Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Öğretmenlerimizle Başbaşa

Mehmet Yaşar Kandemir

Öğretmenlerimizle Başbaşa Sözleri ve Alıntıları

Öğretmenlerimizle Başbaşa sözleri ve alıntılarını, Öğretmenlerimizle Başbaşa kitap alıntılarını, Öğretmenlerimizle Başbaşa en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
رب زدني علما "Rabbim, ilmimi artır!"
Sayfa 20 - Taha Suresi/ 114Kitabı okudu
"Yaptığın bir iş hardal tanesi kadar küçük de olsa, bir kayanın içinde de bulunsa, yahut göklerde veya yerin dibinde gizlenecek de olsa, Allah onu meydana çıkarır. Çünkü Allah her şeyi bütün incelikleriyle bilir ve O her şeyden hakkıyla haberdardır."
Reklam
Sabır kahramanı Fahr-i Âlem Efendimiz, bir gün meclisinde bulunanlara, öfkesine sahip olmanın önemini anlatıyordu. Ashâb-ı kirâma: "Sizce babayiğit kimdir?" diye sordu. Onlar da: "Kendisini hiçbir pehlivanın yenemediği adamdır." diye cevap verdiler. Bunun üzerine Nebîler Sultanı şöyle buyurdu: "Hayır, gerçek babayiğit, öfkelendiği zaman nefsine hâkim olandır."
Öğretmenlik bir gönül işi, gönüllüleri tutuşturan sevda ateşidir. Bu ateş gönüllere kendiliğinden düşmez. Onu gönlümüze salan ve bizi bu şerefli meslekle ayrıcalıklı kılan biri var.
"Suratın böyle sirke satarken, ağzının bal satmasına kimse bakmaz."
Öfkesi geçmeyen insan, kalkıp soğuk su ile abdest almalıdır. Zira öfke bir ateştir. Ateşi de ancak su söndürür.
Reklam
İnsan hiçbir yerde, hiçbir zaman ölçüyü kaçırmamalıdır.
Öfkesi geçmeyen insan, kalkıp soğuk su ile abdest almalıdır. Zira öfke bir ateştir. Ateşi de ancak su söndürür.
Reklam
"Yiğitlik, rakibini yenmek değil, öfkelendiği zaman öfkesini yenmektir." -Hadisi serif
Güzel ahlak, gönülleri adeta büyüler.
Sayfa 48 - Türkiye Diyanet Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Güzel bir davranış, güzel bir huyu uzun uzun anlatmaktan daha etkilidir.
Sayfa 48 - Türkiye Diyanet Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem bir gün ashabına ecel konusunu anlatıyordu. İnsanın geleceğe yönelik planlarının, istek ve arzularının bitip tükenmediğinden bahsediyordu. Ama ecelin onu, kurduğu bu hayallere bakmadan yakalayıverdiğini söyledi. İki Cihan Güneşi Efendimiz önce yere düz ve uzun bir çizgi çizdi: "Bu insan ömrüdür." buyurdu. Sonra bu çizgiyi içine alacak şekilde bir dikdörtgen çizdi ve: "Bu da insanı dört bir yandan kuşatmış olan ecelidir." buyurdu. Ardından "insan ömrü" dediği çizgiyi dikdörtgenin dışına taşacak şekilde uzattı ve: "Bu da insanı kuşatan ve eceli aşan istek ve arzularıdır." buyurdu. Daha sonra dikdörtgenin içinde kalan uzun çizginin iki yanına küçük küçük çizgiler çizdi: "Bunlar da dertler ve ıstıraplardır." buyurdu. Çizimi bittikten sonra sözünü şöyle tamamladı: "İnsan bu dertlerin birinden kurtulsa öteki gelip çarpar. Şundan kurtulsa beriki gelip yakalar."
Sayfa 114 - Türkiye Diyanet Vakfı YayınlarıKitabı okudu
405 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.