Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Osmanlı İmparatorluğu ve Jön Türk Devrimi

François Georgeon

Osmanlı İmparatorluğu ve Jön Türk Devrimi Gönderileri

Osmanlı İmparatorluğu ve Jön Türk Devrimi kitaplarını, Osmanlı İmparatorluğu ve Jön Türk Devrimi sözleri ve alıntılarını, Osmanlı İmparatorluğu ve Jön Türk Devrimi yazarlarını, Osmanlı İmparatorluğu ve Jön Türk Devrimi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ileana Maroni
"1909 anayasal değişikliğinin Meclis komisyonunun raporunda da açıklanan gerekçesi, oldukça bariz bir şekilde, egemenliği padişahtan millete aktarmaktır."
Sayfa 281 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Aylin Koçunyan
"İkinci Meşrutiyet'in askerî kesime getirdiği farklı bir öge Osmanlı toplumunun onların meşrutiyetçi çizgilerine olan güveniydi. Askerî kesim Osmanlı İmparatorluğu'nda meşruti rejimin devamının güvencesi olarak görülüyordu."
Sayfa 264 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Noémi Lévy-Aksu
"24 Temmuz'daki meşrutiyet ilanından sonra Osmanlı başkenti ve diğer bölgelerindeki meydanları dolduran çoşkulu kalabalıklar çok geçmeden, 1909'a kadar aralıksız devam eden gösteri ve grev hareketi başlatarak, hırslı kalabalıklara dönüştüler."
Sayfa 224 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
François Georgeon
"1908'den sonra gerçekleşen en çarpıcı değişikliklerden biri Ramazan'ın ekonomik boyutu ile ilgiliydi. 1908'den itibaren Ramazan ve bayram kutlamaları daha az gösterişli hale geldi."
Sayfa 197 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
François Georgeon
"Temmuz'daki devrimden hemen sonra, kadınlar kamusal alanlara daha hafif kıyafetlerle gidiyor, gösterilere katılıyor, toplantılarda konuşuyor, kadın denekleri kuruyor, kadın gazeteleri ve dergileri yayımlıyorlardı."
Sayfa 194 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Fatmagül Demirel
"İkinci Meşrutiyet'in ilk yılı hapishanelerde af talepleri üzerine isyanlar ve firarlarla geçti. Siyasi yetkililer hapishaneler üzerinde kontrol sağlamakta zorluk yaşadı."
Sayfa 121 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Fatmagül Demirel
"Yeni rejimle beraber genel af bekleyenler affın sadece siyasi mahkûmlar için olduğunu öğrenince toplu olarak harekete geçerek ve Saray'a telgraflar yollayarak hayal kırıklığına uğradıklarını gösterdiler."
Sayfa 115 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Fatmagül Demirel
"İttihat ve Terakki Cemiyeti, padişahın Meşrutiyet'in kahramanı olarak görülmesinden memnun değildi. Bu yüzden 27 Temmuz'da İstanbul'da Meşrutiyet'in padişahın değil İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin eseri olduğunu açıklayan el ilanları dagıttılar."
Sayfa 112 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Erdal Kaynar
"Ahmed Rıza'ya göre, Nisan 1909 olayları Osmanlıların yeni siyasi rejime uymaya hazır olmadıklarını gösteriyordu. Zaten gösterildiği gibi, 31 Mart Vakası Osmanlı ve Türk siyasi kültüründe kalıcı bir etki bırakmıştır."
Sayfa 72 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Erdal Kaynar
"Ahmed Rıza tipik bir Jön Türk olmaktan çok uzaktı. Yine de hareketin başlıca ideologlarından biridir ve dolayısıyla siyasi düşüncesinin de önde gelen bir temsilcisidir."
Sayfa 62 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
12 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.