Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

'te Yapılacak Faziletli Zikirler, Dualar ve Salih Ameller

Ramazan-ı Şerif Risalesi

Ahmet Mahmut Ünlü

Ramazan-ı Şerif Risalesi Gönderileri

Ramazan-ı Şerif Risalesi kitaplarını, Ramazan-ı Şerif Risalesi sözleri ve alıntılarını, Ramazan-ı Şerif Risalesi yazarlarını, Ramazan-ı Şerif Risalesi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“AMİN”
fıtır bayramımız mübarek olsun! bayramımız dostların bayramına ilhâk olsun! Alvarlı Muhammed Lutfî Efe (Kuddise Sirrihu) nun : “Mevlâ bizi affede, bayram o bayram ola” sözleri cümlemiz hakkında vaki ve müyesser olsun! “Âmîn” diyen kuluna Rahman Te’âlâ rahmetiyle muamele buyursun.
Sayfa 412Kitabı okudu
Âmin, Yâ Mücîbe's-sâilîn!
Ey Allâh! Bizleri oruçlarını ve namazlarını kabul buyurduğun, günahlarını sevaplarıyla değiştirdiğin, rahmetinle cennetlerine girdirdiğin ve yine rahmetinle derecelerini yükselttiğin kimselerden eyle! Ey acıyanların en merhametlisi! (Dualaımızı kabul eyle.)
Sayfa 412 - Abdülkadir-i Geylâní, el-Gunye li talibi tarikı'l-Hakk'ı Azze ve Celle, 2/27)Kitabı okudu
Reklam
Fıtır sadakası, mükellefin bulunduğu yerdeki fakirlere verilmelidir. Başka yerlere gönderilmesi mekruhtur.
Sayfa 404Kitabı okudu
Ramazan-ı Şerif'te cami-medreselere yardım;
Ebû Hureyre (Radıyallahu Anh)'dan riva- yet edilen bir hadis-i şerîfte Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Herkim ramazân-ı şerîfte Allâh-u Teâlâ'nın mescitlerinden bir mescitte bir kandil yakarsa onun için kabrinde büyük bir nur olur. Orada namaz kılanların sevabı ona yazılır. Melekler ona salât ederler. O (kandil) o mescitte durduğu sürece Hamele-i Arş(; Arş'ı taşıyan melekler) onun için istiğfar ederler.
Sayfa 394Kitabı okudu
Ebû Osman Hazretleri sohbet meclislerinde ve diğer zamanlarda çok kere: عَفْوَكَ يَا عَفُوٌّ فِي الْمَحْيَا عَفْوَكَ، وَفِي الْمَمَاتِ عَفْوَكَ، وَفِي الْقُبُورِ عَفْوَكَ، وَعِنْدَ النُّشُورِ عَفْوَكَ، وَعِنْدَ تَطَائِرِ الصُّحُفِ عَفْوَكَ، وَفِي الْقِيَامَةِ عَفْوَكَ، وَفِي مُنَاقَشَةِ الْحِسَابِ عَفْوَكَ وَعِنْدَ مَرِ الصِّرَاطِ عَفْوَكَ، وَعِنْدَ الْمِيزَانِ عَفْوَكَ، وَفِي جَمِيعِ الْأَحْوَالِ عَفْوَكَ يَا عَفُو عَفْوَكَ " Derdi. Vefatından birkaç gün sonra, mânâ âleminde görüldüğünde, kendisine: "Dünyadaki amellerinden hangisi ile faydalandın?" denildi. O da: "Affını isterim! Affını isterim!" sözümle." diye cevap verdi. (Beyhaki, Şu'abu'l-îmân, Sıyam, No:3429,)
Sayfa 377Kitabı okudu
Zühri (Radıyallahu Anh)'dan rivayet edi- len bir hadis-i şerîfte Rasûlüllâh (Sallallahu Aley- hive Sellem) şöyle buyurmuştur: "Herkim üç kere: لا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ الْحَلِيمُ الْكَرِيمُ سُبْحَانَ اللَّهِ رَبِّ السَّمَوَاتِ السَّبْعِ وَرَبِّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ 'Halîm ve Kerîm olan(; kullarına ceza vermekte aceleci olmayan ve çok büyük lütf-u kerem sahibi olan) Allâh-u Teâlâ dan başka hiçbir ilah yoktur. Yedikat göklerin Rabbi ve büyük Arş'ın Rabbi olan Allah'ı (tüm noksan sıfatlardan tenzîh ve) tesbih ederim.' derse, Kadir Gecesine yetişmiş kimse gibi olur."
