Sene 2011... 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için sevgili Ali Eyüboğlu görevlendirmişti. "Yaşam Boyu Onur Ödülü" alacaktı sevgili Perran Kutman, ben de biyografi kitabını yazacaktım... Yüzlerce kez evinize konuk olmuş, canlandırdığı karakterlerle hayatınızda yer etmiş, çoğunlukla sizi güldürmüş, kimi zaman da duygulandırmış bir sanatçıyla röportaj yapacak olmak insanı geriyor ister istemez. Karşınıza çıkacak kişiyi aslında tanımaz, rolleriyle bütünleştirmekten öteye gitmezsiniz ya... Afet Hoca'yla ya da Perihan Abla'yla tanışacağınız yanılsamasını yaşarsınız. Onun yerine bambaşka biriyle karşılaşabilir, hayal kırıklığına da uğrayabilirsiniz.
Ne şanslıyım ki, bir yakınını ağırlar gibi ağırlayan, doğallığı ve samimiyetiyle insanın yüzüne yapışıp kalan bir gülümseme yerleştiren dünya tatlısı bir insan, mesleğine âşık bir sanatçıyla bir araya gelmişim. Üzerinden 9 yıl geçti ve 9 sene önce tam da bugünlerde öğrenmiştim biyografisini yazacağımı... Ne güzel, ne değerli bir anı.