22 Mayıs 2023
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

2. KİTAP 2. HEYECAN
TANITIM On binlerce kişinin yaşadığı bir yerde, senelerdir kimse ölmüyorsa, yaşam dengesi nasıl kurulur? Ölüm beraberinde yaşamı da getirir, ama yaşam yalnız kalırsa ve ölüm şehri terk ederse, Tanrı'lar nasıl bir çözüm yolu bulur ? Dengeyi sağlayabilmek için her zaman kurbanlar gereklidir. Onlar öne sürülmelidir ki, düğümler çözülebilsin. Deniz Onay tüm bu düğümlerin ortasında kaldı. En yakın arkadaşları çözüm için beraber bir mücadeleye hazırlanıyorlar. Lise hayatlarının sonuna gelirlerken, sonun başlangıcında bir öğretmen çıkacaktır. Öğretmenler hep yol gösterenlerdir. Fakat yeni öğretmenin gösterdiği yol, kan ve acıyla doluydu. “Şimdi bana söyler misin, gaddar olan Tanrı mı ? Yoksa insan mı ?" YORUM ve SÜREÇ Merhaba sevgili okurlar! 2. Kitabım Nezir ile karşınızdayım. Deniz Onay ve arkadaşlarının sürüklendiği amansız bir mücadele bizleri bekliyor. Kalemime hakim olanlar bilir ki acımadan yazarım. Karakterlere karşı şefkat duygum yoktur. Bir kitapta okurken olmasını istediğim ne varsa onu yazmaya çalışırım. Öyle de yaptım. Bu sefer 86 sayfalık kısa kitabımda çokça gerilim dolu aksiyon sahnelerine yer verdim. Evet kitap 86 sayfa. 150 sayfaya kadar uzayabilecek bir hikayeydi ama ben çokça dallandırıp budaklandırmak istemedim. Okuduğum kitapların yanı sıra yazarlığa soyunduğum zaman fark ettim ki sayfa sayısı artsın diye bir öyküyü, anlatılması gereken şeyi uzattıkça uzatmak konuya ve kitaba zarar veriyor. Sizlere hiç sıkılmadan okuyabileceğiniz, yüksek gerilimli ve aksiyon dolu bir kitap sunuyorum. Kitabı KİTAPYURDU sitesinden bastık ve satışa sunduk. Bu yüzden yalnızca kitapyurdu.com da mevcut. Neden böyle yaptım ? Yayınevi fiyatları inanın çok uçuk. Ben de bu süre zarfında boş kalmamak adına buradan yayınlatma kararı aldım. Ekonomi ne zaman düzelir bilemeyiz. Bu
2024 45. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2024 15:37
“Cahil ve bilgenin arasındaki konuşmada geçen her saniye zamana ve vaktinizi ayıracağınız daha kaliteli insanlara hakarettir.” Diyor kitabında Furkan Gürsu Nezir Korku-gerilim türünde kısa olmasına rağmen muhteşem bir eser. Deniz ve arkadaşları yeni tarih öğretmeni Hasan’ın sınıfa bir efsane anlatması ile kendilerini olayların içerisinde bulmaktadırlar. Bu efsane gerçekten yaşanmış olabilir mi? Deniz ve arkadaşları nasıl bir gizemin içine düştüler ? Bu sorular ve daha fazlasının cevabı kısa olduğu kadar sürükleyici olan Nezir’in sayfalarında saklı… Çok severek okudum ve çok beğendim kitabı. Naçizane herkese tavsiyemdir. Yayın hayatınızda başarılarınızın devamını dilerim. Furkan Gürsu Arka Kapaktan Alıntı: On binlerce kişinin yaşadığı bir yerde, senelerdir kimse ölmüyorsa, yaşam dengesi nasıl kurulur? Ölüm beraberinde yaşamı da getirir, ama yaşam yalnız kalırsa ve ölüm şehri terk ederse, Tanrı'lar nasıl bir çözüm yolu bulur ? Dengeyi sağlayabilmek için her zaman kurbanlar gereklidir. Onlar öne sürülmelidir ki, düğümler çözülebilsin. Deniz Onay tüm bu düğümlerin ortasında kaldı. En yakın arkadaşları çözüm için beraber bir mücadeleye hazırlanıyorlar. Lise hayatlarının sonuna gelirlerken, sonun başlangıcında bir öğretmen çıkacaktır. Öğretmenler hep yol gösterenlerdir. Fakat yeni öğretmenin gösterdiği yol, kan ve acıyla doluydu. “Şimdi bana söyler misin, gaddar olan Tanrı mı ? Yoksa insan mı ?"