Sayfa 375Kitabı okudu
Reklam
اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّى " 'Ey Allâh! Gerçekten sen çok affedicisin, affı seversin, öyleyse beni affet.'
Sayfa 365Kitabı okudu
Seyyidü'l-istiğfâr (;istiğfarların efendisi) şudur: اللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّي لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ خَلَقْتَنِي وَ أَنَا عَبْدُكَ وَ أَنَا عَلَى عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ أَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ وَأَبُوءُ لَكَ بِذَنْبِي فَاغْفِرْلِي فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ. أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ."
Sayfa 359Kitabı okudu
Ramazan-ı Şerif üçüncü on günü zikri
"يَا مُعْتِقَ الرِّقَابِ." "Ey boyunları (cehennemden) âzâd eden!"
Sayfa 351Kitabı okudu
Enes İbni Malik Radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur; Her kim bir mümine hoş davranır, ya da küçük veya büyük herhangi bir ihtiyacı hususunda ona kolaylık sağlarsa, Cennet hizmetçilerinden bir kısmını ona hizmetçi yapması Allahü Teala üzerine bir hak olur.
Reklam
İmamı Şafii (radıyallahu anh) ramazan-ı şerifte, namaz harici altmış hatim yapardı.
Abdullah ibn-i Amr (Radıyallahu Anhuma) dan rivayet edilen bir hadis-i şerîfte Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Oruçla Kur'ân kıyamet gününde kula şefaat edeceklerdir. Şöyle ki: Oruç: 'Ey Rabbim! Ben onu gündüzleri yemekten ve şehvetlerinden menettim, onun için beni, onun hakkında şefaatçi kıl.' diyecektir. Kur'ân da: 'Ben onu geceleri uykusuz bıraktım, beni de onun hakkında şefaatçi kıl.' diyecek, böylece ikisi de (o kula) şefaatçi kılınacaklardır.
Sayfa 314Kitabı okudu
Salihler son 10 gecenin her birinde kadir Gecesine niyetle kılarlardı
Her kim Kadir Gecesinde iki rekat kılar da her bir rekatında bir Fâtiha, yedi kere de İhlas okursa, selam verdiğinde ise, yetmiş kere: استغْفِرُ اللَّهَ وَأَتُوبُ إِلَيْهِ" derse, Allâh-u Teâlâ kendisini ve anne babasını affetmedikçe yerinden kalkmaz. Allâh-u Teâlâ cennete melekler gönderir de onlar onun için ağaçlar dikerler, köşkler yaparlar ve ırmaklar akıtırlar. Kendisi de bunların tümünü görmedikçe dünyadan çıkmaz."
Sayfa 305Kitabı okudu
Ramazan'ı Şerif'in 30. gecesi olduğu zaman Allah-u Teâlâ "Ey benim teravih namazlarını bitiren kulum! Cennet meyvelerinden ye, selsebil gözesinden yıkan ve Kevser suyundan iç. Ben senin Rabbinim; Sen de benim kulumsun" buyurur.
Sayfa 291 - Hz. Ali r.aKitabı okudu
(Ramazan'ı Şerif'in 29.gecesi) Teravih namazı kılana Allahu Teala Eyüp Aleyhisselam'ın belasına karşı sabretme sevabı gibi ecirler yazar ve kötülüklerini kendisinden örter.
Sayfa 291 - Hz. Ali r.aKitabı okudu
271 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.