Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Namaz İlmihali

Halil Altuntaş

Namaz İlmihali Sözleri ve Alıntıları

Namaz İlmihali sözleri ve alıntılarını, Namaz İlmihali kitap alıntılarını, Namaz İlmihali en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Kim abdestli iken abdest alırsa, Allah ona on sevap yazar.” (Ebu Dâvûd, Taharet, 32)
Günde beş vakit namazı kılanın hayatta en az beş kazancı vardır: -Maddî ve manevî temizlik, -Vakitlerini düzene koyma, -Günahlardan ve kötülüklerden korunma, -Kusurların bağışlanması, -Sevap ve Allah’ın rızasının kazanılması.
Reklam
Ne mutlu ki o hâli tadanlara :]
“Kulun Rabbine en yakın olduğu hâl secde hâlidir” (Müslim, Salât, 215)
“Bir kul günah işler de sonra kalkar, güzelce abdest alır ve iki rekât namaz kılar; Allah’tan bağışlanma dilerse, Allah onu bağışlar.” (Tirmizî, Salât, 294)
Bir âlem düşünürüm ezan sesinde Bir âlem, ötenin çok ötesinde Kimseler görmese gidip diz çöksem Ağlasam caminin bir köşesinde (Yavuz Bülent Bakiler)
“Dua, ibadetin özüdür.” (Tirmizî, “De’avât”, 1)
Reklam
Peygamberimiz (s.a.s.), “Her şeyin bir zirvesi vardır. Kur’ân’ın zirvesi de Bakara sûresidir. Bakara sûresinde bir ayet vardır ki o ayet Kur’ân ayetlerinin seyyididir. O ayet Ayetü’l-kürsîdir.” (Tirmizî, “Fedailü’l-Kur’ân”, 2); “Ayetü’l-kürsî, Kur’ân’ın en büyük ayetidir.” (Ebu Dâvûd, “Hurûf ve Kıraat”,1) buyurmuştur.
“Allah, tertemiz olanları sever.” (Tevbe, 9/108) “Temizlik imanın yarısıdır.” (Müslim, Taharet, 1) “Namazın anahtarı temizliktir.” (Ebu Dâvûd, Salât, 31) “Temizlik olmadan namaz kabul olmaz.” (Müslim, Tahâret, 2)
Farz, vacip, sünnet, eda ve kaza hiçbir namazın kılınamayacağı vakitler: 1. Güneşin doğmasından yükselmesine kadar olan vakit (yaklaşık kırk-kırk beş dakika) (bk. Buhârî, Mevâkît, 29). 2. İstiva vaktine (güneşin tepe noktasına ulaşmasına) yaklaşık 10 dakika kalmasından itibaren öğle vakti girinceye kadar olan vakit. 3. Güneşin batmasına 45–50 dakika kalmasından itibaren akşam namazı vakti girinceye kadar olan vakit (bk. Buhârî, Mevâkît, 29). Ancak, güneşin batmasından önceki kerahet vaktinde, o günün ikindi namazının farzı kılınabilir. Fakat mazeretsiz olarak ikindi namazını bu vakte kadar geciktirmek mekruhtur. Bu üç vakit, ateşe tapanların ibadet zamanlarıdır. Ateşperestlere benzememek için bu vakitlerde namaz kılınmaz.
“Allah’a duadan daha değerli bir şey yoktur.” (Tirmizî, “De’avât”, 1; İbn Mâce, 1)
Reklam
Gösteriş için veya dünyevî bir çıkar için kılınan namazlar geçerli olmaz.
Peygamberimiz (s.a.s): “Sabah namazını isfarda (ortalık biraz aydınlandığında) kılınız. Çünkü sabah namazını isfarda kılmakta daha çok sevap vardır” (Tirmizî, Salât, 117) buyurmuştur. Bu aydınlığın (isfar vaktinin) ölçüsü, atılan okun düştüğü yerin görülebileceği ölçüde bir aydınlıktır.
“Arınan ve Rabbinin adını anıp namaz kılan kimse mutlaka kurtuluşa erer” (A’lâ, 87/14-15)
Hz.Ali; “Bileğim kırılmış ve sargıya alınmıştı. Resûlullah (s.a.s.)’a sordum, sargı üzerine mesh etmemi söyledi.” (İbn-i Mâce, Taharet, 134) demiştir.
Elhamdülillah :]
Vücutta oluşan durgun elektriğin atılmasının yollarından biri de suya ya da toprağa temastır. Bu da abdest veya teyemmüm sayesinde sistemli bir şekilde gerçekleşir.
150 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.