Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Savaş ve Askerlik Üzerine

Lev Tolstoy

Savaş ve Askerlik Üzerine Gönderileri

Savaş ve Askerlik Üzerine kitaplarını, Savaş ve Askerlik Üzerine sözleri ve alıntılarını, Savaş ve Askerlik Üzerine yazarlarını, Savaş ve Askerlik Üzerine yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Asker adam:"Genel düzeni, öldürmeye gerek olmayacak biçimde kurun; ben de bu kuralı bozmayacağım. Ben yalnızca katil olmak istemiyorum ve olamam da..." demelidir.
Baştan çıkarıcı şeyler dünyamıza girmek zorundadır, ancak kimin aracılığıyla giriyorsa ona yazıklar olsun.
Reklam
Eğer asker, üstünün emirlerini yerine getirmeden önce, bu emrin Çar'a karşı olup olmadığına karar verebiliyorsa, üstünün emrini yerine getirmeden önce yerine getirilmesi istenen bu emrin Tanrı'nın buyruklarına karşı olup olmadığını düşünmek zorunda da değil midir? İnsan öldürmek kadar Tanrı' nın iradesine karşıt bir şey yoktur.
"Çok az mutluluk tattığım, sevmek için fazla nedenim olmadığı için yaşama karşı kayıtsızım; acı çekmekten de korkmuyorum. Ama ölüme ve acıya iyi dayanamayacağımdan korkuyorum. "
Tolstoy'u en fazla ilgilendiren, askerlerin birbirlerini hangi ruh hali içinde öldürdükleri, o anda iç dünyalarında nelerin olup bittiğidir.
yönetimler, insanları savaş için taşımakta oldukları ağır yük­leri kendi iyilikleri için yüklendiklerine inandırıyorlar. Tüm yöne­timler, şaşırtıcı bir küstahlıkla, insanları tüm bu savaş hazırlıkları­nın ve sürdürülen savaşın, barış için gerekli olduğuna inandırmış­lardır ve inandırmaktadırlar.
Reklam
ne ikonlara, ne güçlere, ne kilise zorun­luluklarına, ne rahiplere ne kutsal kişiler üzerine yazılmış öykü­lere, ne akait yazarlarına, ne de hükümetlere gereksinimiz vardır
Onlar da inanıp inanmadıklarını bilmemektedirler, çünkü daha çok küçük yaşta bu dine yönlendirilmişlerdir. Zorla kabul ettiri­len bu inanca, cezalandırılma korkusuyla bağlı kalmaktadırlar.
Halk, askerler yönetici sınıfların hakimiyetin­ de olduğu sürece içinde bulunduğu yoksulluktan kurtulamaya­caktır.
Halk, eziktir, soyulmuştur, yoksuldur, cahildir ve ölmektedir. Neden? Çünkü toprak zenginlerin elindedir; halk fabrikalarda, dev kuruluşlarda gündelikle çalışarak köleleşmiştir
154 öğeden 111 ile 120 arasındakiler gösteriliyor.