Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Amerika'nın En Eski Haritaları

Piri Reis'in Hayatı ve Eserleri

Afet İnan

Piri Reis'in Hayatı ve Eserleri Sözleri ve Alıntıları

Piri Reis'in Hayatı ve Eserleri sözleri ve alıntılarını, Piri Reis'in Hayatı ve Eserleri kitap alıntılarını, Piri Reis'in Hayatı ve Eserleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir devletin varlığı milletin genel yaşantısındaki çağın ileri tutumuna bağlıdır. Her devrinde devletleri ayakta tutan ve o millete medeni karakterini verebilen her alandaki gelişmeye bağlıdır.
Sayfa 4 - Türk Tarih KurumuKitabı okudu
Pirî Reis, Kristof Kolomb tarafından 1498'de yapılan daha önce çizilmiş Toskanelli ( Toscanelli ) haritasındaki bilgileri de kapsadığı anlaşılan haritayı, hemen aynen alması Amerika'nın şimdi elimizde bulunan en eski haritasını bize doğru olarak nakletmiş ve o devirdeki coğrafi keşifler tarihinin en önemli devirlerinden birinin bir çok noktalarını aydınlatmıştır.
Sayfa 37 - Türk Tarih KurumuKitabı okudu
Reklam
Pirî Reis'in hayat hikâyesinin kaynağı olan " Bahriye " kitabı başlıbaşına bir inceleme konusudur.
Sayfa 17 - Türk Tarih KurumuKitabı okudu
Yazılı belgeler bakımından ( M. Ö. IV. bin ) en eski medeniyet merkezleri Mezopotamya, Mısır ve Anadoludur.
Sayfa 42 - Türk Tarih KurumuKitabı okudu
Doğum tarihi kesinlikle bilinmeyen Pirî Reis, 1465-1470 yılları arasında Gelibolu'da dünyaya gelmiştir. Adı, Muhiddin Pirî konan bu Türk çocuğu'nun babası Hacı Mehmed'dir. O zamanın meşhur denizcilerinden Osmanlı Devletinin Akdeniz Amirallerinden Kemal Reis'in kardeşinin oğludur.
Sayfa 9 - Türk Tarih KurumuKitabı okudu
Kristof Kolomb'un 1492 de başlayan ve 1504'e kadar dört seferde Okyanusları geçerek ulaşmak istediği Asya kıtası yerine yeni bir kıtayı Avrupalılara kazandırması yeni çağ tarihinin en önemli bir olayıdır.
Sayfa 7 - Türk Tarih KurumuKitabı okudu
Reklam
Bir devlet kurulurken temelleri ne kadar sağlam atılırsa ömrü o kadar uzun olur denir. Ancak, bu her alanda yükselmek için, hükümet teşkilâtını ve buna dayanan kuruluşları çağının yeni koşullarına göre yenilemek ve geliştirmekle mümkündür.
Sayfa 2 - Türk Tarih KurumuKitabı okudu