Mayıs 2018
Can Yayınları

Yatay insan Osman Korgan
2020 28. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2020 21:23
Osman Korgan... O, kendi deyimiyle yatay bir insan, bizler ise dikey olanlarız. Osman, vücuduna inen inme sonucu ömrünün geri kalanı boyunca yattığı yatakta bize kendi hayatını anlatıyor. Daha doğrusu kendi deyimi ile hayatının filmini izletiyor. . Açıkçası kitaptan nasıl bahsedeceğimi bilmiyorum, her şey o kadar bizdendi ki. Sanki hemen yan apartmanımdaki talihsiz komşumun hayat hikayesini dinliyor gibiydim. Osman’ın aşkı, Osman’ın arkadaşlığı, Osman’ın ailesi, Osman’ın mutluluk bulamadığı hayatı, yine onun deyimiyle hayatı acı, mola, acı, mola, acı, mola şeklinde yaşaması... Kitap bitişinde bir burukluk kaldı üzerimde. En azından gözümle bir kere “mutluyum” dediğini okumak istedim. Ayrıca Osman’ın canı kadar çok sevmesine rağmen Kadri karakterini defalarca dövmek istedim. . Yazarın kalemiyle kesinlikle çok iyi anlaştık, üslubuna ve yeri geldiğinde güzel dokundurmalar yapmasına, nahif kelime seçimlerine bayıldım. Altını çizdiğim o kadar çok satır oldu ki. D&R indiriminden hakkında hiçbir fikrim olmadan aldığım ve iyi ki tanışmışım dediğim bir kitap/yazar oldu.
Hayatın içinden
2021 1. kitabı
Kütüphanede rastgele dolaşırken gözüme çarpan bir kitaptı. Gerçekten hayatın içinden ve herkesin yaşayabileceği bir olayı içeren özgün bir eser. Çaresizlik içindeyken bile kendine çıkış kapıları arayan bir adamın hikayesi. Elbet hepimizi etkiler çünkü hepimizin bir çaresizliği vardır şu hayatta. Elimizden bir şey gelmezken bile hayata tutunabilmemiz dileğiyle...
Puan vermedi·184 syf.·
2025 704. kitabı
Yattığım yerde hayatımı en başa sarıp kafamın için­ de kimselerin göremediği bir fı.lmi oynatmaya başladım. Kendimi birdenbire film makarasının o şahane sesi ve tozlu ışığının başında bir makinist olarak buldum. Oy­nattığım filmin tek seyircisi bendim. Eleştirmeni, gişede bilet satan memuru, elinde feneriyle yer gösteren komisi de bir tek bendim. Bazı istisnai zamanlarda başlarını uzatıp filmime bakmalarına müsaade ettiğim kişiler de vardı elbette. . Bunlar, haftada bir gün beni görmeye gelen kızım Yeşim, gittiği uzak ülkeden senede iki kere gelen çocukluk arkadaşım Kadri, diğeri haftanın altı günü be­ nimle olup yedinci gün izne çıkan bakıcım Anna idi. Durumum fena sayılmazdı, insan kalabalığını çok da sevmeyen benim gibi biri için bu sayı fazlasıyla yeterliy­ di. İnsanları sevip sevmediğim konusunda ilk kararsızlı­ ğım ne zaman başladı hatırlamıyorum. S:10 "Doktor Osman Kongar romanın kahramanı. Bu erkek karakter hassas, düşünceli, şefkatli hatta biraz da korkak. Çocukluğundan itibaren sıra dışı bir duruşu var. Hayatını hasta yatağında zihninin “sinema”sında izleyen Doktor Osman’la birlikte gençlik günlerinde yaşadığı tutkulu aşkı, meslek ve aile hayatını, seçimlerini, katlandıklarını, katlanamadıklarını onun derin düşünce girdaplarının arasında perde perde izliyoruz. "Osman Kongar’ın filmini izlerken dostluklarını, kayıplarını, kazandıklarını, yaşamın önüne getirdiği travmaları ve mucizeleri görüyoruz. Bir yandan hayatı ve insanı önemseyen bir yandan da onlardan kaçan ve kitaplarına sığınan bir karakter Osman Kongar. Onun iç konuşmalarından etkilenmemek mümkün değil. Yatay haliyle dış dünyayla kurduğu bağ, olaylara ve insanlara getirdiği yorumlar ve çıkarsamalarla sıkı örülmüş duygu ve düşünce bulutları çıkıyor karşımıza. Onun iç konuşmaları, geçmişle bugünle
Edebiyat & Roman

Ayşen Bayazıt MelikYazar · 3 kitap
26 Nisan 1966’da Kahramanmaraş’ta doğdu, çocukluğu, babasının görevi nedeniyle bulundukları Urfa ve Antep’te geçti. Gaziantep Anadolu Lisesinden sonra, İ.T.Ü Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. Çeşitli özel şirketlerde mimar olarak çalıştı. Sözcükler ve Notos dergilerinde öyküleri yayımlandı. Evli ve bir oğlu var. Edebiyatın, insanların birbirini anlayıp sevebilmelerinin en iyi yolu olduğuna inanıyor.