Şatodaki Ejderha

Tan Koçyiğit
Şubat 2025
İkinci Adam Yayınları

Puan vermedi
Şatodaki Ejderha Orta Çağ atmosferinde, prensler, prensesler, şatolar, hazineler, efsaneler, ejderhalar ve fantastik ögelerle dolu bir öykü kitabı ile geldim. İçerisinde 14 farklı hikaye var. Bunlardan; Kötülüğün Ezgisi, Ejderhanın Gölgesi, Metruk Şato, Theo ve Fynn'in Hazinesi ve Saklı Kent benim en sevdiklerim oldu. Aslında bunlar ve her bir hikaye keşfe çıkmaya davet eden isimleriyle okuyanları kendine çağırıyor. Kehanetler, efsaneler, macera dolu olaylarla biz okuyuculara sunulmuş. Okurken biraz zorlandığımı söyleyebilirim, kesinlikle sakin bir zihin ile kitaba odaklı okuma yapmanızı tavsiye ederim. Hikayeler yokuşu tırmannak gibi ilerliyor ama en tepeye çıkıp da sona gelince manzara çok güzel. Bazen kafam da karışmadı değil kutuplardan bir anda çöllere ışınlandı sanki konu, kum fırtınaları beynimin içinde esti sanki. Ben dönemi belgesellerde sevdim, dizilerde filmlerde izledim. Kitaplarda okudum. Ezelden beri çok sevdiğim dönemlerden biri Orta Çağ, hastalıkları, cadıları, doğa üstü kişi ve efsanevi olaylarıyla... Dolayısıyla bu kitabı da büyük bi heyecanla okudum. Yer yer fantastik yer yer macera dolu bu öyküler bizlere güzel vakit geçirtiyor. Dediğim gibi yokuşu sabırla tırmanın ve manzaraya hep birlikte bakalım
Şatodaki Ejderha
2025 172. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2025 23:36
Herkese merhaba fantastik ve orta çağın birleşimi bir kurgu okumak ister miydiniz? Bu kitap tam 14 farklı orta çağ hikâyesiyle zenginleştirilmiş. Hikayeler 14 farklı karakter etrafında dönse de bir bütün olarak ilerliyor. Kitap orta çağı öyle güzel anlatıyor ki okurken içine ışınlanıyorsunuz. Kalınlığı gözünüzü korkutmasın ancak sakin kafa ile okumanızı tavsiye ederim. Efsaneler, kehanetler, fantastik ögeler ile dolu bir kurgu. Bazı yerlerde kafanız karışıyor ancak ilerleyince kurgu açılıyor. Kitap sadece fantastik öğeleri değil aynı zamanda kültürel ögeleri,tarihi ögeleri, zamanın hastalıklarını da içeriyor. Benim en beğendiğim hikayeler ejderhanın gölgesi ve metruk şato oldu . Okuyacak olan herkese keyifli okumalar diliyorum
Alıntı
2025 56. kitabı
Şatodaki Ejderha kitap yorumu Selam kitap sever dostlarım Bugün sizlere Orta Çağ atmosferinde geçen, prensler, prensesler, şatolar, ejderhalar ve efsanelerle dolu bir öykü kitabıyla geldim: Şatodaki Ejderha. Kitapta 14 farklı öykü yer alıyor. Her biri bizi farklı bir zamana, farklı bir diyara götürüyor Kitap boyunca efsaneler, kehanetler ve gizemli olaylar peşimizi bırakmıyor. Yer yer fantastik, yer yer aksiyon dolu bu öyküler biz okurları kısa ama yoğun bir maceraya çıkarıyor. Ben Orta Çağ’ı hep belgesellerde, dizilerde, filmlerde takip etmişimdir. Şimdi de bu dönemi kurgu dünyasında okumak benim için farklı bir deneyim oldu . Ama itiraf etmem gerek: Okurken zorlandığım bölümler oldu. Bu kitap kesinlikle odaklanarak okunmalı. Zaman zaman konu geçişleri hızlı olduğu için zihnimde fırtınalar koptu :) Yani Bu kitap çerezlik değil. Hani “iki sayfa bakayım” diye başlarsan, birkaç paragraf sonra “ben ne okuyorum” diyebilirsin. Dikkat isteyen, odakla okunması gereken bir kitap. Fantastik öykü severlere, yeni yazarlar keşfetmek isteyenlere ve biraz başını alıp başka dünyalara gitmek isteyenler için tavsiye ederim ️ .
