Ekim 2017
Yediveren Yayınları

2021 2. kitabı
Kitabın odağı dua etmenin ibadet etmenin insan psikolojisi üzerindeki güçlü etkisi. Buna delil olarak bazı tibbi araştırma örnekleri de veriyor. Örneğin bir grup insanın yaptığı dua seanslarinin hastayı belli bir ölçüde iyileştirdiğini anlatıyor.
Ruhsal TerapiSalman Jayesh Khanna · Yediveren Yayınları · 201756 okunma
Kitabı 76. sayfada bıraktım. Açıkçası kişisel gelişim kitabı niyetiyle almıştım ve birtakım psikolojik bilimsel araştırmalar vs bekliyordum. Benim gibi biraz daha nedenlerle ilgileniyorsanız veya bahsedilen şeylerin araştırmalarla,deneylerle kanıtlandığını görmek istiyorsanız hiç başlamayın. Çünkü çok kesin ve net ifadelerle anlatım yapılıyor, çoğunlukla da nedeni veya nasılı anlatılmıyor. Ama zaten maneviyatı güçlü ve buna inanan bir insan için bu konuda farklı bakış açıları sunabilir.
Ruhsal TerapiSalman Jayesh Khanna · Yediveren Yayınları · 201756 okunma
Hintli mi? Yoksa bizden biri mi?
2025 1. kitabı
Bu kitabı okurken bir yandan maneviyatla güçlenen bir yolculuğa çıkıyorsunuz, diğer yandan yazarın kimliğini sorgulamadan edemiyorsunuz. Kur’an’dan doğrudan alıntılar, Anadolu coğrafyasına ait benzetmeler, ‘Bismillah’la su üstünde yürüyen hoca hikâyeleri… İçerik neredeyse %100 yerli; ama kapağındaki isim bize “Hintli bir bilge” izlenimi vermek istiyor. Gerçekten Hintli mi, yoksa bir Türk yazarın oluşturduğu takma kimlik mi? Bunu kestirmek zor. Ama şu kesin: Kitap, “yoga, meditasyon, doğu felsefesi” gibi konulara mesafeli dururken, İslamî maneviyatı merkeze alıyor. Dil sade, anlatım sohbet havasında. Eğer kişisel gelişimle birlikte Kur’an merkezli bir bakış açısı ilginizi çekiyorsa, bu kitap tam size göre. Ama kim yazmış gerçekten? Bu da ayrı bir “ruhsal” merak konusu… Yazarın bu üçlemeye dahil diğer kitapları olan Ruhsal Akıl ve Ruhsal Düşünceyi de almıştım, ama açıkçası bu bir kitap bana yeterli geldi. Aynı tarifle yapılmış üç çorbayı içmek istemem. Kitabı okuyan başka arkadaşların da yazarın kimliği hakkında ne düşündüğünü gerçekten merak ediyorum. Fikirlerinizi yorumda paylaşın!
Spritüelizm
2025 36. kitabı
Psikolojik içerikli bir kitap zannederek alıp okumuştum. Kitabı okudukça içeriği hem şaşırttı hem de belli cümlelerin tekrarı kitabı okurken sıktı. Yazar adeta kocaman bir teraziyi kafanızın içerisine yerleştiriyor. Bir yanına namazı diğer yanına yogayı koyuyor. Namazı yüceltirken yogayı aşağılıyor. Dileyen namaz kılar dileyen de yoga yapar. Önemli olan manevi huzura ulaşabilmek. Daha evvel Bessel van der Kolk'un yazısında yoganın faydalarını okumuştum. Yogaya dini açıdan bakmıyorum. İnsana ne kadar huzur veriyor ona bakıyorum. Kitabın aklımda kalan kısımların bir tanesi de kişinin kendisini bir balonun içinde hayal edip kötü enerjilerden korunduğunu imgelemesi. Dini kitap gibi görünüp dinden uzakta izlenimi verdi. Amaç kötü enerjilerden korunmaksa Felak, Nas ve Ayetel kürsiden neden bahsedilmedi dedirtti bana. Kıyaslama kültürünü derinlerimde hissettiğim kitaplar arasında yerini aldı. İnsanlar yazmayı sevebilir. Her kitap yazan yazar olmuyor, herkese hitap etmiyor. Nasıl ki bazı kadınların 'dişil enerjiyle, alfa kadınlıkla' kadınları koyun gibi güdüp bir eli yağda diğeri balda yaşayıp sürüleri onların konfor alanına ulaşamıyor dini semirenlerde aynı lüks hayatı yaşayıp rahat rahat yaşıyor. Yazarak değil örnek olarak gösterin inandığınız dini.
Ruhunu beslemek.
2024 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2024 17:00
Kitabı okuyunca en büyük eksikliğimizin ruhumuzu beslemediğimiz, sadece madde evreninde yaşadığımızı fark ettiriyor. Önce kendini anlayıp ne istediğini bilip yaradana dönmeyi ve ruhun dua ile beslendiğini öğreten anlatım dili güzel bir kitap. Okuyucusunun kendisine dair bir çok şeyi fark edeceğini düşünüyorum.