2023 28. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2023 22:46
Herkese merhaba . Bugün size içerisinde Ruhani varlıklar barındıran korku/gerilim türünde bir eseri yorumlamaya geldim . Binlerce kişinin yaşadığı bir şehirde senelerdir kimse ölmüyorsa yaşam dengesi nasıl kurulur? Ölüm beraberinde yaşamı da getirir. İkisinden biri birbirini terk ederse ortaya çözülemeyen bir düğüm çıkar. Karakterimiz Deniz bu düğümün içerisinde sıkışmış Lise son sınıf öğrencisidir. Lise hayatlarının sonuna gelirken aralarına biri dahil olur : Yeni Tarih Öğretmeni. Hasan Öğretmen geldiği ilk dakikadan itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır nedeni ise anlattığı efsanedir. Peki bu efsane gerçek olur, Deniz,Ali,Dilara ve Umut'un hayatlarını etkilerse... Anlatılan efsane Deniz'in rüyasına girer ve ardı arkası kesilmeyen olaylar yaşanmaya başlar . Kan,kin,öfke... Deniz ve arkadaşları neler yaşamış olabilir? Deniz,Ali,Dilara ve Umut'un arkadaşlık bağlarını çok sevdim ve imrendim . Son sayfaya kadar birbirlerini bırakmadılar ve mücadele ettiler. Yazarımız olayları o kadar güzel kurgulamış ki hayal gücüne hayran kalmamak elde değil . Kapak tasarımı da her şeyi anlatıyor aslında . Deniz'in açık sözlü oluşu ve eleştirilerini çok beğendim. Kitap,akıcı ve sade. Yazarımız her şeyi tadında bırakmış . Ben eseri çok beğendim. Korku/gerilim  türünde eserler okumayı seviyorsanız bence heyecan dolu bu kitaba bir şans vermelisiniz. Yazarımızın kalemi daim olsun . Tavsiyemdir . Sevgiyle...
2023 54. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2023 13:26
Merhaba kitap dostlarım Bugün size @kdysosyal dan @furkangursudaeva kaleminden #nezir isimli 2. kitabı ile geldim. Okulun ilk günü yeni atanan tarih öğretmenlerinin anlattığı ve yaşanmış dediği bir efsane"ölüm bekçisi"akla ve gerçeğe tamamen aykırı olduğu için fazlasıyla kurgu geliyor Deniz'e. Öğretmeni Hasan ile ağız dalaşına giren Deniz'i yakın arkadaşları Dilara,Ali ve Umut sakinleştirmeye çalışıyor. Denizin uyuduğu yatak kendi yatağı değil. Gözlerini açtığı odanın kendi odası olmadığını anlaması çok uzun sürmüyor. İçeriden gelen korkunç sesleri duyduğunda,çığlık sesinin tanıdık gelmesi Deniz'i hem korkutup, hem de cesaretlendiriyor. Kapıyı araladığında korkunç gerçek ile yüzleşiyor. Çarmığa gerilmiş gibi isa'yı andıran,duvara elleri çivilenerek asılmış,vücudundan yerlere oluk oluk siyah kan akan kişiyi görünce şok geçiriyor. Gördüğü kişi hiçte yabancı değil.Ağlama krizleri ile vahşetle karşında ki kişinin ölümünü izliyor. Gözlerini açtığı anda kendini kendi yataginda buluyor. Kulağında duyduğu son ses"sıra sende". Arkadaşlarının defalarca onu aramış olmasına şaşırıp bir sorun olduğunu anlayan Deniz, kendi yatağında uyandığı için rüya sandığı ama gördüklerinin aslında gerçek olduğunu öğrenince daha çok dehşete kapılıyor. Kulağında duyduğu o son ses'te gerçekti o zaman. #yorumum Yazarımızın ilk kitabı #karanliginesirleri ni okumuştum ve inanılmaz beğenmiştim. Şimdi ikinci kitabı olan #nezir i okudum. Zaten yazarın kalemini çok beğenmiştim ve ikinci kitabı da beni yanıltmadı. Yazar Ruhani varlıkları da kitabına ekleyip harika bir şekilde harmanlıyor. Bunu ilk kitabında da görmüştüm ve bence bu şekilde insana bir yandan da manevi bir hissiyat veriyor. Peki sizce Deniz'in vahşetle ölümünü izlediği kişi kimdir? Deniz ölüm bekçisinin elinden kurtulabilecek
