Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ölme - Ölümün ve Geride Kalanların Psikolojisi

Erol Göka

Ölme - Ölümün ve Geride Kalanların Psikolojisi Gönderileri

Ölme - Ölümün ve Geride Kalanların Psikolojisi kitaplarını, Ölme - Ölümün ve Geride Kalanların Psikolojisi sözleri ve alıntılarını, Ölme - Ölümün ve Geride Kalanların Psikolojisi yazarlarını, Ölme - Ölümün ve Geride Kalanların Psikolojisi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
...Bastırılmış, ertelenmiş, ötelenmiş hiçbir duygu yok olup gitmiyor; içimizde birikip birikip apseleşiyor ya da kan çökeltisi haline geliyor, bulabildiği ilk fırsatta da bir yanardağ lavı gibi içimizden dışa doğru taşıyor, yayılıyor.
En şiddetli dalgalanmalardan sonra bile durulmamış hiçbir denizin olmaması gibi, en şiddetli öfkeden sonra yatışmamış, sakinleşmemiş kimse yoktur.
Reklam
302 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Yakını vefat eden, ölümden korkan, ölmek isteyen, ölümsüz olmak isteyen, yas sürecindeki insanlara yardım etmek isteyen, ölümcül hastalığa yakalanan, yakınını kaybeden çocuklara nasıl bir yaklaşım sergileyeceğini bilmek isteyen. Ölüm bir şekilde herkesin hayatının içinde ve nihai sonucu. Böylece herkesin okuması gereken bir kitap. Daha anlaşılır bir şekilde anlatılamazdı. Babamın vefatından sonra sağlıklı bir yas süreci geçirmemde bana çok yardımcı oldu. Tavsiye ederim.
Ölme - Ölümün ve Geride Kalanların Psikolojisi
Ölme - Ölümün ve Geride Kalanların PsikolojisiErol Göka · Timaş Yayınları · 200922 okunma
Umut, tüm ömrümüz boyunca hepimize, her zaman lazımdır; umut kapısı hiç kapanmamalı, umut ışığı asla söndürülmemelidir. En ölümcül hastalık olan umutsuzluğun, İslâm'da açık biçimde günah kabul edildiği akılda tutulmalıdır.
Sayfa 217Kitabı okudu
En şiddetli dalgalanmalardan sonra bile durulmamış hiçbir denizin olmaması gibi, en şiddetli öfkeden sonra yatışmamış, sakinleşmemiş kimse yoktur.
Sayfa 213Kitabı okudu
Araştırmalar, sağlık çalışanlarının, özellikle hekimlerin ölüme karşı en çok inkar tutumu gösterenler arasında bulunduklarını ortaya koyuyor.
Sayfa 209Kitabı okudu
Reklam
...bastırılmış, ertelenmiş, ötelenmiş hiçbir duygu yok olup gitmiyor; içimizde birikip birikip apseleşiyor ya da kan çökeltisi haline geliyor, bulabildiği ilk fırsatta da bir yanardağ lavı gibi içimizden dışa doğru taşıyor, yayılıyor.
Sayfa 171Kitabı okudu
Bir ilişki yaşandığı sırada mutlu ve olgunsanız, sanılanın aksine, böyle bir ilişki kişisi vefat ettiğinde onun ölümünü kabullenmeniz daha kolay olur.
Sayfa 168Kitabı okudu
302 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Ölüm, hep korktuğum yok saydığım konu. İşte bu noktada hayat karşımıza ölümü çıkarıyor. İllaki etrafımızda ölenler oluyor. Ölümü hatırlamak, düşünmek zorunda kalıyoruz. Bende düşündüm ki, korkumun üzerine gideyim. Ölme kitabında aradığım tüm konularda cevapları buldum. Okuması kolay ve akıcı. Öğretici. Genel ölüm felsefesi, ölümle yüzleşme, ölüm korkusunu yenme, ölen yakınlarıyla iletişim, yas çeşitleri ve herkesin anlayabileceği, uygulayabileceği dilde yardım anlatılmış. Kitapta her sorunun cevabı da var. Son bölümü de çocuk ölümlerine ayırmış yazar. Biliyorum ki her birimiz ölümü yaşlılara yakıştırırız. Kitapta da bu ve nedeni çok güzel açıklanmış. Çocuklar da ölebiliyor. Ölümcül hastalığı olan çocukla konuşmak - sanıldığından da zor - ona umut vermek üzerine çok güzel fikirler yakaladım. Kitap genel anlamda benim ölümle yüzleşmemi, bildiklerimi hatırlamamı ve en önemlisi bilmediklerimi öğrenmemi sağladı.
Ölme - Ölümün ve Geride Kalanların Psikolojisi
Ölme - Ölümün ve Geride Kalanların PsikolojisiErol Göka · Timaş Yayınları · 200922 okunma
Bazı hastalıkları bir biçimde "ölümcül" diye yaftalamamızın ve bunlara yakalananları etiketleyip dışlamamızın en olumsuz yanı ise, ölüm bilincinin engellenmesi. Ölümcül denen hastalıklara yakalanmak, kişide hayat muhasebesi, ölüm bilincinin artması gibi imkanlara fırsat hazırlayabilecekken, söz konusu hastalıklara atfedilen kötü şöhret, çoğu insanı ve yakınlarını bundan da mahrum bırakıyor; özellikle kanser hastaları "acı gerçek"i fark etmesinler diye olmayacak işler yapılıyor. Oysa gerçekten de, şimdilik çaresiz denilebilecek türden hastalıklara yakalanıldığının bilinmesi, insanda ve insan ilişkilerinde birçok olumlu potansiyeli harekete geçirebilir ve fevkalade anlara, bilinç yükselmelerine neden olabilir. Özellikle hekimler, çaresiz denilen hastalığı olanların gerek hastalıkla mücadelelerinde elde ettikleri başarı, gerekse gösterdikleri metanet ve manevi olgunluk açısından mucizevi nitelikte birçok olayın tanığıdırlar.
Reklam
Ölüm, hayatın ayrılmaz bir parçasıdır, ölümü düşünmek, bırakın hayatı yoksullaştırmayı, daha da zenginleştirir. Ölümün fizikselliği, insanın, bedensel varlığını tahrip eder ama ölümü düşünmek, koruyucu bir etkiye sahiptir. Bu nedenle Eflatun, ölümü en iyi öğüt verici sayar.
17 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.