Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Petros Amca ve Goldbach Sanısı

Apostolos Doxiadis

Petros Amca ve Goldbach Sanısı Gönderileri

Petros Amca ve Goldbach Sanısı kitaplarını, Petros Amca ve Goldbach Sanısı sözleri ve alıntılarını, Petros Amca ve Goldbach Sanısı yazarlarını, Petros Amca ve Goldbach Sanısı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Reklam
Matematik
Bilmek zorundayız, bileceğiz! Matematikte bilinmezliğe yer yoktur
Matematik
Özgün matematik çalışmaları yapan araştırmacının yalnızlığı başkalarınkine benzemez. …, çünkü içindekileri anlayabilmek imkansızlar onlar için.
Matematik
Matematik, gayretli çalışmanın her zaman başarı getirdiği diğer dallara benzemez.
Reklam
Müthiş :'D
Goldbach Sanı­sı'yla haşır neşir olduğu ilk yılın ardından, zaman zaman matematikle ilgili rüyalar görmeye başladı. Hatta, "sev­gili Isolde"nin kollarındaki aşk saadeti rüyaları bile za­manla seyrekleşmeye, yerini tek yumurta ikizleri kılığın­daki Çift Sayılar'la süslenmiş rüyalara bırakmaya başla­mıştı. Üstelik bu dünyaya aitmiş gibi görünmeyen, entrikalarla dolu oyunlardı bunlar; yarı insan görünümünde tuhaf birer hermafrodit olan Asal Sayılar eşliğinde geli­yorlardı. Konuşmayan Çift Sayılar'ın aksine, bu Asal Sa­yılar bir yandan acayip danslar ediyor, öbür yandan da çoğunlukla anlaşılmaz bir dille kendi aralarında sohbet ediyorlardı.
Sayfa 78 - 79, Everest Yayınları, 1.Baskı (2000)
Pierre de Fremat'nın bir kağıdın kenarına yazdığı notun aksine, amcamın ünlü probleminin demonstratio mirabilis'inin, bir sürü parlak matematikçiyi problem üzerinde tekrar tekrar çalışmaya kışkırtması , pek mümkün görülmüyor. Fermat'ın aklı sağlığı hiç sorgulanmadı. kimse onun duyularını "son teoremi"ni ortaya koyduğunda yerinde olup olmadığını düşünmedi bile.
172 syf.
8/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Goldbach Sanısı: 2'den büyük her çift sayı, iki asal sayının toplamına eşittir. Merhaba... Apostolos bu kitabında, hayatını Goldbach Sanısı adlı yıllarca çözülemeyen matematik problemini çözmeye adayan Petros Papachristos'un hayat hikayesini konu alıyor. Kitabı ve Petros'un bu mücadelesini okudukça matematikçilerin yaşam tarzını, diğer insanlarla olan -olmayan- iletişimini, matematikte en iyisi olamazsan bir hiç olacağını görüyoruz. Kısaca kurgusuna bakacaksak; Petros'un 'yeğenlerin en güzeli' olarak nitelendirdiği kahramanımız, amcası Petros'un ailesi içinde soyutlandığını görünce ona karşı merak duymaya başlar. Daha sonra ise amcasının bir matematik dahisi olduğunu öğrenir. -Bu aslında aile içinde soyutlanacak bir durum değil gurur duyulacak birşey. Fakaaaat bu durum kendini matematik alanında geliştirmek yerine hiçbir kimsenin çözemediği problemle uğraşmaya başlamasıyla değişiyor.- Kahramanımız matematiğe ilgi duymaya başlar ve amcasına matematikçi olacağını söyler. Amcası ise bu duruma karşı çıkar ve sonunda bir anlaşma yaparlar. Anlaşmaya göre amcası yeğenine bir problem verir ve 3 ay içinde çözerse matematikçi olmasına izin vereceğini aksi halde ise buna karşı çıkacağını belirtir ve yeğeni de bunu kabul eder. Acaba amcasının verdiği problem ne ola ki? Ve bu şekilde olaylar gelişir. •10 Şubat 2020 bookstagram paylaşımım
Petros Amca ve Goldbach Sanısı
Petros Amca ve Goldbach SanısıApostolos Doxiadis · Everest Yayınları · 2000106 okunma
"Bir keresinde, neden hiç resmi bir satranç turnuvasına katılmadığını sordum ona. Başını salladı. 'Ayrıcalıkla bir amatör olmayı seçmişken, neden vasat bir profesyonel olmak için çaba sarf edeyim ki?"
Sayfa 139 - Everest YayınlarıKitabı okudu
139 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.