Bir fantastik serinin daha sonuna geldim bu kitapla seriyi de bitirmiş oldum ve açık ara serinin en sevdiğim kitabı bu oldu. Kitaba başlarken bu kadar seveceğimi düşünmemiştim ama bi yerden sonra bi çok gizem ile birlikte şaşırtıcı gelişmeler oldu ve kitap bu şekilde akıp gitti.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Bebekliğinden beri manastırda yaşayan Annith, ailesi ile ilgili hiç birşey bilmemekte , sadece Ölüm tanrısının çocuğu olduğunu ve doğduktan sonra manastıra getirildiğini bilmektedir. Çocukluğunun bir kısmında acı verici eğitimlerden geçmesine rağmen hep mutlu olmasını bilmiş, her zaman uysal, itaatkar, saygılı ve çalışkan bir öğrenci olmuştur. Yıllar geçtikten sonra ise tek istediği Ölüm’ün tam hizmetkarı olabilmek için manastırın dışında göreve gönderilmektir. Fakat ne kadar isterse istesin kendisinden sonra gelen bir sürü öğrenci ondan önce göreve çıkarken Annith hep manastırda kalmıştır. Hatta en sevdiği iki arkadaşı İsmae ve Sybella’da yuvadan uçup gidince üzüntüsü kat ve kat daha da arttı. Yinede sabırla beklemeye devam etti ta ki manastırın başrahibesi kendisine manastırın yeni kahini olma görevi verene kadar . Ömrünün sonuna kadar Kahin olarak manastırda kalmak zorunda olması artık bardağı taşıran son damlaydı.
Manastırdan gizlice kaçarak başrahibenin neden kendisini dış göreve göndermediği ve bi kusurunun olup olmadığını öğrenmeye kararlıdır. Yolculuğunun başında karşılaştığı bir grup savaşçı ile herşey yavaşça değişirken geçmişi ile ilgili öğrendikleri ise Annith’i hazırlıksız yakalayacaktır.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Severek okuduğum bir seri oldu ama tam anlamıyla beklentimi karşılayan tek kitabı bu oldu