Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Okuduğun Kadarsın

Cemal Nar

Okuduğun Kadarsın Sözleri ve Alıntıları

Okuduğun Kadarsın sözleri ve alıntılarını, Okuduğun Kadarsın kitap alıntılarını, Okuduğun Kadarsın en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sorun cehalet değil, imansızlık ve ahlaksızlık sorunudur..
Sayfa 67
"Ey gönül madenin ne kadar yufka, Yeter ağlamana bir kuş ötüşü der..." "Necip Fazıl."
Reklam
İlim isteyenleri, cennet de ister."
Sayfa 53
Cemil Meriç, şu sözlerinde ne kadar da haklıdır: "Okuma içimizdeki meçhul âlemin kapılarını açan bir anahtar.
Sayfa 23
''Napolyon bir savaşı kazanmak için üç şeye ihtiyaç vardır: Para, para, para' dermiş. Bende bugün bizim adam olmamız için üç şeye ihtiyaç vardır diyorum: Okumak, okumak, okumak''
Reklam
Eskiler bu tanıyıp bilmeye "marifet" derlerdi. "Marifet"in meyvesi ise "muhabbet"tir. Muhabbet ise engin bir mutluluk ve sonsuz bir istifade ve yararlanmadır.
Okumak insana güven, huzur ve sükûn verir, karakter ve kişilik kazandırır, ahlâkını yüceltir, öğrendiği değerleri hayata yansıtır ve kuru yük olmaktan, faydasız olmaktan kurtarır. Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen, hakikatini bilen bir kişinin, öncelikle kendisine olan özgüvenini artırır. Hayatla alakalı problemleri ve onların çözümlerini kitaptan okuyan biri, bir çocuk bile olsa, kendi hayatında benzer bir problemle karşılaştığında, "Ben bunun çözümünü biliyorum" der. Bu cesaret onu hayatın problemleri karşısında aciz bırakmaz.
Kitapsız, bilgisiz, kültürsüz ve sanatsız bir hayat, burnumuzun ucunu göremediğimiz zifiri karanlıkta, dağlarını, yamaçlarını, uçurumlarını, vadilerini, bataklık ve sularını, içinde yaşayan canlı türlerini bilmediğimiz zor bir coğrafyada yol almaya benzer. Okumak bizim hem ışığımız hem de kılavuzumuzdur. Hatta ekmeğimiz ve suyumuzdur.
Bilgi sahibi olmak mal sahibi olmaktan çok daha değerlidir.
Reklam
"Gönüller ancak bilgiyle ve ikna edici tatlı bir dille fethedilir. "
Sevgili Peygamberimiz bir hadislerinde, "Kim, ben alimim derse o cahildir" buyurur ve ilmi övünmek için edinenleri kınayarak cehennemle müjdeler.' Gerçek âlimler "ben daha âlimim" demezler. Aldıkları terbiye izin vermez buna. Böylece hasetlik nedir bilmez, kimsenin de böyle hastalıklara düşmesine firsat ve imkân vermezler.
İnsanın üstünlüğünün başta gelen sırlarından olan aklın ve ruhun en önemli gıdası, insana özel bir nimet sayılan okumak değil midir?
Hayat böyledir işte, her zaman az ya da çok, oluklar çift olmuştur. “Birinden nur akar, birinden kir."
Gençler! Gayret edin, çalışın. Sakın tembel olmayın. - Tembellik, maskaralıktır. İnsan için yüz karasıdır. Tembeller her zaman aslan artığından geçinmeye mahkûm olmuş çakal tabiatlılardır. Her zaman aşağılanırlar. Çünkü kendileri tembellikleriyle kendilerini alçaltmış ve aşağılamışlardır. Başkası niye yapmasın ki!
227 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.