Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şeriat Medeniyeti

İskilipli Mehmed Âtıf

Şeriat Medeniyeti Gönderileri

Şeriat Medeniyeti kitaplarını, Şeriat Medeniyeti sözleri ve alıntılarını, Şeriat Medeniyeti yazarlarını, Şeriat Medeniyeti yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
208 syf.
·
Puan vermedi
·
19 günde okudu
Yaptığım incelememden ötürü laikçiler tarafından baya linçe uğradım, bu yüzden incelememi sildim. Şikayetlerinden ötürü hesabım kapansın istemedim. Hakaret içerikli bir paylaşım da yok. Bu benim düşüncem her zaman da arkasında olurum. Laik bir düzen ile yönetildiğimiz için hâliyle tarih onların lehine işliyor. Teali İslâm cemiyeti zararlı bir
Şeriat Medeniyeti
Şeriat Medeniyetiİskilipli Mehmed Âtıf · İslami Medrese · 201911 okunma
«Ya Muaz! Hastaları ziyaret et. Zayıf ve fakirlerin hukukî ihtiyaçlarını acele yerine getir. Yetim ve kimsesizlere yaklaşıp ihtiyaçlarını ortadan kaldır. Halkın fakir ve miskin sınıfı ile beraber oturup hal ve hatırlarını sor, her hususta hakkıyla adaleti yerine getir. Allah yolu ve adalet hakkı konusunda hiç bir kimsenin kınama ve ayıplamasına iltifat etme. Kulak asma ve daima hak ve hakikati söyleyip öylece hüküm et
Reklam
Batılı hak şeklinde göstermeye çalışma. Adil imama muhalefette bulunma!
Doğru söyleyen kimseyi bir çeşit bozuk işaretlerden dolayı tekzîb ve yalan söyleyen kimseyi de tasdik etme.
Ya Muaz! Hiç bir müslim ve gayr-imüslime sövüp hakaret etme. Ve onlara eza ve cefâ verecek hiç bir söz ve harekette bulunma.
Allah Tealâ’ya yemin ederim ki, şayet kızım Fatıma hırsızlık , edecek olsaydı onun bile elini keserdim.»
Reklam
Hz. Ömer (r.a.): «Ey İnsanlar Bana müslümanların işlerinden bir işe istihdam edilecek bir adamı bulmaya yardım ediniz.» buyurdu. Halk da: «Abdurrahman bin Avf vardır.», dediler. Hz. Ömer : «O zayıftır.» buyurdu. Halka «Falan vardır.» dediler. Hz. Ömer de: «O benim işime elvermez.» buyurdu. Yine halk :' «Nasıl bir insan arıyorsun?» Hz. Ömer buyurdular ki: «Bir adam arıyorum ki halkın başına amir olduğu zaman, sanki onlar dan biri imiş, emirleri olmadığı zaman sanki amirleri imiş gibi olsun.» Halk da dedi ki: «Biz bu sıfatta Rabi’ bin el-Haristen başkasını bilmiyoruz.» Hz. Ömer (r.a.): «Doğrusunuz.» buyurdu.
iki küçük çocuk yazmış oldukları yazılardan hangisinin daha güzel olduğuna karar vermek üzere İmamı Hasan Hazretlerini hakem tayin, etmişler. İmamı Ali (k.v.) Hazretleri bunları gördüğü zaman İmamı Hasan’a hitaben : «Oğlum, ne şekilde^ hüküm vereceğine dikkat et. Zirâ bu bir hükümdür.. Cenab-ı Hak kıyamet gününde onu senden soracaktır.», buyurmuştur.
Emanete gelince, her idarecilik, her makam ve her memuriyette emanet üç esasa bağlıdır: Biri halktan korkmayı bırakmak, diğeri Allah’tan korkmak, üçüncüsü de makam ve rüşvet karşılığında bir hükmü, halkın işlerinden bir işi değişmemektir. Çünkü Maide suresinin 45. ayetinde buyuruluyor ki «İnsanlar dan korkmayınız, benden korkunuz. Ayetlerimizi az bir fiyatla satmayınız. Allah’ın indirdikleri ile hükmetmeyenler kafirdirler.»
Emanet Ehlinin Vasıfları: İnsanlar arasında bir işe memur olacak zatta (Kuvvet) üç vasıf ile izah edilir : Biri ilmi kudret, diğeri adalet, öbürüsü de hükümleri yerine getirme kudretidir.
Reklam
Hükümetin makamlarından bir makama bir kimsenin ehil ve elyak olmasında iki sıfat aramak lazımdır. Biri kuvvet, diğeri ise emanettir.
İdarecilerin vazifelerinden İkincisi, makam ve memuriyet ve hattâ mahalle ve köy muhtarlarına varıncaya kadar her hizmeti, zamanında bulunanlardan en fazla müstehak olanlarla tevdi etmesidir. Çünkü Nisâ suresinin 56. ayetinde Cenab- Hak mealen şöyle bu yürüyor : «(Ey İdareciler) Allah Tealâ Hazretleri emanetleri, yani zimmetinize taallûk eden makam ve sair hukuku ehline vermenizi muhakkak size emrediyor.»
143 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.