Mutluluğun Şafağı

Joy in the Morning

Mutluluğun Şafağı/ Betty Smith
2023 13. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2023 14:53
Annie: "Ben sadece zihnimde cesurum. Dışımda değil." Kitapta beni etkileyen cümlelerden biriydi. Çünkü o cümlede kendimi de buldum. Yazarın Bir Genç Kız Yetişiyor romanıyla lise yıllarımda tanışmıştım ve çok beğenmiştim baş ucu kitaplarim arasında sayıyordum. Mutluluğun Şafağı romanını geç buldum ama aynı tatla okudum. Betty Smith 'in de hayatından izler taşıyan romanda Annie ve Carl'ın sizi içine alan yaşam serüvenini okuyoruz. Carl hukuk okuyan bir öğrenci Annie ise henüz 18 yaşında genç bir kızdır ama bu evlenmelerine engel olmaz. Bir taraftan bir evi gecindirmenin sorumluluğu, bir taraftan birbirlerine olan aşkları, Carl'ın okulu bitirme çabası, Annie'nin edebiyat aşkı... Günlük hayatın kitapta akıp gitmesi ... Samimi, içten ve bir o kadar sürükleyici bu romanı; sakin, kafamı yormayacak, okurken beni içine almalı diyen herkese tavsiye ederim.
Mutluluğun ŞafağıBetty Smith · Epsilon Yayınevi · 202016 okunma

Betty SmithYazar · 4 kitap
Betty Smith, 1906 yılında New York, Brooklyn'de doğdu. Liseyi bitirir bitirmez George H.E. Smith ile evlendi. İki çocuğu okul çağına gelince kendisi de Michigan Üniversitesi'ne yazıldı. Dört yıl okuduktan sonra da doktora öğrencisi olarak yine üniversitede kaldı. Daha sonra da New Haven'daki tiyatro okuluna girdi. Burada üç yıl George P. Baker ve Walter P. Eaton'dan oyun yazarlığı üzerine dersler aldı. Betty Smith daha öğrenciyken öykü ve sahne oyunlarıyla Avery Hoop Ödülü'nü kazanmıştı. Ayrıca Rockefeller Vakfı'nın ve Dramaturglar Birliği'nin fahri üyeliğine kabul edildi. 1938'de kocasından boşandı ve Kuzey Karolina'daki Chapel Hill'e taşındı. Orada 1943'te Joseph Piper Jones ile evlendi. 1951'de boşandılar. 1957'de Chapel Hill'de Yale Üniversitesi'ndeki eğitiminden beri tanıdığı uzun zamandır arkadaşı Robert Voris Finch. Alkol ve kardiyovasküler sorunları olan Finch, 4 Şubat 1959'da öldü. 17 Ocak 1972'de Smith, 75 yaşında Shelton, Connecticut'ta zatürreden öldü. Üçüncü kocası Robert Voris Finch ile birlikte Kuzey Carolina, Chapel Hill'deki Mezarlığı'na gömüldü.