Hiçbir Şey İmkansız Değildir

Destek Yayınları
9786254419126

2023 26. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2023 16:42
Kitap, Türkiye’nin eğlence sektörünün en önemli isimlerinden biri olan Ahmet San beyefendinin otobiyografik eseri. İçinde pek çok ünlü ismin de geçtiği, merak uyandıran ve ilham verici bir yaşam öyküsü okumak isteyenlerin şans verebileceği türden bir kitap. Şahsen ben, yaşım itibarıyla olsa gerek, özellikle 90’lardan itibaren büyük merak ve heyecanla okudum. Michael Jackson’ın, Madonna’nın, Gun’s N Roses ve Metallica’nın, bir de Burak Kut’la Kıbrıs’ta düzenlenen barış konserinin hikayelerini soluksuz okudum desem abartmış olmam. Tarkan, Hülya Avşar, Mustafa Sandal, Emrah, Kenan Doğulu ve Sezen Aksu ile ilgili okuduklarım da bir 90’lar çocuğu olarak benim adıma ilgi çekiciydi Eğlence sektörünün, o dev konserlerin mutfağına girmek, onlarla bizzat ilişkide olan birinden ünlülerin psikolojilerine ve hayatlarına dair detaylar öğrenmek, politikacıların ve bürokratların da dahil olduğu pek çok hikayeyi birinci ağızdan dinlemek benim için güzel bir deneyim oldu. Ahmet San beyefendinin pek çok konuya yaklaşımı ve “motto”larına da kendimi yakın hissettim, ilham oldu.
SanAhmet San · Destek Yayınları · 202330 okunma
ORGANİZATÖR
2024 56. kitabı
Büyük çaplı bir eğlence organizasyonu yapmaya kalkışmak az buz şey değil. Hele de bunu Türkiye’nin şimdiki kadar dışa-açık olmadığı, yani imkânların yetersiz olduğu bir zamanda yapmaya çalışıyorsan… Bir düğün organizasyonunun bile ne zorluklar çıkardığını hatırlayın. Ahmet San bir organizatör, menajer, turizmci ve daha fazlası. Anladığım kadarıyla girişimci, inatçı, yılmaz ve de hedefine varan bir insan. Zaten kendinde bulduğu bu özelliklerini “San” adlı kitabı boyunca sıkça dile getiriyor. Haksız da sayılmaz, çünkü 80’lerin ve 90’ların Türkiye’si gibi, eğlence ve turizm sektörlerinde şimdikine oranla daha fakir, kısır, yetersiz, tecrübesiz ve itibarsız bir ülkede başardığı işler takdire değer. Metallica ve Rolling Stones gibi dünya devlerini Türkiye’de konser vermeye ikna etmek ve Çeşme ilçesinin bugünkü turistik hâline gelmesine katkı sunmak gibi işlerini zikretmek, San’ın neler başardığı ile ilgili küçük bir ipucu verir. Onun tüm bunlar için mevcut olmayan altyapıyı kurduğunu belirtmeyi de ihmâl etmemeli. San’ın yaptıklarını yapmak için elbette ki mebzul miktarda para şart. Ancak yetmez. Bunun yanısıra organizasyon kabiliyeti de gerekli. Ancak yine yetmez. İhtiyaç duyulan devlet yardımı için siyasetçilerin desteğini almak da vazgeçilmez. Maalesef yine yetmez. Ümitsizliğin yüksek bir ihtimâl olarak belirdiği anlarda stresle baş edebilmek de zorunlu bir meziyet. Hepsini iyi kötü başarmış Ahmet San. Mutsuz bir ülkenin insanlarına mutlu anlar yaşatabilmiş. Yaşadığı zorluklar, ona bir bilgelik ve tartı yeteneği de kazandırmış. Ne diyelim, helâl olsun… Yazarın kitapta Türk sanatçıların kapris ve vizyonsuzlukları ile ilgili söyledikleri pek hazindi ve kısıtlı olanın yalnızca ülkenin koşulları değil, aynı zamanda insanlarının ufukları da olduğunu iyi gösteriyordu. Bu
SanAhmet San · Destek Yayınları · 202330 okunma