Öyküler

7.810 üzerinden
212 kişi
2021 8. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2021 22:34
'Gurbet ellerde akşam çökünce bir gariplik duygusu, bir hüzün kaplar ya insanın içini, ben de o an böyle duygular içindeydim. Varlık, hayat ve evren; her şey, her şey bana içi boşalmış, silinmiş görünüyordu. Birdenbire hayatın o müthiş sefaleti, boş ümitlerle kendini aldatan kalplerin kara yalnızlığı içime çökmüştü...' Guy de Maupassant'ın kalemini hep Stefan Zweig'in kalemine benzettim. Olay örgüsü çokta güçlü olmayan fakat tadında bir kitaptı. Okurken zevk alacaksınız muhakkak ki. Kitapla ve sevgiyle kalın.
2023 109. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2023 16:39
Çalışırken mola verdiğim zamanlarda tek tek öyküler okurum diye bu kitabı tercih ettim ve böylelikle Maupassant' la da tanışmış oldum. Henüz ilk hikayeyi okuyorum derken kendimi öyle kaptırmışım ki neredeyse kitabı bitiriyordum. Öykü literatürüne hakim olduğum söylenemez ama Maupassant için öykü alanında belki de şimdiye kadar gördüğüm en iyi yazar diyebilirim. Anlatımı gayet sade ve güzel. Sürekli kısa ve anlaşılması kolay cümleler kurmuş. Öykülerde geçen olaylar oldukça ilgi çekici, sonları şaşırtıcı ve başından sonuna kadar okuyucuyu sıkmıyor, ilgisini canlı tutabiliyor. Bu kitaptan sonra Maupassant' ın bir diğer öykü kitabı "Gezgin Satıcı"yı da okuyacağım, size de tavsiye ediyorum.
Her Öyküde Başka Biri Olmak
2026 10. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2026 20:23
​"Bir kitabı bitirdiğinizde içinizde fırtınalar kopuyorsa, o kitap amacına ulaşmış demektir. Guy de Maupassant’ın Mutluluk adlı öykü kitabını az önce bitirdim ve kelimenin tam anlamıyla karmakarışık, tarifi zor duygular içindeyim.​Her bir öykü o kadar akıcı, insan doğasını o kadar çıplak ve duru anlatmış ki, sayfaları çevirirken her defasında kendimi oradaki karakterlerin yerine koydum resmen her hikayede farklı bir insan oldum. Özellikle beni en son vuran o 'Rose'un hikayesi kelimenin tam anlamıyla beni mahvetti, içimde derin bir iz bıraktı.​Her öykünün tadı, bıraktığı burukluk ve hayata dair gerçekliği bambaşkaydı. Edebiyatın insanı alıp başka hayatların tam ortasına bırakma gücünü iliklerine kadar hissetmek isteyen herkes bu dünyaya adım atmalı."
2020 26. kitabı
Okunma: 25 Mart 2020 09:52
Öykü sever bir yazar olarak daha önce Anton Çehov başta olmak üzere bazı yazarların kitabını okumuştum. Bu yazarın kitaplarını oldukça çok öven bir arkadaşın baskısı ile epub versiyonlarını bulunca hadi bir okuyayım dediğim bir yazar ve kitap oldu ....Kitaptaki öykü sayısını saymamakla beraber 8 10 arası birbirinden değişik ve bağımsız öyküden oluşan neredeyse hepsi birbirinden akıcı olan ölüm hüzün gibi temaları konu olarak barındıran bir kitap ...Çoğu yazarın öykü kitaplarını okurken bazen bir iki öykü dışında çoğu öykü sıkıcı çıkabiliyor , bu kitaptaki öykülerin hepsi birbirinden iyi rahatlıkla alıp okuyabilirsiniz
2019 5. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2019 01:19
21 tane öykünün hepsinde biraz mutluluk ve daha çok hüzün ile karşılaşacağınız kitap. Aklınıza gelebilecek her duygu anlatılmış ve dikkatli okunursa hepsinden ders çıkartılabilir. Ben keyifle okudum size de keyifli okumalar dilerim.