Enerji Emicilere Pozitif Bir Yaklaşım

Kasım 2025
Psikoolgu Yayınları

Puan vermedi·112 syf.·
2026 2232. kitabı
Psikovampirler, Hamid Peseschkian’ın pozitif psikoterapi yaklaşımıyla kaleme aldığı, ilişkilerde duygusal olarak yıpratan kişilik tiplerini ele alan bir eserdir. Kitapta psikovampir olarak adlandırılan bu kişiler; sürekli şikâyet eden, suçluluk hissettiren, eleştiren ya da kontrol etmeye çalışan davranışlarıyla başkalarının enerjisini tüketir. Yazar, bu tutumların çoğu zaman bilinçli kötülükten değil, çocukluktan gelen duygusal eksiklikler ve öğrenilmiş iletişim biçimlerinden kaynaklandığını vurgular. Sade bir dille yazılan eser, örnek olaylar üzerinden okura farkındalık kazandırmayı ve sağlıklı sınırlar koymanın önemini göstermeyi amaçlayan kısa ama etkili bir psikolojik inceleme sunar.
PsikovampirlerHamid Peseschkian · Psikoolgu Yayınları · 20253 okunma

Hamid PeseschkianYazar · 0 kitap
Dr. Hamid Peseschkian, psikoterapi eğitimi alanında önde gelen, devlet onaylı bir eğitim ve sağlık kurumu olan Wiesbaden Psikoterapi Akademisi GmbH'nin genel müdürüdür. Nöroloji, psikiyatri ve psikoterapi uzmanı olarak Wiesbaden Psikoterapi Merkezi'nin Tıp Direktörü olarak görev yapmaktadır. Dünya Pozitif Psikoterapi Birliği'nin (WAPP) Başkanıdır ve Hessen Tıp Birliği tarafından psikoterapi alanında lisansüstü eğitim verme yetkisine sahiptir. Amerikan Psikiyatri Birliği'nin Uluslararası Seçkin Üyesi olarak atanmıştır. Ulusal ve uluslararası düzeyde, iş-yaşam dengesi, stres yönetimi, kültürlerarası yetkinlik ve toplumsal konulara odaklanan seminerler ve konferanslar vermektedir.