MÜKEMMEL PLAN ~ ELÇİN BARLAS
Gurur ve aşk
Mizah, aile ilişkileri, dostluk
İç sesle diyaloglar
335 sayfa
Selam dostlar… Aşırı eğlenceli, elimden bırakmadan okumak istediğim bu #mükemmelplan romantik komediyi okudum. Öyle eğlenceli ve güzel bir kurgu ki kahkaha atarken etrafımdakilerin tuhaf bakışlarına maruz kaldım diyebilirim.
Anne babasını henüz sekiz aylıkken uçak kazasında kaybeden ve onların masalsı, dillere destan, mükemmel aşkları gibi bir aşk yaşayarak evlenme hayalleri kuran Ezgi’nin hikayesini okuyoruz. Ezgi otuz altı yaşında, bir yapım şirketinde çalışan başarılı bir editördür. Tüm hayatı ve uygulamayı istediği o mükemmel olanı bir gece arkadaşlarıyla gittiği gece kulübünden sonra değişir. Orada tanışıp etkilendiği, mükemmel planının mükemmel adayı olacak kişiyi bulduğunu düşündüğü anda her şey tepetaklak olur. Çünkü sabah evinde uyandığı adama dair hiç bir şey hatırlamaz. Aradan haftalar geçer ve o mükemmel planının nasıl elinde patladığını, kaderin de ona başka planlar kurduğunu öğrenir. Kendini hamile ve üstüne zoraki bir anlaşmalı evlilikte bulur… Peki o yıllardır aklında kurduğu “mükemmel plan”ına ne olacaktır?
Ezgi çok tatlı ama geçmişin gölgesinde kalmış bir karakter. İç sesi Yargıç’la münakaşalarına bayıldım. Kahkaha garantili hepsi. Anneannesi Zarife ve kaynanası Muzaffer ile klan bölümlerde ayrıca güzeldi. Evlilikte sonra Muzaffer Hanım’la olan kısımları daha çok okumak isterdim açıkçası. Doyamadım o muhteşem ikilinin gelin-kaynana diyaloglarınaTabii bir de zoraki anlaşmalı kocası Emir var. Gelgitler, aşktan erimeler ama buz tutmaya çalışmalar, sadece arkadaşızlar, daha neler var neler?
Ben çok sevdim kitabı. Diyalogları eğlenceli bir üslupla aktarmış yazar. Nice okuduğum #romcom
Selamlar ;
Romantik komedi tadında bol bol tebessüm etmenizi sağlayacak, eğlenceli bir kitap..
Ezgi kendi yaşamı üzerine mükemmel bir plan kurmuş fakat evdeki hesap çarşıya uymamıştır.Plan bozulmuştur hemde bir parti de karşılaştıyı Emir sebebi ile ..
Konu akıcı , kurguyu sevdim , bazı yerlerde kendinizden iz bulacağınız bir kitap.Ezgi ‘yı kıskanmadım dersem yalan olurdu
Mükemmel PlanElçin Barlas · 25M2 Kitap · 2021102 okunma
Nasıl türk dizi yapimcilari bu kitabi dizi yapmamis anlayamadım, kiralık aşk dizisinin yan çarı bir kitap. Ergenlerin seveceği eglenceli klasik romantik komedi bir kitap.
Bu kitap nasıl film olmamış şaşırdım açıkçası kitabın arkasındaki tanıtım yazısı beni çok komik diye beklentiye soktu o kadar da komik bulmadım kafa dağıtmalık bir kitap diyebilirim ve şunu da ekleyeyim ben kafa dağıtmalık kitaplara da çok ihtiyaç duyan bir okuyucuyum sonuçta her zman kafa açan kitap nereye kadar . Kapak yazısı beklentiye soksa da çok beklentiye girmeden okumanızı tavsiye ederim .