2023 70. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2023 16:32
(Okumayanlar için spoiler vermeden anlatıyorum) Herkese Merhaba Ben karşınıza bambaşka Gerilim ve ve Gizem olan Nezir Kitabın Yorumla Geldim : Furkan Gürsu yazarın okuduğum ilk kitabı . Kitap güzel . Kitap çok akıcıdı ve sürükleyici .Kitabı okuyanlar anladı . Kitabı 1 günde okudum.Yoruma geçmeden biraz konusundan bahsedicem: On binlerce kişinin yaşadığı bir yerde, senelerdir kimse ölmüyorsa, yaşam dengesi nasıl kurulur? Ölüm beraberinde yaşamı da getirir, ama yaşam yalnız kalırsa ve ölüm şehri terk ederse, Tanrı'lar nasıl bir çözüm yolu bulur ? Dengeyi sağlayabilmek için her zaman kurbanlar gereklidir. Onlar öne sürülmelidir ki, düğümler çözülebilsin. Deniz Onay tüm bu düğümlerin ortasında kaldı. En yakın arkadaşları çözüm için beraber bir mücadeleye hazırlanıyorlar. Lise hayatlarının sonuna gelirlerken, sonun başlangıcında bir öğretmen çıkacaktır. Öğretmenler hep yol gösterenlerdir. Fakat yeni öğretmenin gösterdiği yol, kan ve acıyla dolu. Nezir kitabı hayatımda okuduğum ilk korku kitabım oldu 1 günde okunabilecek mükemmel bir korku -gerilim kitabı. Yazarla tanış kitabım ve yazarın kalemini çok beğendim . Kitabın kapağı çok mükemmel tasarlanmış . Kitabın sonunda çok kötü oldum ya . Furkan abinin tasarladığı son beni çok üzse de , kitabın sonunu okuduğumda çok mutsuz olsam da, kitabı elimden hiç bırakamadım.Beklentinizi fazlasıyla karşılayacak bir kitap .Kitap ilgili ne söylersem spoiler olur tek diyecem kitap harika . Nezir kitabı favori kitabım oldu . Korku-gerilim sevenler kitaba bir şana vermeliler. Tavsiye ederim 100/100 Kesinlikle tavsiye ederim .Okuyun ve okutun. Kitabı gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz Not : Nezir Tek kitap
Nezir
2023 40. kitabı
Herkese merhaba kitap dostlarım Nasılsınız bugün Size harika bir kitap yorumuyla geldim Nezir... Deniz ve arkadaşları okula gidip gelen normal gençlerdir. Ta ki yeni tarih öğretmeniyle derse girinceye kadar... Yeni tarih öğretmeni Hasan sınıfa bir efsane anlatır. Peki ya bu efsane gerçekse? Deniz ve arkadaşlarının başına ne gelebilir sırf bir efsane dinledikleri için? Peki ya öğretmen Hasan neden bile bile bu efsaneyi anlatmış olabilir ki? İşte bu soruların cevabı 85 sayfalık kitabımızın içinde… Haydi gelin kitap dostlarım, Deniz ve arkadaşlarının yanında yerimizi alalım… Kitabın 85 sayfadan oluşmuş olmasına bir tık üzülsem de, yazarımız olayları uzatmadan, net bir çizgide yaratmasına çok sevindim. Böylelikle bu kısacık kitabın içine kolayca, hiç yorulmadan girebiliyoruz. Hiç tahmin edemeyeceğim olayların oluşması, varlıkların gelmesi beni oldukça şaşırttı. Kitabın sonunda ağladığımı da itiraf etmeliyim. Kaleminize, yüreğinize sağlık
