Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Popüler Kültür ve Tekrarlanan İmajlar

Burak Satar

Popüler Kültür ve Tekrarlanan İmajlar Gönderileri

Popüler Kültür ve Tekrarlanan İmajlar kitaplarını, Popüler Kültür ve Tekrarlanan İmajlar sözleri ve alıntılarını, Popüler Kültür ve Tekrarlanan İmajlar yazarlarını, Popüler Kültür ve Tekrarlanan İmajlar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ve ne yazık ki, en kurnazları tüm bu olanları anlayıp, mutluluğu icat ettik diyerek birbirilerine göz kırpıyorlar
Sayfa 101Kitabı okudu
Günümüz insanı gerçeklerden çok, kendine sunulana hayranlık duyuyor ve imgenin peşinden sürükleniyor. Medya bu arzuyu kışkırtırken, birey ise sadece onlar gibi olmalıyım düşüncesiyle yaşıyor ve bu böylece sürüp gidiyor. Kapitalist popüler kültür, ortama devamlı katı ürünler, ikonlar sürüyor ta ki bu katı ikonlar gaz haline dönüşüp uçuşuncaya kadar...
Reklam
Eğer bir konu tartışılacaksa ne konuşacakları belli olan starlara söz veriliyor. Bu kapitalist sistemin medya mantığının bir uzantısıdır.
Korkarım ki bir gün teknoloji insan etkileşiminin önüne geçecek ve aptal bir nesil ortaya çıkacak.
Sayfa 59 - Albert EinsteinKitabı okudu
İnsanlar akıllı makineler yaratıyor ya da düşüyorsa gizliden gizliye kendi akıllarından umut kestiklerinden ya da dehşet verici ve gereksiz bir aklın ağırlığı altında ezildiklerindendir.
20. Yüzyıl insanının durumu, "gölgesini yitirmiş adama benzer."
Reklam
Yemekten giyinmeye, çalışma yaşamından eğlenceye kadar hayatın her alanında tutum ve davranışlarımızı popüler kültür belirler. Bu manipülasyonlar o kadar güçlüdür ki, bugün hayal etmek bile imkansızdır.
İnsanlar reklamkardaki malları tüketme, falan dizideki gibi bir yaşam sürme, dergideki ünlüler gibi giyinme çabasına girerler. Kendilerine sunulanları eleştirisiz, tartışmasız kabul ederler.
20. Yüzyıl insanının durumu, "gölgesini yitirmiş adama benzer."
Spencer C. Benneth'e göre, "Kimliğimiz toplumsal rollerimize göre olduğu için, bugün kişi olarak kendimizi daha büyük bir anonimleşme içinde bulmakta, bunu önleyebilmek için sahip olduğumuz nesnelere bireysellik vererek kendimize kimlik edinmeye çalışmaktayız. Fakat bulduğumuz bu kimliği satın aldığımız kitlesel üretim mamullerine duyduğumuz saygı sayesinde kazanabilmiş olmaktayız."