Mükemmel PlanElçin Barlas · 25M2 Kitap · 2021102 okunma
Uzun zamandır okuduğum en iyi rom-kom. Hikaye güzel, anlatım akıcı. Genelde rom-komşarda karakterler öyle şeyler yapar ya da söyler ki, okuyucu olarak onlar adına utanırım. Bu hikayedeki karakterlerde öyle bir şey yaşamadım.
Mükemmel PlanElçin Barlas · 25M2 Kitap · 2021102 okunma
Kocan Kadar Konuş ve Can Yaman yaz dizisi karması gibi klişe şeyler vardı ve 36 yaşında bir kadının 16-17 yaşlarındaki henüz oturmamış kişiliği vardı.
Sırf yarım bırakmamak adına bir sonraki hamle kesin şöyle olacak şeklinde ilerdi.
Okurken çok keyif aldığım kitaplardan bir tanesiydi romantik komedi tadında çok güzeldi gülümseyerek okuyacağınız bu kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum bu kitaptan öğrendim ki istediğin kadar mükemmel plan yap hayat sen plan yaparken başına gelenlerdir
MÜKEMMEL PLAN #kitapyorumu
"Bir adam için mükemmel kadın olmak istememiştim hiç ya da mükemmel adamı bulma peşine düşmemiştim. Tıpkı annemle babam gibi bütün olma halini, birlikte mükemmel olmayı arzu etmiştim. Kendi mükemmel birlikteliğimde onların masalını yaşatmak, tamamlamak istemiştim..."
Romantik komedi türündeki kitapları her zaman çok sevmişimdir hele de akıcı bir kaleme sahipse yazarı değmeyin keyfime.
Mükemmel Plan, yayın hayatında yeni olan 25m2 'nin ilk çıkan kitaplarından. Elime ulaştığında gerek kapağından gerek arka kapak yazısından baya eğlenerek okuyacağımı anlamıştım ki öyle de oldu. Yazarın kalemiyle ilk kez tanıştım, oldukça keyifli bir okuma süreci geçirdim. Bundan sonraki çıkacak kitaplarını da takipte olacağım.❤
Ezgi, anne ve babasını uçak kazasında kaybeden anneannesi tarafından ebeveynlerinin yaşadıkları aşkı dinleyerek büyüyen bir kadındır. En yakın arkadaşının isteğiyle gittiği partide Emir adından bir adamla tanışıyor ve o günden sonra hiç tahmin edemeyeceği şekilde hayatı baştan aşağı değişiyor.
Emir karakterine bayıldım kitaptaki en sevdiğim kişi oldu. Öyle düşünceli sempatik etkileyiciydi ki Ezgi'nin ona karşı ördüğü o duvarları kitabın içine girip bizzat yıkasım geldi. Hoş kendisi de bir hayli etkileniyor ama bir adım atmayı geçin Emir'den bir atak geldiğinde illaki bir şey yapıyor ve aralarındaki tüm büyüyü bozuyor. Burada devreye giren en yakın arkadaş Aslı'nın tüm nutuklarının tam destekçisiydim.
Ezgi'nin iç sesi Yargıç beni bitirdi, en olmadık zamanlarda devreye girmesiyle baya eğlendiğimi söyleyebilirim ve de Emir'in annesinin Ezgi ile olan konuşmalarında o tanışma yemeklerindeki diyalogta gözümden yaş geldi gülmekten favori sahnemdi kesinlikle. Ezgi'nin ailesine de bayıldım özellikle de anneannesi çok şekerdi yanakları sıkılıp
Mükemmel PlanElçin Barlas · 25M2 Kitap · 2021102 okunma
Bugün size çok taze bir yayınevinin çok ama çok tatlı bir kitabının yorumuyla geldim. Daha kitabın kapağından zaten çok keyifli bir roman olduğu anlaşılıyor. Okumaya başladığınızda da yüzünüzde sürekli bir tebessümle sayfaları çeviriyorsunuz. Ezginin anneannesi gibi bir büyükanne eminim herkesin ailesinde vardır. Tonton mu tonton ama iki lafından biri öyle yapma ayıp, böyle söyleme ayıp... Yazarın kalemine, olayları mizahi bir dille ustaca anlatmasına bayıldım. Özellikle Ezgi' nin olduğu tüm diyaloglar çok eğlenceliydi. Ve ben bu tarz romanlarda zekice yapılmış esprileri ve dil cambazlıklarını okurken büyük keyif alıyorum. Kısaca romantik komedi tarzında kitaplar okumayı seviyorsanız bu kitaba bayılacaksınız
Kesinlikle okuduğum en güzel romantik komedi kitabıydı. Yer yer ezgi için üzülsemde hatta gözlerim dolsa da kesinlikle beni güldürmekten de alı koyamadığı aşikar.
