Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

(8-12 Yaş)

Mizacımı Öğreniyorum

Zeynep Işık Büyükbay

Mizacımı Öğreniyorum Sözleri ve Alıntıları

Mizacımı Öğreniyorum sözleri ve alıntılarını, Mizacımı Öğreniyorum kitap alıntılarını, Mizacımı Öğreniyorum en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dört element ve Mizaçlar
"Mizaç ilminin tarihi, taa Antik çağ filozoflarına kadar uzanır. Daha sonra bu ilmi geliştirilen ise İbn-i Sina olmuştur ve sağlık alanında kullanılmıştır. Hatta bir çok insanı, mizacına göre tedavi etmiştir. "
Dört element ve Mizaçlar
"... Tabiatta dört element vardır. Su, ateş, hava, toprak. Bu dört elementin özelliklerini insanlar da taşır. Yani bazı kişiler ateşin, bazı kişiler toprağın, bazı kişiler suyun, bazı kişiler ise havanın sahip olduğu özelliklerden birçoğunu taşıyabilirler. Ve bu özelliklerden hiçbiri birbirinden daha iyi, daha kötü, daha yanlış, daha doğru değildir. "
Reklam
Dört element ve Mizaçlar
"Hepimizin vücudunda su, ateş,hava ve toprak var. Ama bir tanesi daha fazla olunca, o elementin özelliklerini daha çok taşımış oluyoruz. Ve bu ilmin adına da mizaç diyoruz. "
Dört Element ve Mizaçlar (Toprak Mizacı)
"Toprak derindir, sakindir, bağımsızdır, güçlüdür ve dışarıdan belli olmaz... (Toprak mizacının) Üzüldüğünü, kızdığını, sevindiğini, ne hissettiğini dışarıdan çok kolay anlayamazsınız. "
Dört Element ve Mizaçlar(Su Mizacı)
"Su hassastır, uyumludur. Su yavaştır. Harekete geçmesi için güç gerekir.Ayrıca su en ince delikten bile sızabilir. "
Dört Element ve Mizaçlar(Ateş Mizacı)
"Bu kişiler ateş gibi hareketli, devinimli olur, sabit duramazlar. Ateşin özelliklerini taşıyan insanlar, ateşin yukarı doğru yanması gibi, çoğunlukla kafalarının dikine giderler. Bu yüzden de hataya müsait bir yapıları vardır. Kendilerini de her yerde belli ederler. "
Reklam
Dört Element ve Mizaçlar(Hava mizacı)
"Havanın özelliklerini taşıyan kişiler, ağladıktan birkaç dakika sonra akıllarına gelen bir şeye veya gördükleri olaya gülebilirler. Tıpkı hava gibi değişkendirler. Ayrıca bu kişiler, girdikleri ortama neşe katarlar. "