Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Abdulkadir İçel

Köy evinden selamlar. Uzun zamandır buralarda değildim zira Ramazan ayıyla birlikte yeni bir hayat, yeni bir düzen ve yeni bir maceraya başladım. Tabi ki nereye gitsem yanımdan eksik olmayan yoldaşım kitaplarım da burada. Yenileri yolda geliyor. Yakında.
Reklam
Abdulkadir İçel tekrar paylaştı.
120 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Yusuf Akçura Sultan 2. Abdülhamid zamanında yaşamış ve Cumhuriyetin kuruluşunu görmüş, Tükçülük akımının önde gelen isimlerinden biridir. Üç Tarz-ı Siyaset kitabı bu kitaba ilham kaynağı olmuştur. Yusuf Akçura'nın yaşadığı dönemde devletin yıkılmaktan kurtuluş reçeteleri arasında bulunan Türkçülük, İslamcılık ve Osmanlıcılık akımlarının günümüze yansımasını Fırat Mollaer Tekno Muhafazakarlık, Kemalizm ve Liberal Sol olarak tanımlar. Her ne kadar bugün devletin yıkılması gibi bir furya mevzu bahis olmasa da toplumsal bir bölünme olduğunu söyler ve bu bölünmenin maalesef sınırları gittikçe keskinleşmeye başlıyor. Dili bence ağır olsa da bu üç kesim hakkında bilgi alınabilecek bir risale diyebiliriz.
Çağdaş Üç Tarz-ı Siyaset Üzerine Eleştiri Yazıları
Çağdaş Üç Tarz-ı Siyaset Üzerine Eleştiri YazılarıFırat Mollaer · Dergah Yayınları · 20123 okunma
Abdulkadir İçel tekrar paylaştı.
418 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Enver Paşa'nın İttihat ve Terakki Cemiyeti ile girdiği maceraları anlatıyor. Gerek cemiyetin kendi içindeki tartışmaları, gerek dönemin siyasileri, özellikle de Sultan 2. Abdülhamid'e karşı tavırları, gerekse de milli mücadele ve sonrasındaki başarısız darbe girişimleri ve belki de en acıklısı birçok cinayet ve ardı sıra kesilmeyen savaşlardan ötürü haklı haksız birçok kanın heder edilmesine ve devletin dağılmasına sebep olmalarını okuyoruz. Yeri geldiğinde yapılanın doğru olduğuna yeri geldiğinde yanlış olduğuna değiniyor ama sanki biraz da cemiyet yanlısı tavırla yazdığını hissettim. Dipnotlarda verdiği önemli isimlerin şahitlikleri de dikkate değer.
Derin Fedailer
Derin FedailerHakan Akpınar · Kamer Yayınları · 201942 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Abdulkadir İçel tekrar paylaştı.
104 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bir yanı Moğol, bir yanı Haçlı. İki ateş arasında kalan Selçuklu Devleti'nin onca belaya rağmen Anadolu'ya attığı bir manevi tohum vardı. Devletin yıkılmasından sonra bu tohum yeşermiş ve Anadolu tekrardan birlik ateşini yakacak insanlar yetiştirmiş. Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre gibi. Ne yazık ki Mevlana'nın da Hacı Bektaş'ın da yolundan gidenlerin içinde fesat karıştıran çok kişi olmuş ama Yunus Emre'nin adı öyle destanlaşmış ki hala şiirleri insanlara yol gösterir. Günümüzde hala bu karanlığı yaşıyorsak böyle insanlar yetiştirememiş olmamızdandır. Kökümüze kibrit suyu dökmeye çalışanlar bizden daha başarılılar.
Yunus Emre
Yunus EmreSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 2022986 okunma
Abdulkadir İçel tekrar paylaştı.
794 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
1. Cihan Harbinde Osmanlı yenilince İttihatçı kadrolar çil yavrusu gibi dağılır. Enver Paşa'nın Orta Asya'da Ruslara karşı verdiği mücadeleye katılmak için yola çıkan Kılıç Ali yol esnasında aldığı bazı tavsiyeler sonucu Atatürk'ün yanında Milli Mücadeleye katılır. Mustafa Kemal ile asıl hikayesi de bu günlerde başlar ve hayatının sonuna kadar Atatürk'ün yanında, emrinde çalışır. 4 bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde Kılıç Ali'nin Milli Mücadeleye katılma safhası ve Milli Mücadele dönemi, ikinci bölümde Lozanın imzalanmasıyla beraber cumhuriyetin ilanı sonrası Atatürk'ün Hatay'ı Anavatana katma çabalarına kadar geçen süre anlatılır. Üçüncü bölüm İzmir Suikastı ve İstiklal Mahkemelerinin tekrar kurulması ve artık İttihatçıların güçlerini tamamen kaybetmeleri, son bölümde de Atatürk'ün kişiliği, fikir dünyası ve hayatın son zamanları hakkında Kılıç Ali'nin izlenimlerini okuyoruz.