Şatodaki Ejderha ~ Tan Koçyiğit
2025 22. kitabı
Fantastik Hikâyelerin Gölgesinde: Tan Koçyiğit’ten Şatodaki Ejderha Fantastik kurgulara ilginiz varsa, Tan Koçyiğit’in Şatodaki Ejderha adlı kitabı sizi hayal gücünüzün sınırlarında bir yolculuğa çıkarabilir. Kitap, birbirinden bağımsız ama tematik olarak bütünlük taşıyan kısa öykülerle dolu. Her hikâye, kahramanlık, ihanete karşı direniş ve bilinmeyene yürüyüş gibi güçlü motifler etrafında şekilleniyor. Benim favorim olan iki öyküden bahsetmeden geçemem. İlk hikâye: Bir krallık bir gece aniden suikasta uğrar. Hayatta kalan tek kişi bir prens olur. İki şövalye onu kaçırır ve tekrar tahta geçirmeyi amaçlar. Ancak bu sadece bir kurtarma değil, aynı zamanda karakterlerin kendi iç dünyalarıyla da hesaplaştıkları bir yolculuktur. Şövalyelerin çıkar çatışmaları ve sadakat sınavları hikâyeye derinlik katıyor. İkinci hikâye: Prens, babasının katili olan ejderhadan intikam almak ister. Bir grup şövalye gönderilir ama sadece biri geri döner. Prens delil getirmediği için onu idam ettirmek ister. Ancak şövalyenin başka bir planı vardır. Kanıtı sunmak için yeraltındaki kraliyet mezarlarına gitmeyi teklif eder. Prens, şövalye ve bir uşak birlikte yola çıkar. Dönüşlerinde ise yaşadıklarını kimseye anlatmazlar. Peki ne yaşandı da susmayı tercih ettiler? Bu iki hikâye, kitabın derinliğini ve anlatım gücünü çok iyi yansıtıyor. Geri kalan öyküler de benzer şekilde gizemli ve düşündürücü. Spoiler vermemeye çalıştım ama her detayın sizi farklı bir duyguyla saracağından eminim. Eğer alışılmışın dışında bir fantastik kurgu arıyorsanız Şatodaki Ejderha'ya mutlaka bir şans verin. Karakterlerin içsel yolculukları ve anlatımın karanlık havası sizi etkisi altına alacak. 5/10 #tanıtım #pr #hediye #okudumbi̇tti̇ #reklam
2025 121. kitabı
Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere kurgusu ile farklı bir kitapla geldim. Farklı diyorum çünkü bu bir hikaye kitabı olmasının yanında Orta çağ ve şövalyelik temasını fantastik unsurlarla anlatırken epik, mitolojik, psikolojik öğelerle harmanlayarak gerçeküstü hikayelerle okuyucuya sunuyor. Birbirinden etkileyici ve macera dolu 14 hikayenin bulunduğu Bu kitabı okumak aslında hiç de kolay değil. Kitabın amacını anlamak için sabırla okuyup Her hikayenin verdiği mesajı özümsemek gere kiyor. Tarihi özellikle Orta çağ dönemine ilginiz varsa o dönemin şövalyelik, prensesler, ahlak öğretileri, tabii ki kaçınılmaz olan aşk ve aşk acısı ile yoğrulmuş bu kitabı severek okuyacağınıza eminim. Tarihi fantastik ve mitolojik kitapları çok sevdiğim için her hikayeyi okuduktan sonra notlar aldım. Hikayelerde insanın doymazlığı sonunda ne kadar çok olumsuzluğa sebep olduklarını, sevgiyi , sevgisizliği, ölümü, ayrılığı, acımasızlığı aslında kısacası zaman her ne olursa olsun insanın sebep olduğu her yıkımı okudum. İçindeki fantastik unsurlar masalsı bur anlatım katmış. Rüya ve gerçeklikle birleşen hikayeleri ilginiz varsa okumanızı öneririm.
1000k
Şatodaki EjderhaTan Koçyiğit · İkinci Adam Yayınları · 202516 okunma
Fantastik severler burda mı?
