Night Shift

İngilizce

romantik komedi(!)
2025 50. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2025 11:33
Selam, yeni bir inceleme ile geldim dostlarım! Konu: Kendall, bir kitap kurdu olarak kütüphanede çalışıyor. Sadece kurgusal erkek karakterlerle ilgilenen Kendall, bir gece vardiyasında Vincent’ın ondan yardım istemesiyle tanışıyor. Vincent ise bir basketbolcu. Ortaya kitap kurdu–basketbolcu temalı romantik komedi bir hikâye çıkıyor. (Konuyu çok kötü anlattım, belki de konu yok gibiydi zaten nsöandşs) İçerik: +18. Dostlarım, gerçekten çok fazla smut vardı. İncelemem: Beklentim baya yüksekti aslında ama hiç beklediğim gibi olmadı. Romantik komedi bir kitabın, adı üstünde hem romantik hem komik olması gerekir ama ne romantikti ne komikti. “Görür görmez öpüşme” ile başlayan bir ilişki… kusura bakmayın ama bana hiç romantik ve içten gelmedi. Kitapta kimseyi sevmedim. Kendall çok sinir bozucu, “pick me” bir karakter gibi geldi. Vincent ise aşk adamı değil de tamamen cinsellik odaklı biri gibiydi. Aralarındaki aşk bana hiç geçmedi, ayrıca komik de değildi. Çok fazla cinsellik vardı ve bence yazar, cinsel içerikli bir kitabı bu türde sunamayacağı için kapağını “minnoş” bir şekilde yapmış, türünü de sözde romantik komedi olarak yazmış. Dili zaten çok basit, bölümler kısa olduğu için hızlı okunuyor (ben NV’nin satışına denk geldiğim için yoğundum, yavaş okudum). İnceleme biraz verimsiz oldu gibi ama gerçekten dostlarım, başka anlatacak bir şey yok şimdilik. Yine de keyifli okumalar! ♡
2026 3. kitabı
Fiziksel olarak okuduğum kitap beni biraz yordugu için hızlı akacak bir romcom okumak istemiştim fakat puanımdan da anlaşıldığı üzere maalesef aradığımı bulamadım. Gerçekten büyük beklentilerim de yoktu oysa, romantizm ve komedi içeren tatlı bir roman okumak istedim sadece... Payıma düşense ilk bölümden daha kızın ismini dahi bilmeden öpüşüp koklasmaya calisan bir erkek karakter, ne yapmaya çalıştığı belli olmayan aptal bir kadın karakter oldu. Abim daha yeni birbirinizi gördünüz ya siz ne ara oynasmaya basladiniz hani cidden? Biz normal insanlar genelde birbirimizi tanımaya çalışırız, en azından isimlerimizi öğreniriz... Bu salaklarda o da yoktu, ergenliğe yeni girmiş abazalar gibi takıldılar kitap boyunca. Bomboş bir kitapti, romcom arıyorsanız kaçın bu kitaptan. (Kitapta bir kere bile gülmedim, hani tebessum bile edemedim...)
·367 syf.·
2025 33. kitabı
Okuduğum en ergen kitaptı, akıcı bir dili var kitabın ama okurken sürekli yüzünü buruşturma hissiyle doluyorsun. Kütüphanede gece vardiyasında çalışan kendall adında ki kızımız geceleri kitap okuyup hayallere dalan bir kişilik, tam da smut bir kitap okurken bir gece okuduğu kitap karakterlerine benzeyen, okulun basketbol takımının yıldızı Knight gelir önce ağır abiyi oynar ve 10 dk sonra işi pişirirler. Baştan başa ergenlik hormonlarıyla yazılmış.(tabii yazara saygımız sonsuz) (:
Gece Vardiyası
2025 76. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2025 11:13
Annie CrownAnnie Crown ’un Gece VardiyasıGece Vardiyası , klişe gibi görünen bir ortamda — gece çalışan bir kütüphaneciyle kampüsün “kötü çocuk” basketbol yıldızının karşılaşması — son derece eğlenceli, içten ve karakter odaklı bir
2024 Okuma Raporları
2025 26. kitabı