Ezgi, anneannesi ile yaşayan küçük yaşta anne ve babasını kaybetmiş , aile apartmanında yaşıyan evin tek kızı. Anne ve babasının aşkına hayran kalarak kendi mükemmel planını çizen Ezgi planına uyabilecek mi?
Emir, ünlü bir fotoğrafçı, köklü bir aileden gelmesine rağmen üzerinde kibir barındırmayan ve işte adamlık budur sevmek budur diye gösterebileceğimiz profile sahip olan tek çocuktur. Ezgi ile kesişen yolunda nasıl bir adım attı?
~Arka Kapak~
Yılın en romantik ve komik kitaplarından biri olmaya aday!
Bir hata olmalı! Mutlaka hata olmalı!
Diyorsun!
Ne yani, kırk yılın başı bir partiye gittim ve şimdi kucağımda bir bombayla mı oturuyorum?.. Gerçi Aslı'nın
teklifi de fena değil ama... Ya önerdiği o küçük oyun işleri daha da karıştırırsa? Ya da daha kötüsü... İşe
yaramazsa?
Bundan daha kötü ne olabilir, diyeceğim Ezgiciğim ama...
Offff! Hayatımı toptan değiştirmek zorunda olmam yetmez gibi olur olmaz yerde durmadan konuşan Ey
Yargıç, sen bir sus!.. Allah'ım no'lur yardım et!
Elimde patladı iyi mi, canım biricik "Mükemmel Plan"ım! Şimdiii... Eskiye döneyim desem, eh çok mümkün
değil; yeni bir Plan deneyeyim desem, o da.. Mükemmel değil!
Aşk ve romantizmin mizahi bir dille ustaca harmanlandığı, yaşamlarınızın bir noktasına dokunacak ve en
az bir cümlesinde kendinizi okuyacağınız Mükemmel bir hikâye!
Mükemmel PlanElçin Barlas · 25M2 Kitap · 2021102 okunma
İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık Bölümü’nden mezun oldu. Sinema-Televizyon Bölümü’nde yan dal yaptı. Ortaokul sıralarında ilgi duymaya başladığı tiyatro oyunculuğunu amatör platformda uzun
yıllar devam ettirdi. Kısa tiyatro oyunlarında yönetmenlik yaptı. Üniversite sonrası, belgesel filmleri için altyazı çevirmenliği, tiyatro oyunlarında reji/tanıtım
ve sosyal sorumluluk projelerinde iletişim koordinatörlüğü yaptı. Çeşitli kanallarda ve yapım şirketlerinde program ve senaryo editörü olarak çalıştı. Yazarlık
kariyerine, Antalya Altın Portakal Film Festivali için hazırladığı biyografi kitabıyla başladı. Milliyet Gazetesi’nin Milliyet Televizyon Eki’nde iki yıla yakın portre ve yabancı dizi kritiği
alanlarında köşe yazarlığı yaptı. Yanı sıra, yabancı formatlı dizi uyarlamalarıyla, yine dizi ve uzun metraj
film senaryosu ekip çalışmalarında görev aldı.