Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sorularla Osmanlı'yı Anlamak

Osmanlı Gerçekleri 3

Ahmet Şimşirgil

Osmanlı Gerçekleri 3 Sözleri ve Alıntıları

Osmanlı Gerçekleri 3 sözleri ve alıntılarını, Osmanlı Gerçekleri 3 kitap alıntılarını, Osmanlı Gerçekleri 3 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sevgili Peygamberimizin çocuklara yüzme öğretilmesini emrettiği gibi, bir deniz savaşını on kara savaşına, bir deniz şehidini iki kara şehidine denk sayan hadisler de Müslümanları deniz kazalarına teşvik etmektedir.
Ermenilerin 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak iddia etmelerinin uluslararası hukuk açısından herhangi bir karşılığı yoktur.
Reklam
“Âlimin atının ayağından sıçrayan çamur bizim için üzüntü değil bir iftihar meselesidir.”
Bir meselede size hangi koldan saldırıyorlarsa sizin de aynı yoldan cevap vermeniz lazımdır. Savunmada kalmak her zaman zarar verir.
Akrebi kendine dost edinenler yanlarında panzehir taşıma ihtiyacı hissetmemişlerdi.
“Türkler dünyaya, kadınları da onlara hükmeder.” Türkiye ile ilgili gözlemlerini anlatan Alman Protestan Papazı Salomon Schweigger
Sayfa 242Kitabı okudu
Reklam
"Osmanlı padişahlarının II.Bayezid Han'dan (1481-1512) itibaren, Konya'da Hazreti Mevlânâ türbesine olan ilgisini bilmekteyiz. II.Bayezid Han türbenin sondukalarını yeniletmiş ve üzerlerine örtülmek üzere değerli kumaşlar göndermiştir."
Sayfa 24 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
1785 tarihli bir ilanda, Kör Hasan, kardeşi İdris ve üç adamının, Edirne’nin Kalfa köyünde tarlada bakire iki genç kıza cebren tecavüz ettikleri ve kızların daha sonra utançlarından kendilerini zehirledileri anlaşıldıktan sonra adı geçen beş kişinin idam edildiği ve kafalarının kesilerek İstanbul’a gönderildiği belirtilmiştir.
Sayfa 235Kitabı okudu
O meşhur söz...
“Sizin kaybınızla bizimki arasında büyük bir fark var. Biz sizden Kıbrıs krallığını alarak kolunuzu kesmiş olduk. Siz ise bizim donanmamızı mağlup etmekle ancak sakalımızı traş etmiş oldunuz. Kesilen kol bir daha geri gelmez ama traş edilen sakal eskisinden daha gür biter.” Sokullu Mehmet Paşa (İnebahtı Deniz Savaşı Sonrası)
Sayfa 272Kitabı okudu
Şehir kurtulunca bunun sevinci ile alman pastacılar Türklerden öğrendikleri milföy hamuruyla hilal (kipferl) şeklinde bir çörek yapmışlardır. Viyana kahvesinin yanında yemes âdet olan bu pastaya Fransızlar da mukaddes haç (Kruvasan) demişlerdir.
Sayfa 264Kitabı okudu
43 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.