Robot Anatomisi

Kolektif Kitap
Sıralamalar

·312 syf.·
2020 16. kitabı
Okunması kolay bşr kitap değil. Fakat bir makine mühendisi olsaydım asla ıskalamayacağım bir kitap olurdu çünkü insan/makine/yapay insan etkileşimlerini şimdiye kadar -neredeyse- en önemli yorumlarının üzerinden geçerek ele alıyor. Çok kapsayıcı olmasına karşılık, yazarın güçlü akademik anlatımı okuyucu perspektifini zorluyor. Bu kitaptan müthiş dercede keyif almak için robot bilimi, mekanik, mühendislik, sosyoloji ve antropoloji’ye ilginiz olması gerekiyor. Anlaşıldığı üzere benim için keyifli olmasına karşılık “müthiş” diyemem.
Bilim
Robot AnatomisiDespina Kakoudaki · Kolektif Kitap · 20179 okunma
2020 8. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2020 02:02
Edebiyat ve sinema ile ilgilenenlerin severek okuyacağına inandığım, geçmişten günümüze yapay insan kavramını sanki okuyucusunu karşısına alıp tartışıyormuşçasına kökenlerine inerek atıfta bulunduğu çeşitli film ve kitaplar aracılığıyla yer yer de bilimsel çalışmalardaki yansımalarıyla anlatan güzel bir çalışma olmuş. Kitapta insana karşılık (organik/mekanik) ve/veya yanı sıra yapay insan söyleminin sosyolojik, ataerk ve feminist bakış açılarından doğumundan varoluşsal dönüşümlerine değin akıcı bir dille anlatılmakta.
Robot AnatomisiDespina Kakoudaki · Kolektif Kitap · 20179 okunma

Despina KakoudakiYazar · 1 kitap
Despina Kakoudaki doktorasını Berkeley Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat kürsüsünde yaptıktan sonra Harvard Üniversitesi’nde sinema kuramı ve karşılaştırmalı edebiyat üzerine dersler verdi. Temel çalışma alanları kültürel çalışmalar, bilimkurgu, postmodern anlatıda siborg ve ırk temsilleri, toplumsal cinsiyet araştırmaları, beden ve teknoloji sorunları olan yazar Amerikan Üniversitesi’ndeki Humanities Lab.’ın yöneticisidir.