelliği, zorlandığında bile kendini zorlamaktan ve devam etmekten duyulan tutkuya sahip olmaktır.
Zihniyet değişimi, sadece birkaç yeni ipucu öğrenmek değil, dünyaya tamamen farklı bir perspektiften bakmakla ilgili