“Hava karardıktan sonra kütüphaneleri hep sevmişimdir.” Kitapları çok seven Kendall ve basketbol takımının kaptanı Vincent… Bu ikili bir araya gelirse neler olur sorusunun yanıtı kitabın içinde özellikle daha genç okurların seveceği bir hikaye olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanında +18 tarafı da var. Kendall geceleri kütüphanede çalışmaktan oldukça memnundu. Uzun ve sessiz gece vardiyası sırasında kendini yalnız hissetmiyordu. Çünkü kitaplar vardı. Zaten tamamen de yalnız sayılmazdı. Ona eşlik eden başka çalışanlar da vardı kütüphanede. Ayrıca Kendall aşk romanlarını okumayı da çok seviyor. Yine kitaplara dalıp gittiği bir gün içeriye gördüğü anda kalbinin attığını fark ettiği biri girdi. Bu elbette ki Vincent’dan başkası değildi ve om dokuzuncu yüzyıl İngiliz şiirine ihtiyacı vardı. İşte ilk karşılaşmaları da bu şekilde başlamış oldu. Aslında ikisi de çok farklı karakterlere sahiplerdi. Bu ilk tanışma ile bile kendini belli ediyordu. Ama kendi aşk romanını yaşamayı da çok istiyordu Kendall. Bakalım bu kez kitapların içindeki aşk hikayesinden farklı neler yaşayacaktı gerçek yaşamda? “ Gerçek hayat hiçbir zaman romanlara benzemezdi.“ “ Hayat, kendimi bir aşk romanında gibi hissetme şansımın elimden kaçmasına izin veremeyeceğim kadar kısaydı.”
2025 31. kitabı
Kötü. Dümdüz kötü bir kitap. Kız karakter Kendall sıkı bir okur. Tüm kampüsün partilemeyi tercih ettiği cuma geceleri kütüphanede çalışıyor. Erkek karakter Vincent da okulun basketbol takımı yıldızı. Bir cuma gecesi zorlandığı bir şiir ödevi için kütüphaneye geliyor. Kendall'ın okuduğu kitaba laf atıyor ve sonra öpüşmeye başlıyorlar. Çok hızlıydı haha Kendall ve arkadaşları kitaplarda en nefret ettiğimiz şey iletişim kurmamaları ve yanlış anlaşılma teması o yüzden gidip konuşulmalı modundaydı sözde ama olaylar öpüşme-yanlış anlaşılma-çözüm-tekrar öpüşme döngüsünde devam etti. Yazımı inanılmaz basit, karakterler hakkında hiçbir şey öğrenmiyorsunuz, olaylar aslında olay değil. Bu kitabı tiktokta sensation yapan medya ekibini ve yerli wattpad eksiklikleri varmış gibi ithal wattpad basan Ephesus'u kutlarım :)
2025 57. kitabı
Yine fazla şişirilmiş bir kitap bence. Günlerce konuşulup reklamı yapılsa da kaç yaşına gelmiş insanların ortaokul seviyesinde triplerinden bunaldım resmen! Kızımız İngiliz Edebiyatı üzerine lisans yapıyor yanlış hatırlamıyorsam 20-25 yaşları arasında ve partilemeyi sevmediği(!) için cuma akşamları kütüphanede part time çalışıyor. Dipnot: Bilmem kaç kere partiye gitmesi de cabası ve kızın sürekli ben diğer kızlar gibi değilim tribine girip kendini ötekileştirmesi de ayrı baydı. Oğlumuz ise basketbol takım kaptanı ve sözel derslerle arası iyi değil bu sebeple bir şiir inceleme ödevi için kitap almak üzere kütüphaneye gider ve Kendall'la tanışır. Bir inat uğruna kütüphanede öpüştükten sonra ikisi de birbirlerini akıllarından çıkaramaz ve Vincent özel ders alma bahanesiyle kızı tavlamak ister. Bir sürü ergen yanlış anlaşılmaları sonrası ise iletişimin önemini anlayıp mutlu olurlar. SON!! Gerçekten fazlaca basit kalmış kitap benim için tam bir hayal kırıklığı oldu! Kitabın girişi var, gelişmesi yarım yamalak ve sonuç kısmı ise bomboş! Yalan olmasın yer yer eğlendiğim kısımlar da oldu ama bu minvalde bir sürü iyi kitap varken bunu pek tavsiye etmem. Yine de çevirisi iyiydi en azından okunabilir.
