Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Popüler Kültür ve İletişim

Korkmaz Alemdar

Popüler Kültür ve İletişim Sözleri ve Alıntıları

Popüler Kültür ve İletişim sözleri ve alıntılarını, Popüler Kültür ve İletişim kitap alıntılarını, Popüler Kültür ve İletişim en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
19 yaşında bir gencin yatak odasının kapısında Bruce Willis’in resmi asılı. İçerde duvarlar posterlerle donatılmış: Metallica, Guns&Roses, Steve Wai, Hallowen, Testament, Scorpians. Boğazına taktığı kolyede ise ‘Testament’ yazılı. 11 yaşındaki kızın kapısında şu etiketler var: Patrick Swayze, Tom Cruse, New Kids on the Block. Duvarlarını ise Shakespeare, Bryan Adams, Stephan Dars, Luke Pery, Michael Jackson, New Kids On the Block süslüyor. Anglo-Sakson kültür ürünlerini sergileyen bu 19 yaşındaki genç ve 11 yaşındaki kız nerede yaşıyor? New York’ta mı? San Fransisko’da mı? Londra’da mı? Hiçbiri değil. Türkçe’nin egemen olduğu Ankara’da. Ne etiketlerde, ne posterlerde ne bir Türk artisti, sanatkarı veya kültür ürününe yer verilmiş. Bu mücadele alanında egemenliği özellikle Amerikan ürünlerinin ele geçirmiş olduğunun bir göstergesi.
Sayfa 38
Dikkat edilirse tarih, mülkiyete sahip olmayan kötülerin varlıklı-iyilerin ellerinden servetlerini almaya çalışma çabasından başka bir şey değil!
Sayfa 20
Reklam
Kültürün değişimi ancak pratiklerin değişimiyle gelir.
Sayfa 15
Popüler kültür sadece belli malları, kullanışları, etkinlikleri popüler yapmaz. Bunlarca birlikte gelen, bunlarla iç içe olan dünya görüşleri ve düşünü biçimlerini de popülerleştirmeye çalışır.
Sayfa 10
Yürüyordum. Bana doğru gelen tahminen 14 yaşında bir İtalyan kız. Kızın ceketi TEAM RACING, USA diyor. Kızın yanından geçerken, hangi team/takım diye, düşünüyorum. Kıza sormak yararsız, çünkü İngilizceyi bilmiyor. Nasıl oluyor da bir İtalyan sessizce ikimizin de anlamadığı, görünüşe göre Amerikan ve muhtemelen Taiwan’da yapılmış bir iletiyi sunuyor? Bu Marks’ın alienation (yabancılaşma) ile demek istediği mi?
Sayfa 54
Düzeni bozan veya bozmaya yeltenenler kahramanımız tarafından durdurulur ve Süpermen’de olduğu gibi sonradan gelen beceriksiz, kamu kuruluşunu temsil eden polise cezalandırılması İçin temsil edilir.
Sayfa 22
Reklam
Kapitalizmin ‘sahip olma hırsı’ ve ‘rekabetçi bireyciliğini’ teşvik eder. Bu görünür özelliği yanında, kapalı olarak kapitalist dünya görüşünü daha ustaca ve teşhis edilmesi zor biçimlerde sunar. Örneğin sorularda ‘aşikar’, ‘standart’, ‘en popüler’, ‘en çok kabul edilen yanıt’ ın istenmesi gibi... ‘Aşikar’ daima ideolojik bir kavramdır: Doğal, aşikar, apaçık, reddedilemez, popüler olarak görüşen veya sunulan gerçekte dünyaya belli bir açıdan bakmanın ürünüdür. İdeolojinin gücü bu noktada , yani doğal, aşikar görünmesinde yatar. Yarışma programlarında en popüler cevabı veren kazanır. . . Sürüden ayrılanı kurt kapar korkusu ve tehdidi
Sayfa 13