Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Siz, insanların iyiliği için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz; iyiliği emreder, kötülükten meneder ve Allah'a inanırsınız" (Al-i İmran, 3/110) buyrulmakla örnek ve hayırlı bir toplum olma özelliği bizlere hatırlatılmıştır. Yüce dinimiz İslâm, iyilik, doğruluk ve adalet üzerine kurulmuş olup müntesiplerine merhamet, hak ve adaletten ayrılmamayı öğütlemiştir. Haksızlığın her türünü haram kılmış, insanlara karşı haksız muamelede bulunmamayı öngörmüştür.
Emanetin ehline verilmesi prensibi gereği bir toplumda çeşitli alanlarda üretim gerçekleştiren kişi ve kuruluşların sağlam, kaliteli ve sağlıklı ürünler ortaya koymaları gerekir.
Sayfa 32 - Diyanet İşleri BaşkanlığıKitabı okudu
Reklam
"Allah nezdinde insanın değeri ve üstünlüğü, güzel ahlâk sahibi olmasına bağlıdır."
"Yetişmekte olan nesle en akıllı ve en uyanık olma, en çok kazandıran mesleğe sahip olma özellikleri aşılanma gayretine düşülürken; iyi insan olma erdemi, güzel ahlâk sahibi olma duygusu, dürüstlük, samimiyet ve içtenlik gibi hasletleri kazandırmak ihmal edilir olmuştur.Bu itibarla sahte davranış modelleri çocukların dünyalarına akseder hâle gelebilmektedir . Oysa din her türlü sahtekârlığı, sahte davranışları, sahte görüntüleri ve bencilliği yasaklamaktadır, Din samimiyeti ve içtenliği öğretmektedir." s.46
"Allah nezdinde insanın değeri ve üstünlüğü, güzel ahlâk sahibi olmasına bağlıdır." s.14
"doğruluğun ve güvenilir olmanın imanla alâkasını gösteren; “Kulun kalbi doğru olmadıkça imanı doğru olmaz, dili doğru olmadıkça kalbi doğru olmaz. Komşusu zararlarından emin olmadıkça kişi cennete giremez." (Ahmed b. Hanbel, Müsned, III, 198) hadis-i şerifi ışığında hareket eder. Böylece o, Yüce Allah'a ve bütün insanlara saygılı olur, söz, fiil ve davranışlarına dürüstlük hâkim olur."s.16
Reklam
"Kıyamet gününde müminin mizanında güzel ahlâktan daha ağır hiç bir şey yoktur.” (Tirmizî, "Birr", 62) sözleri ile güzel ahlâkın müminin hayatındaki önemine dikkati çekmiştir. İslâm dininin yapılmasını emrettiği ibadetlerin özünde insanı güzel ahlâklı kılmak vardır. Kur'an-ı Kerim'de namazın insanı bütün kötülüklerden ve haramlardan alıkoyduğu (Ankebût, 29/45) ifade edilir. Orucun da insanı kötülük ve haramlardan korunmak için farz kılındığı (Bakara, 2/183) bildirilir. Hz. Peygamber (s.a.s); “Kim yalan sözü ve yalan ile iş yapmayı bırakmazsa Allah'ın onun yemesini ve içmesini terk etmesine ihtiyacı yoktur.” (Buhârî, “Savm”, 9) “Nice oruç tutanlar vardır ki, onların oruçtan nasipleri sadece aç (ve susuz) kalmalarıdır. Nice geceleri namaz kılanlar vardır ki onların namazdan nasipleri sadece uykusuz kalmalarıdır." (İbn Mâce, “Sıyam"21) buyurmaktadır. Tutum ve davranışları, özü ve sözleriyle dürüst ve güzel ahlâk sahibi olamayan, hile, valan, aldatma ve sahtecilik girdabına düşenler, iman gerçeğini ve ibadetlerin hikmetini kavravamayan insanlar olarak nitelenir." s.23 İslâm dininin yapılmasını emrettiği ibadetlerin özünde insanı güzel ahlâklı kılmak vardır. Kur'an-ı Kerim'de namazın insanı bütün kötülüklerden ve haramlardan alıkoyduğu (Ankebût, 29/45) ifade edilir. Orucun da insanı kötülük ve haramlardan korunmak için farz kılındığı (Bakara, 2/183) bildirilir.
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.