2025 31. kitabı
Okunma: 13 Mart 2025 11:44
Hellooo Nasılsınız bakalım? Epeydir böyle gençlik temalı eglenceli bir kitap okumamıştım. Kendall Holiday ben olabilir. Kendisi de benim gibi roman aşığı, kurgusal karakterlere hayran, sevimsiz, konuşmayı beceremeyen kadın karakterlere sinir olmayı adet edinmiş biri. Kütüphanede gece vardiyasında çalıştığı bir gece üniversitenin popüleri, en yakışıklısı ve basketbol takımının kaptanı Vincent Knight ile karşılaşınca bütün kimyası bozulur. Vincent onda öyle bir etki bırakıyor ki kendisini bir anda o sevmediği kadın karakterler gibi oluyor ve karşısındaylen iki lafı bir araya getiremeyen birine dönüşüyor. Vincent, şiir nedir nasıl anlatılır sorusuna yanıt almak için edebiyatçı kızımız Kendall'ın kapısını çalışıyor. Tabi bu işin bahanesi de olabilir. Birbirlerini daha iyi tanımak isterler ama araya giren yanlış anlaşılmalar beraber olmalarını minik bir set vuruyor. Mutlu olmaya giden bu yolda, sevimli klişelerle dolu kitaplardan kendimize de pay çıkarırız elbet. Çünkü aşık olmak bunu gerektirir 🫨 Kendall'ı ayrı Vincent'ı okumayı sevdim ama Jabari'yi, Harper'ı, Nina'yı ayrı sevdim. Keşke onların da hikayesini okuyabilsek. Baktım ama bulamadım bu bi miktar üzdü ama umudum var, yazarcığım belki yazar bizde okuruz. O zamana kadar bunu kaçırmayın alın OKUYUN ve OKUTUN KitapRüyasından Sevgilerle
2025 147. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2025 09:30
Kitapta o kadar çok kurgusal erkoların mükemmelliğinden bahsedildi ki bir noktadan sonra, evet kesinlikle doğru diye gaza gelerek okumaya başladım. Yani en sevdiğim kısımlarından biri buydu. Öbürüyse dilinin akıcı olması yoksa hemen bitirmem mümkün değildi. Mükemmel bir kurgu değildi. Sadece kurgusal karakterlere neden bu kadar bağlı olduğumu bir kere daha anlamama sebep oldu kfkckcjc. Hafif klişe(birde karakterler üniversiteye gidiyordu ama bana liselilermiş gibi bir hava verdi) ve bir noktada ben ne okuyorum dedirten cinstendi. Okumak istiyorsaniz beklentinizi bayağı düşürmeniz gerekli.
·367 syf.·
2025 20. kitabı
Kütüphanede gece vardiyasına kalan kız ve şiir ödevi için geç bir saatte kütüphaneye giden basketbolcu bir erkek. Bu cümle kitabın özeti gibi. Bunların ilk karşılaştığı gibi aralarında bir çekim oluyor ve kız okuduğu kitaplardaki aşkları dışarıda arıyor. Bu tam bir arama değil tabikide. Sadece hayatı o kitapların içinde kalmış gibi. Sosyal olmayan, çalışkan, inek öğrenci profili ve sosyal, popüler o çocuk.... Konusu bnce sıradandı ve bence sahneleri çok azdı. Evet, tüm kitap boyunca onları okuduk ama ya yanlış anlaşılmalar vardı ya da smut sahneler vardı. Ben kitabı daha tatlı ve bol basketbol içerikli bekliyordum. Ama yazarın kalemi sade ve hızlı okunduğu için beni yormadı. Hemen okuyup sonunda istediğinize kavuştuk diyebildim ahahha. Birde aralarındaki aşk değil, çekimdi bence ajajjaaj Rs kurtarıcı, çerezlik bir romcom kitabı. +18 sahne var.
Alıntı

Annie CrownYazar · 0 kitap
Annie Crown mizah, yürek ve bolca baharatla dolu yeni yetişkin ve çağdaş romantizm kitabının yazarıdır. Doğup büyüyen Kaliforniyalı bir kız, USC'den İngilizce lisans diplomasına sahip ve sabahları buzlu kahvenin, öğleden sonraları ise dondurulmuş margaritaların tadını çıkarıyor. Yazmadığı zamanlarda muhtemelen teselli programlarını yeniden izliyor, sürekli büyüyen TBR'sine daha fazla romantik roman ekliyor ya da sizi eritecek şeyler söyleyen kurgusal erkekler hakkında hayal kuruyor.