Şairi Öldürmek

29 Ağustos 2024
Babıali Kültür Yayıncılığı

Nefî Şairi Öldürmek Roman
Puan vermedi
Nefî Şairi Öldürmek - M.Talat UZUNYAYLALI O, Erzurumlu Nefî Ömer Efendi'dir, asildir, divan şiirinin zamanımızdaki 'Erzenü'r-Rûmî'sidir." Uzaklardaki birilerine duyurmak istercesine sesini yükseltmişti Albina; kimdir o Nefî, kim? Divan edebiyatına heybetli şiirler kazandıran, kelimelerle sadece şiir yazıp okutmayan, kelimelerle musiki de dinleten; gazelin, kasidenin ve hicvin zirvelerini fetheden emsalsiz bir sanatkâr. Kimdir o Nefî, kim? O, İslambol denilen şiir diyarının hükümdarı, sultanların ve şairlerin efendisi." s.21 ''Nefî’den Günümüze İsyan Ahlaklı Erzurumlular. Pir Ali Baba, İbrahim Hakkı Hazretleri, Ziya Paşa, Şükrü Paşa, Şeyh ül İslam Feyzullah Efendi, Şeyh ül Hattatin Hasan Çelebi, Nurettin Topçu , Talat Uzunyaylalı vs.vs. Yaşayanlara sağlıklı uzun ömürler, Ölenlere rahmetler diliyorum. Kitabın Erzurum Ortaöğretim Okulları Kütüphane ve Kulüplerinde okunması dileklerimle,
NefiM. Talât Uzunyaylalı · Babıali Kültür Yayıncılığı · 20244 okunma

M. Talât UzunyaylalıYazar · 10 kitap
1955 yılında Erzurum'dadoğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1972 yılında Erzurum'daki mahalli gazetelerde yazı yazarak başlayan M. Talat Uzunyaylalı, on yıl boyunca İstanbul'da çeşitli gazete, dergi ve ajanslarda çalıştı. 1984 yılında Anadolu Ajansı'na girdi ve bu kuruluştan 1999 yılında emekli oldu. 2000 yılında Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde öğretim görevlisi sıfatıyla yeniden çalışma yaşamına dönen M. Talat Uzunyaylalı, halen bu fakültedeki görevini sürdürmektedir. Çeşitli gazete vedergilerde yüzlerce makalesi yayınlanan M. Talat Uzunyaylalı, roman ve araştırma-incelem dallarında eserler vermeye devam etmektedir.