Atatürk'ün Sırdaşı Kılıç Ali'nin Anıları
Atatürk'ün Sırdaşı Kılıç Ali'nin AnılarıHulusi Turgut · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2018269 okunma
Reklam
192 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 günde okudu
Abdurrauf Bey, Kırım Savaşı sonrasında göç etmek zorunda kalmış Kafkas kökenli bir ailenin çocuğudur. Babası da alaylı bir zabit iken hanımının vefatı üzerine oğlu Abdurrauf Bey'i askeri okula yazdırmıştır. Abdurrauf Bey, gerek yurtiçinde gerek yurtdışında önemli ve başarılı görevler ve eğitimlerden geçmiştir. Özellikle de Almanya'da 2 seneye yakın eğitim almış ve Alman komutanların yanında Osmanlı hudutlarında görev almıştır. Abdurrauf Bey'in Balkan Savaşları ve 1. Cihan Harbi esnasında tuttuğu notlardan müteşekkil bu kitap Abdurrauf Bey'in genç yaşta vefatından dolayı tamamlanamamıştır. Buna rağmen mühim bilgiler içeren kitap dönemin yakın şahitliğini içermektedir.
Binbaşı Abdürrauf’un Harp Günlükleri
Binbaşı Abdürrauf’un Harp GünlükleriAbdürrauf Bey · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 021 okunma
192 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 günde okudu
Binbaşı Abdürrauf’un Harp Günlükleri
Binbaşı Abdürrauf’un Harp GünlükleriAbdürrauf Bey
8.4/10 · 21 okunma
Abdulkadir İçel
Bir kitabı okumaya başladı
Batıniliğin İçyüzü
Batıniliğin İçyüzüİmam Gazali
10/10 · 15 okunma
420 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
19 günde okudu
Artık her yönüyle işlevsiz hale gelen bir devletin tahtına oturan sultandır o. 2 kez kafese girmiş bir hayat onunkisi; ilki kendi sarayında diğeri de İtalyada. Ailesinin ve devletinin mukadderatının acısını hayatı boyunca yaşamış, hiçbir yere sığamamış biri o. Mondros Mütarekesi'nin imzalanması ile başlayan hikayemiz, Sultanın hayatını tehlikede görmesi sonucu geri dönme umudu ile yurt dışına çıkmak zorunda bırakıldığı bir mücadele ile devam ediyor. İlerleyen sayfalarda vefatı, saltanatın ve hilafetin kaldırılması, hanedanın yurtdışına sürgünü gibi çeşitli süreçler anlatılıyor. Nihayetinde artık hanedanın Türkiye'de bir süre sonrasına kadar hiçbir yaşam hakkı kalmamış ve birçok aile üyesi sefil bir şekilde hayata gözlerini yummuştur. İngilizler vesikalarına yansıyan tarafıyla okuduğumuz bu macerada acıklı bir hikaye bizi bekliyor.
Yurtsuz İmparator Vahdettİn
Yurtsuz İmparator VahdettİnMetin Hülagü · Timaş Yayınları · 200833 okunma
420 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
19 günde okudu
Yurtsuz İmparator Vahdettİn
Yurtsuz İmparator VahdettİnMetin Hülagü
8.5/10 · 33 okunma
Reklam
Sultan Vahdettin başta İtalya hükümeti olmak üzere sair hükümetlerin kendisine ve isteklerine olumsuz yaklaşımları dolayısıyla şehzadeliği döneminde Osmanlı Devleti'nde yaşadığı kafes hayatını adeta bir kez daha yaşamış ancak yeni kafes hayatının geçtiği ve gerçekleştiği yer Osmanlı idaresi ve coğrafyası değil, Avrupa idaresi ve toprakları olmuştur.
Sayfa 183Kitabı okudu
696 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.