Şarkısı Güzel

Doğan Kitap

Şarkısı Güzel..
2026 8. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2026 23:40
Şarkısı Güzel.. Yazar şuan çok kullanılmayan hatta anlamını bilmediğimiz eski Türkçe kelimeleri çok kullanmış ama cümlenin akışından kelimeyi az çok anlayıp devam edebiliyorsunuz, çok akıcı bir dili var ben çok beğendim hem hafızama yeni kelimeler katmış oldum hem çok ilginç konulu bir roman okumuş oldum. Keyifli okumalar dilerim. Şarkısı Güzel Dilek Neşe Açıker
Şarkısı GüzelDilek Neşe Açıker · Doğan Kitap · 201814 okunma
2018 27. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2018 00:00
"Şarkısı Güzel, en özel haliyle Neva'nın hiç görmediği annesinden kalan zaman kapsülünün sırrını çözmeye çalışırken aynı zamanda kendini bulma macerasını anlatıyor. Kemanı Doktor Who'yla birlikte müzikal bir arayışı da var Neva'nın. Annesinin zaman kapsülünü haber veren mekbunu alması onun için adeta bir yeniden doğuşun başlangıcı oluyor. Çocukluğundan beri soyguladığı, kendini ait hissetmediği dünyasını değiştirmeye çabalıyor. Kapsülün sırrını çözme yolunda yeni arkadaşlıklar ediniyor. Aslında bütün karakterler bir dönüşüm geçiriyor ve bunun arka planında toplumun, yaşanılan şehrin, hatta müziğin değişimine şahit oluyoruz." - (Yazar röportajından; yazarın kitabın hikayesi hk. anlatımı - Sibel Ateş Yengin röportajı, Akşam gazetesi) Eserde, oldukça eski ve artık günlük konuşma dilinde pek kullanılmayan kelimeler çokça mevcut olup, akıcılığı zorlaştırsa da sıkıcı bir anlatıma da sahip değildir. Kurgusu ilgi çekicidir. Severek okuduğum kitaplardan birisi.
Şarkısı GüzelDilek Neşe Açıker · Doğan Kitap · 201814 okunma

Dilek Neşe AçıkerYazar · 5 kitap
Dilek Neşe Açıker 1972 İstanbul doğumlu, Selanik göçmeni bir ailenin kızı. İTÜ Türk Musiki Devlet Konservatuarından 1995 yılında mezun olan Açıker eğitimine İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaparak devam etti. Ardından uzun yıllar müzik sektöründe çalıştı. Üst düzey yöneticilik yaptığı sektörde bir süre de serbest olarak çalışmaya devam ederken aynı zamanda birçok şarkının söz ve müziğine de imza attı. Sonraki dönemlerde sayısız TV programı, belgesel ve reklam metni kaleme alan yazar, spora olan merakından 2000'li yılların sonunda spor yazarlığına başladı ve halen devam etmektedir. Açıker bir kız çocuk sahibi.