Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Rakamsız Matematik

Milo Beckman

Rakamsız Matematik Gönderileri

Rakamsız Matematik kitaplarını, Rakamsız Matematik sözleri ve alıntılarını, Rakamsız Matematik yazarlarını, Rakamsız Matematik yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Matematikçiler dördüncü boyuttan söz ederken zamanı kastederek konuşmaz. Bizim sözünü ettiğimiz, ilk üçü gibi geometrik bir boyuttur. Yukarı-aşağı, sağ-sol,ileri-geri ve bir de “falan-filan” vardır. Anladınız işte: Öteki şey.
Matematikle fazlaca uğraşan insanlar aynı argüman örgülerinin tekrar tekrar karşılarına çıktığını fark etmeye başlar.
Reklam
216 syf.
6/10 puan verdi
Rakamsız Matematik uzun zaman önce aldığım ve okumak için anca fırsat bulduğum bir kitap. İçinde gerçekten sayılar yok. Genelin korkusudur, içine sayı girmeyince matematik korkunç olur. Ama bu durum biz matematikçiler için geçerli değildir. Zaman zaman çok eğlendiğim, zaman zaman da hızlı hızlı geçtim; sıkıntıdan patladığım bir kitap oldu. Matematik öğrencileri ve öğretmenleri okuyabilirler…
Rakamsız Matematik
Rakamsız MatematikMilo Beckman · Sahi Kitap · 202212 okunma
Bir sayı dizisine ok atacak olsanız, tam bir sayıyı kusursuz bir şekilde vurma olasılığınız sıfırdır. Çok küçük bir olasılık bile söz konusu değildir. Sıfır. Aralarda sonsuz sayıda başka rakam vardır çünkü.
Sayfa 68 - Sahi KitapKitabı okuyor
...bitmek bilmeyen bir tartışma "daire çizip" başa döner.
Sayfa 39 - Sahi KitapKitabı okuyor
İki biçim, birini esneterek ve bastırarak ama kesmeden ya da yapıştırmadan diğerine dönüştürebiliyorsanız eştir.
Sayfa 18 - Sahi KitapKitabı okuyor
Reklam
Çıkarım
Ne yazık ki gerçek dünya karmaşık ve sisteme sokulması zor türdendir. Bir sürü şey olur ve net kurallar yoktur. Öyleyse ne yapacağız? Soyutlayacağız! Çok ama çok daha basit bir dünya düşünüp çıkarımın orada nasıl çalıştığını araştıracağız. Suları bir dizi aşırı basitleştirilmiş senaryoyla yoklayarak çıkarımın genelde nasıl çalıştığına dair fikir edinebiliriz.
Sayfa 131 - Sahi KitapKitabı okudu
Insanlar görsel düşünme eğili- mindedir bu yüzden soyut fikirleri anlamalarına yardımcı olması için görsel paralelliklere, benzerliklere, kıyaslamalara başvururuz. Gündelik konuşma dilimiz bu tür analojilerle öylesine dolu- dur ki bunları kullandığımızın farkına bile varmayız. Bir projede "ilerleriz", kiralar "yükselir", bitmek bilmeyen bir tartışma "daire çizip" başa döner. Bu analojileri kullandığımız zaman gerçek yaşamın problemlerini topoloji problemlerine çevirmiş oluruz.
Sayfa 39 - Sahi KitapKitabı okudu
19 öğeden 11 ile 19 arasındakiler gösteriliyor.