2023 14. kitabı
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere furkangursudaeva kaleminden Nezir eseriyle geldim. beni resmen içine hapseden bir eserle diyebilirim. Okurken resmen sorguladım,düşündüm,hissettim. Eminim ki hepiniz okuduğunuzda aynı duyguları yaşayacaksınız. Korkmadım değil hani ben zaten böyle hikayelerden etkilenip geceleri uyuyamayan biriyim. Hele ki evde teksem vay halime sabahlar olmasın Hikayemiz şöyle başlıyor. Bir okul sabahı Deniz evden sessizce çıktı. Deniz için okul çok saçmaydı. Okulda kitaplar ona fakirliği,uyuşturucu bağımlılığını,ekmek uğruna verilen mücadeleyi,yaşam şartlarını yazmıyordu. Hep sorguluyordu ta ki ilk dersinin tarih dersi olmasıyla yeni gelen tarih öğretmeninin hikayesiyle olay kendine dur demeye geldi. Tarih öğretmeninin anlattığı hikayeyide sorguladı bunun içinde cahilsin kelimesini kullanıldı. Olay bunla bitmiyor tabi Deniz ve arkadaşları o hikayenin tam içine düşüyorlar o kadar kötü ki ürperdim resmen. Deniz herşeyi rüyasında görmüş ve rüyası gerçek olmuştu. Arkadaşları onu çok kez aramış en sonunda evlerine kadar gelmişlerdi. Gerçekten bir vahşet. Çok şey yazmak geliyor şuan içimden ama bu kadar bile fazla oldu diye düşünüyorum. Hikayeyi anlatmıyorum çünkü okuyun ve kendiniz öğrenin o anlatılan hikayeyi ve 4 gencin başına neler geldiğini. Korku,stres,acaba mı diye düşünmeden edemiyor insan. Ben Deniz,in yerinde olmak istemezdim. Bugün bu Kitabı hemen okuyup bitirdim ama akşam okumasaydım keşke dedim. Gerçekten insanı düşündürüyor iyi ki gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmamış dedim okurken. Deniz hiçbir zaman bu dünyayı, getirdiklerini anlamamıştı, düzeni,sistemi,adaleti… Deniz neyin rüyasını gördü? Deniz ve arkadaşlarına ne oldu? Deniz gibi sizinde böyle sadık,bağlı dostlarınız var mı?

Furkan GürsuYazar · 1 kitap
Yazarın kendi anlatımıyla: Merhaba okurlar. Ben Furkan Gürsu. 17 Haziran 1997 yılında İstanbul Fatih'te doğdum. İlköğretimimi Gültepe'de Zafer İlköğretim okulunda, liseyi Kağıthane Uğur Okulları'nda tamamladım. Üsküdar Üniversitesi Tıbbi Sekreterlik mezunuyum. Yazarlığı çok küçük yaşlarda başladım. Yazmak, hayal kurmak hoşuma gidiyordu. Büyüdükçe yazarlık bende ciddi bir konu oldu. Her gün on kıtalık şiirler yazıyordum. Kafamda sürükleyici hikayeler oluşturup kısa kısa onları kaleme alıyordum. Zihnim zamanla kaosları, savaşları, acıyı, öfkeyi durduramadığım bir girdaba dönüştü. Bunları artık artık kısa yazılar veya şiirler ile değil; uzun uzun anlatarak içimden atmalıydım. Karanlığın Esirleri bu şekilde oluştu. Ve daha basılmamış olan diğer 2 kitabım. Ne yazık ki bunlar düşüncelerimi sakinleştirmeye yetmedi. Tam tersine bu karanlığa daha çok gömüldüm. Çırpındıkça daha da battım. Ama bu batış yeteneğimin yükselişiydi. Artık kalemim daha sert, daha acımasız, daha umutsuz, daha vahşi ve daha gerçekçi. Sevgili okurlar; sizlerden istediğim bu bataklığa benimle beraber batmanız değil, hayal dünyama ortak olmanızdır. Gelin, bir zihnin çöküşüne hepiniz şahit olun. Sevgi ve saygılarımla.