2025 12. kitabı
#okudumbitti "Ancak kötülük; çağrılmış gibi çoğunlukla belli etmeden , kapatılsa bile pencere aralıklarından , kilitlense bile kapı deliklerinden , susturulsa bile akıllardan, düşünülmese bile bilinç altından bir şekilde geçmeyi başarıyordu." Merhaba kitap dostlarım.Bugün size @ikinciadamyayinevi tarafından yayınlanan @tan_kocyigit hocam tarafından kaleme alınan fantastik bir kitapla geldim. #şatodakiejderha Kitap Ortaçağ ve şövalye kurgusu taşıyan,fantastik ve psikolojik ögeler harmanlanarak yazılmış on dört kısa hikâyeden oluşan macera dolu bir dönem kitabı.Tema olarak aynı döngüde yazılan kitapta yazar akıcı bir dil kullanmış olmasına rağmen kesinlikle sakin bir zamanda ve rahat kafayla okunması gerekir diye düşünüyorum. Kitapta zorda kalan insanların girdikleri bunalım sonucunda yaşadıkları psikolojik ve ahlaki çöküşler okuyanı etkisi altına alıyor.Kahramanlık, cesaret,ihanet,doğruyu arayış yolunda direnme,bilinmezlik gibi temalar mevcut olan eserde beni en çok etkileyen ilk öykü oldu.Bir krallık bir gece suikasta uğrar,hayatta sadece bir prens kalır ama onu da iki şövalye tahta tekrar geçmesi için kaçırırlar.Ancak şövalyelerin iç dünyalarında bir hesaplaşmadır başlar, bakalım aralarındaki çıkar çatışmaları nasıl sonuçlanacak? Ayrıca kitapta despot yönetimi yok etmek isteyen bir büyücünün,aşk acısı yaşayan ve buna katlanmaya çalışan bir sanatçının, muhafızını dinlemek bilmeyen bir prensesin,bir denizcinin eşi için peşine düştüğü hazineyi ararken yaşadığı maceraların,mezarlıktaki laneti çözmeye çalışan bir mezar soyguncusunun hikâyesini de okuyoruz. Kitap sakin bir kafayla okunduğu zaman asla zor değil kalınlığı gözünüzü korkutmasın,ben biraz çocukların hastalığı biraz işlerimin yoğunluğu derken geç okudum.Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen müthiş bir hayal gücü
2025 53. kitabı
İyi akşamlar arkadaşlar bu gün sizlere biraz fantastik,biraz ortaçağ da yaşayan prensler,prensesler, saraylar farklı bir kurguyla harmanlanmış bir kitapla geldim. Kitap yazar @tan_kocyigit kaleminden #şatodakiejderha kitabı. İlk önce belirtmek isterim ki kitabı kesinlikle sakin bir yerde ve sakin bir kafayla okuyun, çünkü konuyu ve alt metninde anlatmak istediğini ancak bu şekil de anlarsınız . Ama kitap çok güzel dediğim gibi sakin bir kafayla okuyun. Kitap da birbirinden güzel 14 öykü var aslında konuları farklı ama özünde anlatılmak istenen bence aynı. İnsanlığın birbirine yaptığı kötülükler, çıkarlar, menfaatler uğruna yaşananlar Ortaçağ da bile aynıymış hatta bir öyküde şeytan bile şaşırmış biz insanların yaptıklarına. Benim gibi fantastik ve farklı kurgu okumak isteyenlere tavsiye ederim. Bana bu güzel kitabı tavsiye eden Çalıkuşu canıma çok teşekkür ederim, inşallah bir çok güzel kitapları birlikte okuruz. @tan_kocyigit @ikinciadamyayinevi Çalıkuşu #neokudum #kitapönerisi #okudumbitti #yorumzamanı #instakitap #bokstagram #vuslatınkitapkurtları
2025 82. kitabı
Fantastik tarzda yazılmış öykülerden oluşan bir kitap. Zaman Orta Çağ: kahramanlar;şövalye,prens, kral,büyücüler,denizci, prensesler... Kitapta on dört farklı öykü var ilk öyküde insanların yaptıklarına hayretle bakan şeytan kendisine ihtiyaç olmadığını görünce ne yapacağınız şaşırıyor en sevdiğim öykü o oldu benim. Öykü her ne kadar kurgu ve fantastik olsa da Şeytanı bile şaşkına çevirebilen insanoğlu günümüzde de değişmediği için bana gerçekçi ve güncel geldi. Her öykü farklı olsa da dönem benzer ve hikayelerde verilmek istenen mesajlar da benzer. Yöneticileri körü körüne inanları, güce tapanları eleştiriyor. Kendi haklarını savunan insanları her çağda benzer kaderi yaşadığını hikayeleri ile anlatmış yazar. Öykülerde Poe'e esinteri var ve bu tarz sevenler için okuması keyifli bir kitap olmuş. #calikusuluukitaplarr #şatodakiejderha @tan_kocyigit Çalıkuşu