Mayıs 2015
Sıralamalar

Gök
2025 173. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2025 00:53
"Maviliğine hayran olduğunuz gökyüzünün sakladıklarını bilseydiniz, ona bir daha aynı gözle bakmazdınız." Herkese iyi geceler bugün farklı bir öneri ile geldim. Yasemin Gök'ün daha önce mesut insanlar kütüphanesi kitabıyla kalemini tanımıştım. O kitap aşırı bir biçimde anılarla dolu olduğu için beni yormuştu. Gök kitabı ise bilimkurgu türü bir kitap ancak oldukça karışık bir kitap. İsimler ve olay örgüsü maalesef birbirine girmiş durumda. Olaylar 8 farklı ülkeden 8 çocuğun küresel ısınma sorununa hayal güçleriyle bir çözüm bulmaları için bilim adamları tarafından toplanılmasıyla başlıyor. Bu çocukların ortak özellikleri ise üstün zekalı olmaları. Bir araya getirildikleri proje ise geleceğin en önemli bilim adamlarını yetiştirme projesi. Ancak çocuklardan biri aşırı güvenlikli bir ortamda bir anda kaybolur. Üstelik çocuğun son girdiği yer banyodur ve kayboluşuna dair hiçbir iz yoktur. Bu tarz okumaları seviyorsanız sakin kafayla okuyabileceğiniz bir kitap tercih size kalmış keyifli okumalar.
Alıntı
2019 27. kitabı
Yazarın okuduğum üçüncü kitabı ve üçüde sıradışıydı olaganüstüydü. Geçitde geçmişe gitmek, Saat de cinler ve güç savaşcıları ve bu kitabında yani Gökte uzaylılari konu almış. Yasemin Urası okulumuzun bir söyleyişinde gördüm ve sorular sormuştuk. Kendisi Gökte araştırma yaparak yazdığını belirtmişti, ve bende almıştım. Okumam biraz uzun sürdu ama bence güzel bir kitaptı. Yasemin Uras herzaman ki sıradışılığını bu kitapta da göstermiş. Okumanızi tavsiye ederim Gök Yasemin Uras
Gök
2021 1. kitabı
İtiraf etmem gerekirse kitaba ön yargı ile başlamıştım ama kitap bütün ön yargılarımı kırdı. Kitabı gerçekten çok sevdim kitap çok sürükleyici. Okurken hiç sıkılmadım. Herkese öneririm
Düşünce

Yasemin UrasYazar · 5 kitap
1972 yılında Balıkesir’in Havran ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Edremit/ Balıkesir'de tamamladı. 1989 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İ.İ.B.F Ekonometri Bölümünde öğrenime başladı. 1993'te mezun oldu. 1998 yılında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonometri bölümünde yüksek lisansını tamamladı.1995-1998 yılları arasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi/Tokat'ta Öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1998-2000 yılları arasında farklı ilköğretim okullarında İngilizce öğretmenliği yaptı. 2004- 2007 yılları arasında eşinin görevi nedeniyle Almanya'da yaşadı. Evli ve iki çocuk annesidir.