22 Ocak 2025
Fihrist Kitap

2025 11. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2025 09:50
Heyecanla almıştım, apologetic tadında bir kitap olacağını tahmin ediyordum entelektüel dünyaya karşı Hristiyan bakış açısıyla cevaplar verileceğini düşünmüştüm ama pek istediğim şeyi bulamadım. Belki de ben anlayamadım benim bir eksikliğim olabilir bütünlüğü yok gibi atıyorum Bernard shawın bir iddasi olur, bu iddiaya yanıt ver veya başka bir entelektüel bir ateistin veya materyalistin bir iddiaları olur bu iddialara yanıt verir vesaire... Okuduğunuz zaman siz de fark edeceksiniz böyle tam oturmuyor akılda kalıcı bir cümle bir düşünce Ben göremedim okurlarina sevgiler
OrtodoksiG. K. Chesterton · Fihrist Kitap · 20254 okunma

G. K. ChestertonYazar · 21 kitap
İngiliz edebiyatında yazarlığı kadar, aykırı düşünceleriyle de kendine sıra dışı bir yer edinen Chesterton, 1874 yılında Londra'da dünyaya geldi. 1936 yılındaki ölümüne dek, gazeteciliği, sanat ve edebiyat eleştirmenliği ile yazarlığının yanı sıra, din ve dünya sorunları üzerine, keskin kalemiyle yazdığı polemik yazılarıyla da dikkati çekti. Yine ünlü bir yazar olan, vatandaşı Rudyard Kipling'in sömürgeci eğilimlerini ve İngiltere'nin dış siyasetini kıyasıya eleştirdi. Sanayileşmiş toplumlarda insani değerlerin hızla yitirildiğini vurgulayarak, akla ve bilime dayandırılan dünya görüşlerine karşı, sağduyu ve imandan yana tavır aldı. Ülkesindeki yaygın Protestan inancına karşın Katolikliği seçen ve Ortaçağ değerlerini savunan yazarın bu eğilimleri, edebi eserlerinde de iz bırakmıştır. Türkçeye çevrilen eserleri - Apollon'un Gözü - Bay Perşembe (1908, The Man Who Was Thursday) - Don Kişot'un Dönüşü (1927, The Return of Don Quixote) - Garip Ticaretler Kulübü (1905, The Club of Queer Trades) - Gurur Ağaçları - Bir Dahinin Yaşamı: Charles Dickens (1906, Charles Dickens: A Critical Study) - Peder Brown'un Maceraları - Çok Şey Bilen Adam (2013) Sapkınlar (Heretikler) (2021)