Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Insanlığın Salgın Maceraları

Senin Adın Corona Olsun...

Umur Talu

Senin Adın Corona Olsun... Gönderileri

Senin Adın Corona Olsun... kitaplarını, Senin Adın Corona Olsun... sözleri ve alıntılarını, Senin Adın Corona Olsun... yazarlarını, Senin Adın Corona Olsun... yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Eski dünya ölüyor, yeni bir dünya doğum mücadelesi veriyor, “şimdi canavarların zamanı!” Antonio Gramsci
Sayfa 251Kitabı okudu
Reklam
Galenos
Bodrum’un karşısında Kos doğumlu, Egeli “Tıbbın Babası” Hipokrat’tan 4-5 asır sonra, “Tıbbın En Büyük Oğlu” Galenos da Anadolu’dan, Ege’den çıkıp evrenselleşmişti.
Sayfa 251Kitabı okudu
Galenos
M.S 129’da Bergama’da doğdu. Dünyanın 2. büyük kütüphanesindeki kitaplarla, gelip giden filozoflarla haşır neşir büyüdü. Bergamalı doktor, Hristiyan ve İslam dünyasında tıbbın kat edeceği yolu hazırlamış, çok sayıda hastalığın tedavi ışığını yakmıştı. “Bergama’da doğdu, Romalı oldu, Sicilya’da öldü.”
Sayfa 251Kitabı okudu
Kadınları katleden erkekler virüsü
Frank Herbert Beyaz Salgın romanında; Yaşlı katili olan Corona ya da daha çok gençleri öldüren İspanyol Gribi gibi, yine ‘ayrımcı bir virüs’ yaratmıştır: Erkekler taşıyıcıydı ama kadınlar ölüyordu! “Kadınları katleden erkekler” virüsü her zaman salgın halindeydi zaten!
Sayfa 250Kitabı okudu
“Ak Veba”
Karel Çapek 1937’de Nazilerin Çekoslovakya’yı işgal etmek üzere olduğu dönemde yazmıştı Beyaz Salgın ya da Ak Veba’yı: “Bir diktatörün hükmü altındaki halklara yayılıyordu hastalık; oradan sınırları aşıyordu!”
Sayfa 250Kitabı okudu
Reklam
Bu salgına neden İspanyol gribi deniyor, biliyor musun?
I.Dünya Savaşı sırasında halklardan salgın ve milyonlarca ölüm gizlendi. Haberler sansürlendi. Sözde halkın moralinin bozulması istenmiyordu. Milyonlarca insan sebebini bile bilemeden can verdi. Savaşta ölenlerden katbekat fazla. İspanya savaşta tarafsız olduğu için, halk basın sayesinde hiç olmazsa acısının sebebini öğrenebildi. Bu aslında Savaş Veba’sıydı. Savaşla yayıldı. Antonio Gramsci
Sayfa 248Kitabı okudu
İlk defa ağlamıştım bir hastayı kaybederken. Yabancı bir ülkede, yanında kimsen yokken ölmek…
Sayfa 231Kitabı okudu
Karl Marx: “Bugüne kadarki bütün toplumların tarihi sınıf mücadelelerinin tarihidir” der. Salgınlar ve hastalıkların tarihteki rolü ise hep sinsi kalmıştır.
Sayfa 215Kitabı okudu
53 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.