Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Amon Amarth ve İskandinav Mitolojisi Üzerine Bir Deneme

Mitolojinin Müziği

Uğur Kılınç

Mitolojinin Müziği Gönderileri

Mitolojinin Müziği kitaplarını, Mitolojinin Müziği sözleri ve alıntılarını, Mitolojinin Müziği yazarlarını, Mitolojinin Müziği yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
176 syf.
3/10 puan verdi
·
18 günde okudu
Benim kitaptan beklentim çok farklıydı, şarkıları birer birer ele alıp onlarla ilgili mitleri anlatacağını düşünmüştüm arkasını okuduğumda. Ama hiç öyle değildi. Farklı kaynaklardan derlenmiş, ilk bölümünde müzik tarihinden, ikinci bölümde mitolojiden ve mitolojinin kökeninden bahseden, üçüncü yani son bölümde ise Amon Amarth'ın sahnede ve müziğinde İskandinav mitolojisi kullandığını tekrar tekrar söyleyen bir kitap yazılmış. Albüm kapaklarının çözümlemesi kısmında aynı şeylerin 3 kere tekrar edilmesine gerek var mıydı gerçekten? Arka kapaktaki yazıyı okuduğumda oluşturduğu beklentiyi bir kenara bıraksam bile sayfa sayısını doldurmak için uzatılmış bir kitaptan daha fazlası olduğunu söyleyemeyeceğim bu kitap için.
Mitolojinin Müziği
Mitolojinin MüziğiUğur Kılınç · Karakum Yayınevi · 201910 okunma
176 syf.
9/10 puan verdi
Çok ama çok başarılı bir müzikoloji incelemesi. İskandınav Mitolojisi, tarihi ve kültürünün müziği nasıl etkilediğini Amon Amarth adlı Heavy Metal grubu üzerinden işliyor. Oldukça nitelikli bir kitap çünkü göstergebilimsel çözümlemelerle dolu kitap. Bu kitaba 1k sayesinde denk geldim. ve oldukça mutluyum diyebilirim. Gereğinden fazla bir şekilde dinlediğim, İstanbul'daki konserlerinin genelde kaçırmadığım Amon Amarth incelemesi okumak hayli şaşkınlıkla karışık mutluluk uyandırdı diyebilirim. Bilindiği üzere vikingler o dönem ki adıyla Konstantinoupolis'i kuşatmış, boğaza zincirlemiş ancak fethedememişti. İşte hem o tarih hem de o mitolojik geleneğin işlenerek bugünlere taşındığı şarkılar ve melodilerin anlam analizlerini okudum diyebilirim. Amon Amarth dinleyen insan zaten bu göstergeleri rahatlıkla okuyabilir tabii. Örneğin Konstantinoupolis'in kuşatılmasını; youtu.be/2PUv9gS2paQ Odin'in yönettiği Asgaard'ın savunmasını; youtu.be/ARnBgW5XgSo Thor'u; youtu.be/MKNMMRI57yU gibi bir çok şarkıda anlatan ve bunu yaparken bass ve riff etkili melodileri kullanmaları tamamen güç ve savaş odaklı bir kültürü anlatmalarını sağlamaktadır. Kendimce ufak bir değerlendirme yapacak olursam kesinlikle yapmış oldukları eserler klasik müziğe uyarlanmalı. o kadar yoğun bir anlatım var ki klasik müzikte bu efsaneler arasına girecek kadar iyi olabilir. Müziksiz bir yaşam gerçekten büyük bir hatadır.
Mitolojinin Müziği
Mitolojinin MüziğiUğur Kılınç · Karakum Yayınevi · 201910 okunma