Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Askeri "Yeni Düzen"in İnsanları ve Fikirleri 1826-1914

Reformlar Çağında Osmanlı İmparatorluğu

Odile Moreau

Reformlar Çağında Osmanlı İmparatorluğu Gönderileri

Reformlar Çağında Osmanlı İmparatorluğu kitaplarını, Reformlar Çağında Osmanlı İmparatorluğu sözleri ve alıntılarını, Reformlar Çağında Osmanlı İmparatorluğu yazarlarını, Reformlar Çağında Osmanlı İmparatorluğu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hükümet darbesi Osmanlı politik alanında ayrıcalıklı bir eylem aracıydı. Sonrasında, 20.yüzyıl başında beş hükümet darbesi birbirini izledi.
Sayfa 156Kitabı okudu
1877-1878 Rus-Türk savaşı sırasında Osmanlı yönetimi, Bedirhanlar gibi bazı Kürt aşiretlerinin desteğini kazanmaya çalıştı. Şeyh Ubeydullah ve Şeyh Celadeddin, Şeyh Ubeydullah'ın oğlu Şeyh Abdülkadir komutasındaki 50 bin Kürt askerini bozguna uğrayan Rus cephesine gönderiler.
Reklam
Haritacılık alanında, modern deniz haritaları 19.yüzyıl başında Fransa ve İngiltere'den alınmıştı. Osmanlı İmparatorluğu'nun kara ve deniz haritaları 1840'larda Alman Heinrich Kiepert gibi yabancılar tarafından gerçekleştirildi.
Bedel-i şahsî başka birini para karşılığında kendi yerine faal hizmete göndermeye deniliyordu.
Sayfa 38 - 1886 askerlik Kanununun 118.maddesi faal hizmette bedel-i şahsî'yi kaldırdı.Kitabı okudu
"Jön Türk Devrimi" sonrası, 1910'da,Harbiye Askeri Okulu gayrimüslimlere kapılarını açtı. 1912'de ilk gayrimüslim subaylar iki yıllık yeni eğitim dönemi sonunda terfi ettiler.
Askeri alandaki Alman nüfuzu Cumhuriyet'in ilanına dek süreklilik arz eden bir çizgi haline geldi.
Reklam
Sultan Abdülmecid'in 1848 askerlik reformu askerlik hizmetini herkes için zorunlu hale getiriyordu. Bu reform Bosna-Hersek ve İşkodra'da öylesine karışıklara ve isyanlara yol açtı ki Babıâli ortalığı yatıştırmak için altı sefer düzenlemek zorunda kaldı ve sonunda da Boşnakları ve Arnavutları askere almaktan vazgeçti.
1827'de kurulan askeri tıp okulu olan Mekteb-i Tıbbiye, mühendislik mekteplerinden sonra (Mühendishane-i Bahrî-i Hümayun ve Mühendishane-i Berrî Hümayun) Avrupa örnek alınarak açılan üçüncü okul oldu.
23 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.