Mülteci Gönlüm

2023
Mavi Kuş Medya
Türler:

2026 11. kitabı
Artvinli yazarımızın bu ilk şiir betiğinde toplam 85 şiir bulunmakta. Adını veren şiirin bir bölümü de arka kapağı oluşturuyor. . Şiirlerin yazılış yılları belli değil ancak geçmişten gelen bir rüzgâr taşıdığı belli. E geçmiş bazen geçmemiş olunca bugünü de kapsıyor doğal olarak. . Sevgi, ayrılık, kavuşamama, veryansın, gönül koyma, karşılıksız aşk derken tüm şiirler bu çerçevede kaleme alınmış. O yüzden duygusal yönü çok önde. Bir alıntının size eşlik etmesine izin verin: . Hangi söz, hangi lisan izin verir, Varmak için senin kıyına? ... Ben bilerek geldim bu sürgüne. Şimdi sözün anahtar olacak, Ya açacak yürek zindanını, Ya yeniden vuracak prangaları. ... Biçemi duru, yalın. Bazen benzer duygular yineleniyor. Bu da biraz "ben bunu okudum." duygusu veriyor. . Yazarın daha sonra bir de uzunöyküsü (romanı) çıkmış. Belki bir başka dönem de onu okurum. . Betikle esen kalın.
Mülteci GönlümSaime Fındıkçı · Mavi Kuş Medya · 20233 okunma

Saime FındıkçıYazar · 0 kitap
20 Eylül 1971'de Artvin'de doğdu. 6 kardeştir. Hopa İmam Hatip Lisesi mezunudur. Başörtüsü yasağı yüzünden dereceyle kazanmasına rağmen üniversiteye devam edemedi. Evli ve iki çocuk annesidir. Otuz dört yıldır Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşamaktadır. Okumayı yazmayı hep çok sevmiştir. 2004 yılında öyküde Türkiye ikinciliği, şiirde dereceleri vardır. Öykü, köşe yazısı, şiir ve hikaye yazmaktadır. Edremit'ten Bir Tren Geçti ilk romanıdır.