Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Popüler Psikoloji Yazıları

Erhan Özden

Popüler Psikoloji Yazıları Sözleri ve Alıntıları

Popüler Psikoloji Yazıları sözleri ve alıntılarını, Popüler Psikoloji Yazıları kitap alıntılarını, Popüler Psikoloji Yazıları en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Marka takıntısı!
"Bomboş çuvalı dünyanın en değerli ipeğiyle sarın, o çuval yine boştur."
Sayfa 132Kitabı okudu
Van Gogh bir ressamdır ama tıpkı bizim gibi o da özgür değildir, paletindeki renkler tramvalarıyla sınırlıdır. Özgürlüğün tadıyla gökkuşağındaki her bir renge uzanmak istersiniz ama bu -bu derece patolojik bir çağda- neredeyse imkansızdır. Siz gözünüz gökkuşağında, elinizde fırçanız geçmişinizin renkleriyle portrelere tekrar tekrar yansır durursunuz da farkına bile varmazsınız.
Sayfa 16
Reklam
"Bomboş çuvalı dünyanın en değerli ipeğiyle sarın, o çuval yine boştur."
Sayfa 132
"Uyudum ama uykusuzum." ların tek veya bir sebebi bu olabilir!
Uykumuz 5 evrede tamamlanır. 5. evre REM'dir. Uyutulup 4. evre sonunda uyandırılan ve sonra tekrar uyutulup tam REM'lenecekken yine uyandırılan denekler gün içinde ciddi bir uykusuzluk modunda dolaşmaktadır.
Sayfa 76 - Uzman Psikolog Erhan Özden:Kitabı okudu
Zihin yelkenlimiz
Hiçbir taraftan rüzgar almayan bir yelkenliyi, genleri gerçekten de istediği tarafa götürebilir ama içinde kürek çeken iradeli 1 kişi bile varsa yelkenli, kürek çekilen tarafa doğru yön değiştirir. İşte mesele, zihin yelkenlinizin binlerce kürekçisinin hepsine aynı yöne doğru kürek çektirtebilmektedir.
Sayfa 144Kitabı okudu
Türkiye’nin önemli moda markalarından biri bakın ne diyor: Marka takıntısı sadece Türkiye’nin değil tüm Doğu'nun gençliğinin sorunu. "Batılı olmak" kavramı bebekliklerinden itibaren beyinlere işlendiği için Batı markası giydiklerinde şahsiyet bulduklarını zannediyorlar.
Sayfa 132Kitabı okudu
Reklam
Ertelenenler
Yapılması gereken bir işi ilk 1-2 defa ertelediğiniz zaman bir noktadan sonra iş, beyninizde çok istenip de bir türlü yapılamayanlar dosyasına kaldırılır. Çünkü bünyeniz o işi artık öyle kabullenmiş ve onun bu haline(sürekli yapılmak istenmiş ama yapılmamış) adapte olmuştur.
Sayfa 157Kitabı okudu
"Neredeyse bütün nesli kapsayan umumi bir öz güvensizlik hastalığına yakalanan gençlik, bu boşluğu doldurmak için suni bir merhem de keşfetti: Popülarite."
"Zıt kutuplar birbirini şarj eder." --- (Bu cümle özellikle bizim toplumumuzda gözlemlediğim bir durumun açıklaması gibi. Önceki neslin baskıcı ve bazı abartılı tutumları, şimdiki nesle özgürlüğü de aşan "özgürlük" anlayışını getirmiştir. Bu değişimde başka parametreler de etkilidir elbet fakat değinilen durum yadsınamaz önemde diye düşünüyorum.)
"İletişim önemli şeydir deyip durduk sözü birileri zorla ağzımızdan alana kadar. Söz sıramız gittiği zaman biz de çekip gittik. Çünkü konuşma hakkımız dolmuştu, dinleme hakkımız ise hiç başlamıyordu ki zaten."
Sayfa 148Kitabı okudu
Reklam
Postmodern toplumun "Güzel olmalısın!" despotizmini varlığımızın kabul görmesi için atlanması gereken bir çıta mı yaptık yoksa?
Doğrusu budur:
"Duyguları yok saymak veya yok etmek değil, daha uygun bir yöne kanalize etmek..."
Sayfa 102 - ️K a N a L i Z eKitabı okudu
Kişi, "Ben X üniversiteliyim." dedikten sonra maç yorumu bile yapsa, "Vay be adam biliyor." tınısında yaklaşır, "Hikmetinden sual olmaz!" modunda hüşyar bir bakış sergileriz. --- (Her insana sadece insan olduğu için saygı duyma gereğinden bihaber yurdum insanı için normal bir zan.)
Genetik kodlar sadece yatkınlığı belirler, "makus talih" değildir.
Sayfa 144Kitabı okudu
ilginç bir bakış açısı:)
"Darwin de aslında yoğun empati kurbanıdır denilebilir. Bir dönem boyunca sadece maymunlarla çalışmış, neredeyse onlarla yatıp onlarla kalkar hale gelmiş ve bir noktadan sonra empatisi görsel imgelerin yoğun şarjı altında tavan yapmış, 'Ben de maymunum!' deyip işin içinden çıkmıştır."
Sayfa 114Kitabı okudu
34 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.