Büyük Sürpriz

2014
Beyaz Balina Yayınları
Sıralamalar

2024 100. kitabı
Kedileri çok severim. Hayvanları,doğayı severim ama kediler benim için apayrıdır. 15 yıldır kedi bir hayat arkadaşım var. Her karşılaştığım kediye laf atarım. Sevecek bir yan bulurum. Hal böyle olunca 6,5 yaşındaki kızım da tam bir kefi dostu olarak yetişti. Tesadüfen karşılaştığımız Sevimli Dostlar Oteli/ Büyük Sürpriz işte bu nedenle bizi çekti. 2013 yılında Kate Finch tarafından yazılan, ülkemizde 2016 yılında Beyaz Balina yayınlarından çıkan serinin ikinci kitabına bayıldık! Dil akıcı, konu sürükleyici, çeviri de çok başarılı olmuş. Piyasada çevirisi kötü çok çocuk kitabı var. İster istemez çeviri kitaplara temkinli yaklaşıyoruz. Okul öncesi ve ilk okul gurubu için harika bir kitap. Tüm karakterlere Türkçe isimler verilmiş. Belli aralıklarla kara kalem resimlerle desteklenmiş. Yazı puntosu 14 civarı. Tam da ilk okuma kitabı özellikleri taşıyor. 8 bölümden oluşuyor. En sonda mini bir sözlük var. Kobay, Sultan Papağanı, vb kitapta geçen türler açıklanmış. Hikayenin sonunda 10 adet soru çocukları kitap üzerine düşünmeye yönlendiriyor. En son olarak serinin devam kitabından bir bölüm alınmış. Gelelim konusuna; Nehir ve Rüzgar çift yumurta ikizi. Evlerinin yakınındaki atıl durumdaki oteli babaları, ikizlerin önerisi ile evcil hayvan oteline çeviriyor. Bu kitap sevimli kedi Dudu ve Sultan Papağanı Tarzan’ın maceralarını içeriyor. Hayvan sevgisi, sorumluluk gibi değerler eğitimi de yapan kitabı okumayı planlayan herkese öneriyorum.
Çocuk Edebiyatı
Sevimli Dostlar Oteli 2Kate Finch · Beyaz Balina Yayınları · 201454 okunma