Serhat Öyküleri

Haziran 2021
Günce Uluslararası Yayıncılık

2022 14. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2022 19:26
Digorun altın saçlı kızları... Heybesinde elleri kınalı kızlar olan yiğitler... Soğuk geceler... Yalnız insanlar... Terk edilmiş köyler... Ve Kutsal öyküler. Ustaca kaleme alınmış bir öykü kitabı değil ama yine de okunmaya değer bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Serhat ÖyküleriAyhan Erkmen · Günce Uluslararası Yayıncılık · 202112 okunma
Çiroken Serhede
2026 8. kitabı
Ayhan Erkmen'in okuduğum bu kitabı doğup büyüdüğüm yöre olan Serhad yöresini bize öyle güzel anlatmış ki kendi kendime neden bu kadar bu kitabı geç ulaştığım için kendime kızıyorum. Öyküler yaşanmış hikâyelerdir o yüzden insanın yüreğine dokunuyor. Onun hikâyeciliği o kadar değerli ki herşeyin bir öyküsünün olduğunu dile getiriyor. Bu öyküler insanın geçmişine yönelik bir yolculuktur. Hocamın eline koluna sağlık.
Serhat ÖyküleriAyhan Erkmen · Günce Uluslararası Yayıncılık · 202112 okunma

Ayhan ErkmenYazar · 2 kitap
Ayhan Erkmen, 1973 yılında Kars’ta doğdu. Elektiriğin olmadığı, köy odası kültürünün büyülü dünyasında, sözlü Kürt edebiyatının taşıyıcıları Çirokbêjlerden öyküler, Dengbêjlerden melodiler dinleyerek büyüdü. 1998 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yayınlanmış 5 kitabı var 2006 yılında Abdurrahman Alaca/Edo Dêran (biyografi) 2009 yılında “Şev û Deng” (şiir) 2020 yılında “Kars Öyküleri/ Çirokên Qersê” (öykü) 2021 yılında “Serhat Öyküleri/ Çîrokên Serhedê” (") 2022 yılında "Çîrokên Dengbêjan" (Öykü