2020
Edisyon Kitap

2024 25. kitabı
İnsanoğlu mutluluğu bir nesneye bağladığı sürece onu elde ettikten sonra daima eski mutsuz haline geri dönecektir. Mutluluk, insanın bilinçaltında yarattığı bir duygudur.
2025 414. kitabı
1970 yılında dünyaya gelen Danimarka’lı düşünür Christian Bjørnskov tarafından Mutluluk kavramı üzerine yazılmış güzel bir kitap. Mutluluğu bir sorunsal olarak ele alan düşünür; “Gerçeklik algımız mutluluğu, gerçekliğin kendisinden çok daha fazla etkiler.” olduğunu ortaya koymakta. “Nasıl şeydir bu mutluluk? Hani hep içimizdeydi, neden bulamıyoruz? Anlık mutluluklar, kalıcı mutluluklar, paranın satın alabildiği ve alamadığı mutluluklar… “ İşte bu alanda araştırmalar yapan Christian Bjørnskov, bu kelimeyle gerçekte kastedilenin ne olduğu sorusu üstüne yoğunlaşmıştır. Birleşmiş Milletler’in de 2012 yılından bu yana dünya çapında yaptığı anketlerle her yıl ülkelerin mutluluk seviyelerini gösteren raporlar yayınladığı bu sorunsalla ilgili olarak bu kitap kimilerine onun formülünü verirken kimileri için onu bulmayı kolaylaştıracaktır. Mutlu olarak okunacak bir kitap.
MutlulukChristian Bjornskov · Edisyon Kitap · 202013 okunma
Çalışma Hayatında Mutluluğu Yakalamak Mümkün mü?
2025 2. kitabı
Mutluluk; kişisel ve duygusal durum... Sabit bir tanımı yok; kimine göre, anlık olarak hissedilen bir haz (sarhoşun hali gibi), kimine göre ömürlük bir huzur (aşk gibi)... Neticede, insanın her daim tersi durumundan kaçındığı bir hâl. Harvard Business Review tarafından basılan "İş Başarısı Kitapları" serisinden birisi olan "MUTLULUK" eseri, minik hacmine rağmen, bilhassa çalışma hayatında yöneticilerin çalışanlarını nasıl ve hangi düzeyde mutlu tutabileceği üzerine geniş kapsamlı araştırmalar sunmaktadır. Özet olarak; iş yerinde duygusal motivasyonun hemen her şeyin üzerinde tutulması gerektiği, kaba davranan (konuşma, mimik, eylem ve beden diliyle rahatsız edici olan) yöneticilerin bulunduğu ortamlarda çalışma veriminin düştüğü, personellere verilecek en iyi amacın ilerlemek (iş bitirmek, başarıyı deneyimlemek, yükselmek, vb.) olduğu ... sonucuna varılmaktadır. Bu minvalde binlerce kişi üzerinde yapılan sosyolojik anket verileri kullanılmaktadır. Kitabın okuma hızı orta, tekrarlar kısmi olarak mevcut, güncel ve pratik çıkarımları ise yüksek... Yetişkin yöneticilere, davetçilere ve eğitimcilere tavsiye edilebilir.