Bütün Öyküleri

Ketebe Yayınları
Ciltli

2024 22. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2024 22:35
Geçerken dergisinin Mart sayısında Ramazan Dikmen'den, eserlerinden bahsedilmiş. Muhayyer kitabını da bu vesileyle okumuş oldum. Kitap Ramazan Dikmen'in bütün öykülerinden oluşuyor. Açıkçası öykülerde bütünlük görmediğim için okurken dikkatim dağıldı ve bir yerden sonra sıkıcı gelmeye başladı, elime almaz oldum. Öykülerde betimlemelere fazlasıyla yer verilmiş ama hep bir kopukluk var bu da okurken sıkılmama neden oldu bu yüzden pek beğenemedim.
MuhayyerRamazan Dikmen · Hece Yayınları · 201720 okunma

Ramazan DikmenYazar · 4 kitap
1956 Dursunbey/Balıkesir’de doğdu. İlköğrenimini Balıkesir’de, orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. A. Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Çalışma hayatına 1983’de Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu’nda müfettiş yardımcısı olarak başladı. Aynı bakanlıkta bir süre de vergi kontrol memuru olarak çalıştıktan sonra 1988’de Fransızca çevirmeni olarak Devlet Plânlama Teşkilatı’na girdi. Eğitim ve araştırma göreviyle iki yıl kadar Brüksel’de bulundu (1989-1990). Yakalandığı karaciğer kanserinden kurtulamayarak kırk bir yaşında öldü (10 Nisan 1997). İlk öyküsü 1974 yılında Akşam gazetesinde çıktı. Öykü, deneme, günlük, eleştiri ve Fransızcadan çevirileri Aylık Dergi, Mavera, Yönelişler ve kurucuları arasında yer aldığı Kayıtlar (Kasım 1990-Haziran 1995) dergisinde yayımlandı.