Mart 2018
Kamer Yayınları
Sıralamalar

2022 34. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2022 16:38
Tarihte hiçbir zaman Türk'ün dostu olmadı ve hiçbir zaman olmayacak da. Düşmanına bile savaş dışında merhamet gösteren ama vatanı uğruna canını feda etmekten çekinmeyen askerlerimiz bu savaşta büyük bir fedakarlık örneği göstermiştir. Kitapta bahsedilen konular özetlemek gerekirse Osmanlı Devletine Baskılar , Osmanlı Devletinin İttifak Arayışı , Osmanlı-Alman Alman Antlaşmaları, Seferberlik İlanı , Almanların Planları , Rusların Savaş Planı , savaş taktikleri , salgın hastalıklar vs bahsedebiliriz. Kitapta yabancı devletlerin amacından yani ülkemizdeki toprakları parçalama planlarından , Almanların kendi çıkarları uğruna Türkleri bir an önce bu savaşa sokmak istemelerinden , Sarıkamış harekatı ve Ermenistanın hiç bir zaman gerçekleşmeyecek olan hayallerinden bahseder.
2024 37. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2024 22:06
1. Cihan Harbi Osmanlılar için tam bir yıkım meydana getirdi. Savaştığı 7 cephenin ancak ikisinde üstün gelebilmiş; diğer 5 cephede ise ağır bir hezimet yaşamıştır. Bu cephelerin başında ise Sarıkamış gelmektedir. Seferberlik ilan edilmesinin yanısıra tarafsızlığını koruyacağını da ilan eden Osmanlı, Alman gemilerinin Rusları kışkırtması sonucu Rusları kapısında bulmuştur. Sözde müttefikleri Almanlar tarafından gelen bu beklenmedik hareket sonucu Sarıkamış'ta Ruslarla savaşa tutuşan Osmanlı makus talihini kıramamış, on binlerce evladını maalesef şehit vermiştir. Her haliyle iflasa oynayan bir devlet Trablusgarp ve Balkanlardaki hezimete bir yenisini daha eklemiş ve birkaç yıl içerisinde yerini Cumhuriyet'e bırakmıştır. Allah devletimizi payidar, şehitlerimizin mekanını cennet eylesin.
2022 89. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2022 00:00
Çok akıcı bir dille yazılmış. Gerçekçi ve sorgulayıcı. Okurken sanki Sarıkamış Harekatının ortasındaymışım ve üşüyormuşum gibi hissettim. Kesinlikle öneririm
2025 20. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2025 13:34
Kitabın adı:Sarıkamış Yazarın adı:Halil İbrahim Yıldırım Sayfa sayısı:349 -Haydi Mehmetler, tren hareket ediyor... Müthiş bir kalabalık dalga dalga hareketleniyor. Trene binenler mi el ölenler mi çocuğunu kucaklayanlar mı dersin yeriyle vedalaşn mı ağlayan mı dersin o dalga dalga kalabalıkta. Ve son bir ses ; -Aşağıda kimse kalmasın ve tren hareket eder gider nereye gidiyor bu tren tabiki cepheye hangi cephe... S A R I K A M I Ş.......