Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Paranın Yükselişi Dünyanın Finansal Tarihi

Niall Ferguson

Paranın Yükselişi Dünyanın Finansal Tarihi Gönderileri

Paranın Yükselişi Dünyanın Finansal Tarihi kitaplarını, Paranın Yükselişi Dünyanın Finansal Tarihi sözleri ve alıntılarını, Paranın Yükselişi Dünyanın Finansal Tarihi yazarlarını, Paranın Yükselişi Dünyanın Finansal Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“2007 yazında Batı dünyasını vuran kriz, finansal tarihin kalıcı gerçeklerinden birini tam zamanında hatırlatmış oldu. Er ya da geç her balon patlar. Er ya da geç fiyatların düşeceği beklentisine sahip satıcıların sayısı, fiyatların yükseleceğini düşünen alıcılarınkini geçer. Er ya da geç hırs yerini korkuya bırakır.”
319 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
40 günde okudu
Okuması benim açımdan zor oldu. İktisadi ve idari bilimler okuyan veya bu tür işlerle ilgili kişilerin okuması gereken bir kitap. Paranın başlangıcından günümüzdeki sürecini çok iyi ele almış sayın Ferguson. Fakat kitabın yarısından sonra çok fazla ekonomik terim var.
Paranın Yükselişi Dünyanın Finansal Tarihi
Paranın Yükselişi Dünyanın Finansal TarihiNiall Ferguson · Yapı Kredi Yayınları · 2012138 okunma
Reklam
Refah devleti Japonya üzerine; Yaşam süresi ortalamasında ülke başı çekmekteydi, Eğitimde de öndedir. Yetişmişlerin ortalama %90 yüksek okul mezunuyken bu oran İngilterede %32 idi. Japonya'daki gelir dağılımı, İsveç hariç bütün batı ülkelerine kıyasla daha adildi.
Sayfa 168 - YKYKitabı okudu
İmparatorluk Japonya'sında sigortalama yatırımlarının amacı açıktı; Sağlıklı bir toplum, İmparator'un silahlı güçlerine sağlıklı askerler temin edecekti. Savaş dönemi sloganı "Herkes askerdir, herkes sigortalı olmalıdır" idi. Sistemin herkesi kapsaması için tıpla ilgili meslekler ve ilaç sektörü devlete bağlı hale getirildi.
Sayfa 168 - YKYKitabı okudu
... Artık refah devleti insanların modern yaşamda önceden kestirilemeyen tüm olaylara karşı güvence altına alacaktı. Eğer hasta olarak doğmuşlarsa devlet ödeme yapacaktı. Eğer iş bulamamışlarsa devlet ödeme yapacaktı. Eğer çalışamayacak kadar hastalarsa ödeme yapacaktı. Emekli olduklarında ödeme yapacaktı. Ve sonunda öldüklerinde devlet ölen kişinin bakmakla yükümlü olduklarına ödeme yapacaktı.
Sayfa 167 - YKYKitabı okudu
Refah devletinin Britanya'da bulunduğunu zannederiz. Ayıca refah devletinin sosyalist yada en azından liberal bir buluş olduğunu da düşünürüz. Aslında sağlık ve emeklilikte zorunlu devlet sigortası ilk olarak Britanya'da değil Almanya'da ortaya çıkmış ve Britanya 20 yıl sonra takip etmiştir. Bu solun bir buluşu da değildir. Otto von Bismarck'ın sosyal sigorta yasasının amacı, 1880'de kendisinin de izah ettiği gibi, varlıklı olmayan kitlelerde, aylık alma hakkına sahip olma hissinden doğan muhafazakar bir ruh hali yaratmaktı. Birmarck'a göre "yaşlandığında aylık alacak bir adamla uğraşmak böyle bir ihtimali olmayan bir adama göre çok daha kolaydır". Liberal muhalifleri bile şaşırtan Bismarck açıkça bunun devlet sosyalizmine dayanan bir fikir olduğunu kabul etti. Bismarck'ı harekete geçiren "Bu fikri kim benimserse, iktidara gelir" diye düşünüyordu.
Sayfa 163 - YKYKitabı okudu
Reklam
Modern olasılık teorisinin doğuşundan önce sigortacılar birer kumarbazdı, şimdi ise kumarhane oldular.
Sayfa 160 - YKYKitabı okudu
Sigorta, gündelik hayatın risklerinin ve belirsizliklerinin, finansın risklerinin ve belirsizlikleriyle buluşmasıdır.
Sayfa 160 - YKYKitabı okudu
... gerçek sigorta poliçeleri ilk olarak 1350'lerde dayanır.
Sayfa 150 - YKYKitabı okudu
Yaşlı Mayer oğullarına sürekli "Eğer sevilebilir biri olamayı başaramıyorsanız, korkulabilir olun" diye nasihat etmişti.
Sayfa 75 - YKYKitabı okudu
99 öğeden 61 ile 70 arasındakiler gösteriliyor.