Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Geleceğe hazırlanmanın tek yolu sahip olduğumuz potansiyelin tümünü kullanmak ve bunları kullanmanın bizi her zamankinden daha esnek ve üretken yapacağı varsayımıyla hareket etmek.
İnsan zekâsının üç özelliği vardır. Bunlardan ilki zekanın son derece büyük bir çeşitlilik içermesidir. Zekanın ikinci özelliği ise son derece dinamik olmasıdır. Zekanın üçüncü özelliği ise tamamen kendine özgü olmasıdır. Her bireyin zekası tıpkı parmak izi gibi kendine özgüdür.
Reklam
Asıl konu ne iş yapıyor olursak olalım, amacı ve anlamı olan bir yaşam sürmek.
Eğitim doğal yeteneklerimizi geliştirip dünyaya açılmamızı sağlayan bir sistem değil aksine birçok öğrencinin kişisel yeteneklerini ve becerilerini dizginleyen ve öğrenme güdülerini öldüren bir sistem.
... dünyanın her yanında uygulanan eğitim sistemleri bizlere zekâmızla ve kapasitemizle ilgili oldukça kısıtlı bir bakış açısı sunarken, bazı yetenek ve becerilere gereksiz yere önem vermemizi sağlıyor. Dolayısıyla, en az diğerleri kadar önemli olan yetenek ve becerilere aldırmıyor ve bunların yaşamımıza ve toplumlarımıza canlılık katma işlevlerini de göz ardı ediyorlar. Eğitimde uygulanan bu katmanlı, tek beden herkese uyar yaklaşımı, bu şekilde eğitim görmeyi doğal karşılamayan herkesi hiçe sayıyor.
Edinmiş olduğum deneyimler, bana insanların çoğunun zeka konusunda dar bir bakış açısının bulunduğunu ve zekâyı daha ziyade akademik beceriyle ilişkilendirdiğini gösterdi. Zaten birçok açıdan akıllı olan kişiler bu nedenle hiç kafalarının çalışmadığını zannediyorlar. Yaratıcılığa gelince, bu konuda da ortalıkta bir sürü mit dolaşmakta. Bunlardan biri, sadece özel kişilerin yaratıcı olduğudur. Bu doğru değildir. Herkes yaratıcılık açısından muazzam kapasitelere sahip olarak doğar. İşin püf noktası, bu kapasiteleri geliştirmektedir. Yaratıcılık tıpkı okuryazar olmaya benzer. Herkesin okuyup yazma öğrenebileceği konusunu sorgulamaya gerek duymayız. Eğer bir kişi okuma yazma bilmiyorsa, bunları nasıl yapacağını öğrenmedi diye bu kişinin bunları asla öğrenemeyeceğini düşünmeyiz. Aynı şey yaratıcılık için de geçerlidir. İnsanların yaratıcı olmadıklarını söylemelerinin nedeni genellikle yaratıcılığın tanımı ve onunla iliş kili unsurlar konusunda bilgi sahibi olmamalarıdır. Diğer bir mit ise yaratıcılığın özel aktivitelerle ilgili olduğu düşüncesidir.
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.