Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nietzsche: Perspektivizm, Güç İstenci, Doğruluk

Soner Soysal

Nietzsche: Perspektivizm, Güç İstenci, Doğruluk Sözleri ve Alıntıları

Nietzsche: Perspektivizm, Güç İstenci, Doğruluk sözleri ve alıntılarını, Nietzsche: Perspektivizm, Güç İstenci, Doğruluk kitap alıntılarını, Nietzsche: Perspektivizm, Güç İstenci, Doğruluk en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Nietzsche’ye göre, doğrularımızın hepsi yorumlardır, daha fazlası değil.
Sayfa 18
Haz organizmadaki güç artışı hissidir. İnsan bir şeyi o şey haz verici olduğu için istemez, aksine onu kendi gücündeki olası artış nedeniyle haz verici bulur.
Sayfa 40
Reklam
Nietzsche’nin felsefesine bir etiket yapıştırmak, onun düşüncelerini onun yazılarında durmaksızın reddedilen şeye göre yargılamaktan başka bir şey değildir.
Sayfa 214
yaşamın içine ...
Nietzche ‘nin doğrusu, dilsel ya da mantıksal analiz felsefesi değildir; onun doğrusu, dolaysız bir şekilde yaşamdan gelir ve yaşamın bakış açısından yargılaması gerekir.
Sayfa 222Kitabı okudu
Darwin, hayatta kalmaya ve yaşamaya çalışırken; Nietzche, hayata karşı bütün gücüyle saldırmaktadır. Yani dinamiktir...
Reklam
anlamsız , anlamlı insan !
Mutlak doğrulara sarılmak, korkaklığın ve zayıflığın göstergesinden başka bir şey değildir ve vasat türden insanlara aittir. Kendini koruma ve mutluluk, vasat türden olanların kendilerini mutlak doğrulara bağlamalarının arkasındaki güdüleyici etmenlerdir. Onlar sınırlı ve daha yoksul olsa da, durağan ve ön görülebilir bir dünyada yaşamayı yeğlerle r. Daha zengin ve daha dolu bir yaşam elde etmek için bu yaşamı tehlikeye atmaya cesaretleri yoktur. Bu mutlu ve yoksul yaşamı korumak için mantığa ve mantıksal düşünceye sıkı bir şekilde bağlanırlar. Nietzche.
Sayfa 168Kitabı okudu
Bir güç odağı çevresini ve dünyayı, yorum yoluyla düzenler, şekillendirir, özümser ve belirler; böylelikle de gücünü arttırır. Diğer bir ifadeyle, her güç odağı dünyayı ve çevresini güç arttırma perspektifinden yorumlar ve yapılandırır. Bu nedenle, dünya güç odakları tarafından güç artırma perspektifinden yapılan yorumların bütünlüğünden başka bir şey değildir.
toplum anlaşması !
Sözcüklerin oluşumunda, Nietzche ‘ye göre iki metafor ortaya çıkar; ilk metaforda, bir sinir uyarımı bir imgeye dönüştürülür ve ikincisinde bu imge bir sesle taklit edilir; bir sözcük bir metaforun metaforudur.
Sayfa 243Kitabı okudu
bildiğimiz her şey çöp mü ?
“ Bizim ilgilendiğimiz dünya yanlıştır, yani, bir olgu değil fabldır. Ve yetersiz gözlemlerin toplamı temelinde bir tahmindir; oluş durumunda bir şey olarak, sürekli değişen ancak hakikate asla yaklaşmayan bir yanlışlık olarak, o “akış halindedir “ “ hakikat “ yoktur.
Sayfa 130Kitabı okudu
29 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.